Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Bettina efter 11 Februar , 2009, 09:22
-
Nu fisker vi en del og det sker tit at vi enten koger nogen fisk til høns eller giver dem rå, kan de godt tåle dem rå? har været lidt forsigtig med det, og hvor meget og hvor tit kan de få det uden at æg kommer til at smage af det? Når jeg koger til dem kommer jeg hvidløg, ris, grøntsager, olie og lidt forskelligt i
Hvor meget hvidløg kan de tåle uden at æg kommer til at smage af det?
Jeg tror ikke et blødkogt æg som smager af hvidløg og fisk er særlig godt. :P
-
Jeg ved ikke med fisk, men da jeg gav mine høns hvidløg blandet op med alt muligt andet så brugte jeg et helt hvidløg til 20 høns, og der var der ikke noget der gik i æggene ;)...
-
Hold da op, altså et stort hvidløg ikk? så kan jeg jo godt give meget mere endnu, har brugt en halv til 50 høns. :D
-
Ja jeg gav mine et helt stort hvidløg. Altså hvis jeg kunne slippe afsted med det uden at de gamle opdagede det ;D... Der var ca 11 høns der var i æglægning, så det passede sådan nogenlunde syntes jeg selv. De fik også et helt almindeligt løg hakket oven i ;)
-
Ja de elsker hvidløg.. Prøv og se hønseguf opskriften i rammen ude i venstre side. Men det er osse en stærk omgang det der så kommer ud i den anden ende ;D..
-
nå ja en stærk potion :o Det må jeg da ha prøvet at lave til dem. Der findes virkelig ikke noget mere tilfredsstillende end at lave mad til sine høns, de spiser med glæde og god appetit hver gang, og det er rigtig guf hvis man har noget fisk eller kød i. Så er der gang i hønsegården. ;D
-
Når jeg laver blødfoder til min lille flok, maser jeg altid et enkelt eller to fed hvidløg i. Det gør jeg uanset om det er en lille eller stor portion blødfoder og jeg har da endnu ikke bemærket, at æggene tager smag af hvidløget :)
Med hensyn til rå fisk - næh nu har jeg hørt det med.....sushi-høns :D Aj, spøg til side - det ved jeg ikke om hønsene kan tåle, men jeg ville nok også være forsigtig - de kan jo godt blive slået i stykker de der små hønsemaver <S
-
Det kan godt være at jeg skal holde mig til at koge fisken :)
-
Jeg har netop fået en gammel hønsebog, Fjerkræavl og Fjerkræhold fra 1952, udgivet af Det KGL. Danske Landhusholdningsselskab.
I den står der at kogt fiskeaffald er et udemærket foder til høns og kyllinger, det skal dog bruges i mindre mængder da det kan give afsmag i både kød og æg, fiskeensilage skulle også være godt...
"Fiskeensilage" ??? der står ikke hvad det er, men kunne man forestille sig at man fyldte en beholder med fisk, lage låg på så det ikke fik luft under gæringen... Altså en slags Svensk "Sur-strømning"...
Hvis det lugter som Sur-strømning kan jeg ikke anbefale at bruge det, det STINKER simpelthen så fælt :o at jeg ikke kan beskrive det, man skal vist være både fuld og Svensker for at spise det ::)
-
<H <H <H
-
uha lyder ikke særlig godt. <A Tror bare de får en god kogt ørred eller kogt sild af og til, selv om jeg nok får skæld ud af mange. Men spiser dem jo ikke selv, kan bare godt lide at fange dem.
-
Fandt lige denne på nettet
Fiskeensilage fremstilles ud fra hele friske fisk. Fiskene hakkes og tilsættes 3 procent myresyre, således at "pH" holdes konstant på ca. 3,8 procent Efter opvarmning til max. 60 °C fjernes det meste af fiskeolien ved centrifugering for det affedtede produkt (12/2). De to energirige produkter (17/3 og 11/25) filtreres og indholdet af olie og protein justeres til det ønskede indhold
-
ADDDDDRRRR.... <R <R <R <R
Det lyder godt nok fælt !
-
Jeg har netop fået en gammel hønsebog, Fjerkræavl og Fjerkræhold fra 1952, udgivet af Det KGL. Danske Landhusholdningsselskab.
I den står der at kogt fiskeaffald er et udemærket foder til høns og kyllinger, det skal dog bruges i mindre mængder da det kan give afsmag i både kød og æg, fiskeensilage skulle også være godt...
"Fiskeensilage" ??? der står ikke hvad det er, men kunne man forestille sig at man fyldte en beholder med fisk, lage låg på så det ikke fik luft under gæringen... Altså en slags Svensk "Sur-strømning"...
Hvis det lugter som Sur-strømning kan jeg ikke anbefale at bruge det, det STINKER simpelthen så fælt :o at jeg ikke kan beskrive det, man skal vist være både fuld og Svensker for at spise det ::)
Ja det gør det vi brugte det til grise, man måtte ikke give grisene det 2 måneder før slagtning, for så smagte kødet af gammel fisk
-
I naturen spiser fugle jo gerne rå fisk...måger f.eks. fanger dem i havet. Min logik siger mig at man derfor sagtens kan give dem rå fisk. Dog uden jeg ved det, men ville sagtens turde selv :)
-
I naturen spiser fugle jo gerne rå fisk...måger f.eks. fanger dem i havet. Min logik siger mig at man derfor sagtens kan give dem rå fisk. Dog uden jeg ved det, men ville sagtens turde selv :)
He he... Men nu er mågerne jo sikkert også ligeglade med at de evt. selv smager af fisk hvis de skulle blive spist af et rovdyr ;)
Men jeg ville nu heller ikke være bange for at give mine høns fisk. Man kan jo altid stoppe igen hvis æggene eller kødet skulle tage smag af det. Lige med undtagelse at man slagter 10 haner på en gang for efterfølgende at finde ud af at de alle smager af fisk ???
Som der er nævnt et andet sted så fodre man heller ikke grise med foder, indeholdende fiskemel, op til slagtning. Da kødet kan/vil tage smag af det.
Danny
-
He he... Men nu er mågerne jo sikkert også ligeglade med at de evt. selv smager af fisk hvis de skulle blive spist af et rovdyr ;)
Ja, men spørgsmålet i første indlæg vedr. fisk, gik jo mest på om de kunne tåle det (http://smiley-msn.com/Smileys/Crades//Smiley-msn.com-Crades-54017.gif) ;D
-
Ja, måger spiser fisk, og jeg hørte på et tidspunkt en ældre mand fortælle om hvordan de fjernede måger fra området ved Kastrup lufthavn bl.a. ved at fjerne æg og reder. Æggene blev bl.a. taget med hjem og spist, og han fortalte netop at de kunne have en ikke så lækker smag af tran eller fisk.
-
Smager kød af tran skal det ryges :D.. Det har vi lært til jagttegn at hvis vi skyder nogle af havfuglene så skal de helst ryges for så forsvinder smagen af tran ;)
-
Ja, måger spiser fisk, og jeg hørte på et tidspunkt en ældre mand fortælle om hvordan de fjernede måger fra området ved Kastrup lufthavn bl.a. ved at fjerne æg og reder. Æggene blev bl.a. taget med hjem og spist, og han fortalte netop at de kunne have en ikke så lækker smag af tran eller fisk.
Hvor vildt at de spiste mågeæggene!!! :o Men okay, det er jo nok bare en vanesag :D
-
super tråd - vi har lige købt båd, og har talt meget om de her krabber, som uundgåeligt kommer med i garnet, når mandse skal fiske. Han har fået besked på at medbringe en gummihammer, for krabberne skal slås ihjel, så de ikke filtrer garnet fuldstændig sammen. Men så bli'r jeg jo IGEN ramt af "aj, så skal de da bruges til noget!"-harmen og tænkte, at sådan lidt smadret krabbe da vel ikke kan være helt skidt i hønsegården... vel?
Christina, jeg fortalte lige min mand om jeres kødkultur, da vi spiste frokost, han har vist ikke hevet kæben op på plads igen endnu ;D
-
Julie
Hvis du så gerne vil bruge krabberne til noget, så ville jeg da hælde dem i gryden med andet tilbehør og lave en superlækker fiskesuppe *p
-
hva?! det knaser da! :o
men man kan selvfølgelig si suppen inden servering :)
-
Christina, jeg fortalte lige min mand om jeres kødkultur, da vi spiste frokost, han har vist ikke hevet kæben op på plads igen endnu ;D
Vores kødkultur? Hvor læser du om den? I slagtekyllinge-tråden eller? :) Men nej, det er ikke meget kød der ryger indenbords her ;D
-
Jamen julie når man laver fiskesuppe smider man skam dyrene i med skaller, altså muslinger krabber hummerhaler mv.
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=1299 (http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=1299)
Bare et forslag, der er mange måder at gøre det på. og man kan da et sted i processen si det hele. men når du nu har adgang til de velsmagende skalddyr
-
Af skaldyrene kan man lave en god hummerbisque, man svitser de knuste hummer /Krabbeskaller RIGELIGT med smør,derefter tern af løg.gulerødder og porer, plus en lille kvist timian.Når det er svitset godt igennem ,hældes der fiskefond,afkog af fiskeben (kan nok fåes ved fiskehandleren) en smule koncentreret tomatpure paprika,og et par laurbærblade.Kog det igennem ,sigt det og monter det med piskefløde ,smag det så til med salt peber og cognac. /o
-
Af skaldyrene kan man lave en god hummerbisque, man svitser de knuste hummer /Krabbeskaller RIGELIGT med smør,derefter tern af løg.gulerødder og porer, plus en lille kvist timian.Når det er svitset godt igennem ,hældes der fiskefond,afkog af fiskeben (kan nok fåes ved fiskehandleren) en smule koncentreret tomatpure paprika,og et par laurbærblade.Kog det igennem ,sigt det og monter det med piskefløde ,smag det så til med salt peber og cognac. /o
Jep, vi lavede ofte denne "delikatesse" i den vin/delikatessebutik jeg er udlært fra, til videresalg til rige Hellerupfruer. Når man ikke kan fordrage, især skaldyr, var dette bare det VÆRSTE at lave. Pyyyyyyh en stank, for en ikke-fiske-skaldyrs-elsker ::).
-
uhhh det ender med jeg selv forærer ham et garn, så jeg kan få fiske/skaldyrssnask i gryderne ;D
@Christina, jeg har ikke læst om det lige for nylig, men du har lystigt fortalt flere gange, så jeg kan ikke lige forære dig en tråd, jeg er bare imponeret over at I gennemfører det :)