Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: fru Andersen efter 26 Januar , 2013, 08:42
-
Jeg læste om vacuumpakning i en tråd om holdbarhed på hjemmelavet pålæg (under opskrifter). Sådan en maskine må jeg eje /o
Men skal den være med eller uden væskeopsamler? Hvad er jeres erfaringer? Pris omkring kr. 1000,- max. kr. 1500,-
-
Dem jeg har i kikkerten er den som Tanja anbefaler http://www.vakuumpakker.dk/se-alle-vakuumpakkere/mini-vak.html eller family-modellen. Eller den som Bjørn anbefaler: http://grillbutikken.dk/product.php?id_product=20
Er der nogen herinde som har erfaring med begge slags (altså med og uden opsamler)? Eller andre kommentarer?
-
den sidste fra grillbutikken kan osse bruge alm frostposer ..........gad vide om de andre osse kan det
Er der nogen som ved om man skal bruge specielle poser når man vil koge det Vacumpakket i selve posen ?????
-
Man bør bruge kraftige vacuumposer, hvis man vil koge i posen. Det har jeg læst da jeg undersøgte hvad Sous vide betyder. Man kan sikkert godt bruge kogeegnede fryseposer, men der er større risiko for at de punkterer, end hvis man bruger rigtige vacuumposer.
Med hensyn til selve maskinen, er jeg nok mest lun på den fra Grillbutikken. Men jeg kunne stadig godt tænke mig, at høre nogle af jeres erfaringer med forskellige modeller <+
-
Vi har den fra grillbutikken og den er i høj grad anbefalelsesværdig. Har kun prøvet at pakke i vakumposer så jeg ved ikke om den er god når det er alm. frostposer. Den suger kraftigt og trækker overflydende væske ud af posen så kødet ikke får frostskader når det fryses.
Jeg vil også klart anbefale at købe en med væskeopsamler da der kommer væske ind i maskinen når man f.eks. pakker kød eller marinere kød. Det gør der når man vil have så meget luft så muligt ud af posen. Dette ødelægger jo så ikke denne maskine da den er lavet til at tåle det. Maskiner uden væskeopsamler bryder sig ikke om væske i maskineriet.
Kan kun sige at det er en god investering så held og lykke med det :-)
-
Jeg tror det bliver den fra Grillbutikken. Eneste ulempe er at den ikke har automatisk forsegling. Har du savnet det, Agnete?
-
Har fået en OBH i julegave til både vådt og tørt. Den i stålfinich.
tilbud i dec. 799,00, fungerer fantastisk. Suger og svejser i samme arbejdsgang.
Kan desværre kun bruge specielle poser, men de fåes i ruller, så bestemmer man selv størrelsen.
Mad kan tilberedes i posen. Købes i div. isenkræmmerbutikker.
-
Nej det har jeg ikke savnet. Man står alligevel og 'hjælper' luften ud af posen og så når luften er ude så holder man forsejlingsknappen nede indtil den har bibbet, det tager ca. 3 sekunder.
Kan ikke lige forestille mig hvordan det fungere med automatisk forsejler. Vacumpakningen bliver jo hårdere når det er en tør vare end når det f.eks. er kød med kødsaft. På denne maskine kan man så selv bestemme hvornår man er tilfreds med vacummet og så forsejle.
-
Så er den bestilt /o
Tak for hjælpen :)
-
Er sikker på at du bliver glad for den, god fornøjelse :-)