Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: elisabethen efter 07 Marts , 2013, 10:40
-
Hej!
Her i weekenden slagter vi vores gamle hane. Vi fik ham i sommer, men tænker at han er ca. 3 år gammel.
Nogle forslag til hvordan man kan tilberede sådan en bandit, så den bliver ordenlig mør?
Kan den langtidssteges i ovn eller gryde?
Vi vil gerne lave noget andet end bare suppe af ham :-)
-
Jeg tror han er ved at være for gammel til at servere helstegt. Hvis du ikke gider suppe, kan du hakke ham. Så kan du lave hane-frikadeller i stedet.
-
Mit forslag er, at du lægger den på brystet og skære forsigtigt skroget rundt, så du kun har kødet, lår og vinger. Så laver du en blanding af svinefars, gerne 22%, porre, løg og frugt som du syntes. Massen lægger du på kødet, hvorefter du binder den sammen som en rullesteg, men den kommer til at ligne en høne. Så kan du langtidsstege den i ovnen eller lave den som grydesteg.
-
Jeg tror desværre at en 3 år gammel hane er for sej til nogensinde at blive rigtig mør. (Men så kan man jo spise det dejlige fyld ;) ).
-
Hm, vi må gå lidt i tænkeboks - Hellere ordentlig suppe end kikset forsøg på helstegt hane :)
-
Ja, der er sikkert mange måder at gøre det på.
Hvis det var mig så ville jeg partere den og bruge den i en eller anden form for "simre mad", hvor retten skal stå og simre i et par timer. Coq au vin ville være et godt bud. Jeg har godt nok ikke prøvet en hane på 3 år men kødet plejer at ihvertfald at falde af knoglerne og være meget mørt.
Altenativt (som der også bliver nævnt) så kan han hakkes og laves til frikadeller eller andet hvor man bruger hakket kød.
Danny