Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: preben r efter 09 Februar , 2013, 11:02
-
Nogle der har en god opskrift på fastelavnsboller /o
-
den gamle fra udsendelsen max 30%
nem og hurtig og ungerne eeeeelsker den der er ikke flødeskum i den til gengæld masse af crem...
lav først crem:
2 æg
3 spsk sukker
1 spsk mel
vanilie fra 1/2 stang
2 dl mælk
pisk æg sammen med sukker tilsæt resten og varm langsomt op under lav piskning til den "tykner" tag af varmen til afkøling
lav dejen af:
1dl lunken mælk
35g gær
3spsk sukker
1æg
1spsk olie
250g mel
lidt kaffe til pensling
gær+mælk og sukker udrørers, tilsæt resten , ælt til den er blank. rul dejen ud og skær til 9 4-kanter, læg crem på hver bolle, og luk den på midten. hæver i ca 1 time, pensles med kold kaffe, i ovnen ved 220 grader i ca 10 min.
lav evt glasur
-
Man kan også lave vandbakkelser og fylde med creme, fløde, syltetøj, æblemos eller hvad man nu lige har lyst til. Nemt og hurtigt.
-
Syntes de fleste fastelavnsboller er gode..men savner en opskrift hvor cremen ikke løber ud af bollen i ovnen..
-
Vi fik en fra Krumme-klubben fra et par år siden - og de er bare gode :)
dej:
1 dl mælk
50 g gær
125 g blødt smør
1 æg
4 spsk sukker
375 g mel
varm mælk og udrør gær heri. De øvrige ingredienser røres i til en blød dej. IKKE noget med at hælde ekstra mel i :police:
Dæk skålen og lad dejen hæve ½ time et lunt sted.
Fyld:
100g blødt smør
2 spsk sukker
150 g marcipan
150 g nougat
Smør og sukker røres sammen. marcipan og nougat deles hver i 24 dele.
Dejen deles i 2, og hver rulles ud og skæres i 12 lige store firkanter.
På midten af hver lægges en skefuld smørblanding efterfulgt af en skive nougat og en skive marcipan. Firkanten lukkes og hjørnerne klemmes godt sammen. De stilles på plade og hæver ca ½ time mere inden de sættes i ovnen forvarmet ovn ved 225 grader i 8 min.
Kan evt pensles med æg og drysses med perlesukker inden de sættes i oven.
"almindeligt" fyld med fx creme og chokolade, eller syltetøj virker også fint i fastalavnsbollerne. Men nougat marcipan fyldet kan absolut anbefales :)
-
Har en god opskrift, hvor fyldet IKKE render ud i ovenen :)
12 stk.
2 dl. mælk
1 pk. gær
50 g sukker
1 knsp. salt
1/2-1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. vanillesukker
100 g smeltet og afkølet smør
6 skiver marcipan af ca, 1 cm. tykkelse.
1 pk. bagefast vanillecreme.
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og vanillesukker og det smeltede afkølede smør. Til sidst vendes melet i og dejen æltes godt sammen. Lad den hæve ca, 1 time.
Imens laves vanillecremen, man kan evt. lave den selv fra bunden af..
Slå dejen ned og skær den i 12 stykker. Hvert stykke rulles fladt og en klat creme og 1/2 skive marcipan lægges på midten. Saml dejen om fyldet, luk bollen godt til og sæt den på bagepladen. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min. pensles med et sammenpisket æg.
Bages 15 min ved 200 grader.
Efter de er kølet af kan de pyntes efter samg og behag.
Jeg har pyntet dem med grøn fondant og lidt smeltet mørk chokolade.. :)