Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Castella efter 05 Januar , 2013, 12:27
-
Hvor lang tid har i jeres unghaner liggende i køleskab inden tilberedning?
jeg tænker at begive mig ud i en Coq au vin,men er i tvivl om hviletiden/modningen i køleskab inden han puttes i gryden..
-
3 dage skader ikk
-
Ok,Tak :)
-
Imorgen skal vi slagte hanekyllinger, så vil lige høre om at når i modner dem i køleskabet før end frysning - må de så være i plastpose ? :)
-
Dem vi har spist er frosset lige efter de er renset. Skal vi spise den lørdag, ligger vi den i en bradpande i køleskabet om torsdagen.Vores er så møre de falder af benet. Men giv dem gerne ½ time mere end en købekylling. Det er jo muskler og ikke voksehormoner ;)
Alfa Omega er lang tid på svag varme.
Vi spiste gammeldags kyllingesteg med persille og rababerkompot, i lørdags. Det var en orpingtondreng på 6 mdr. han vejede renset 2500gram. efter bruning fik han 2 timer at ligge og simre i. Han var fint mør, og det var faktisk lidt svært at skære ham pænt ud, for kødet faldt fuldstændigt af når jeg løftede den ud af gryden ::)
Held og lykke med tilberedningen :)
-
Tusinde tak for det hurtige svar, og meget udførlige forklaring ! /o Jeg glæder mig til at tilberede og smage dem - jeg behøver så åbenbart ikke at bekymre mig så voldsomt om de vil blive møre ;D Der er nok ikke så meget kød på som på dine, da de er 5 måneder, og det er hybrider - men de har levet godt /o
-
Jamen det er jo det vigtigste med et godt hønseliv /o
Vi har også slagtet dværg orpington, og dværg Brahma de var kun 5 mdr, men vi skulle bruge pladsen, og der skulle findes en fornuftig avlshane, så de måtte i fryseren. De lå på mellem 1200 og 1400gram renset, så noget af en forskel.
Vi har ikke prøvet vores store Brahma, så det har vi stadig til gode.
Spændende hvad dine bliver tilberedt som, og med resultatet. Vi vil selvfølge gerne høre resultatet.
-
Hvis der ikke er så meget på dem så kan de jo bli' til en god gang suppe eller noget tartelet, her er det også lidt for pladsens skyld, men skal da gerne berette senere. /o
-
2 små haner kan her laves som gammeldaws, og resten bliver til fyld i tærte, eller en skøn hjemmegjort hønsesalat, på ristet franskbrød, mhh!!
-
Uhm... ja en lækker hønsesalat, eller en skøn tærte - bare dejlige forslag du kommer med tak ! /o
-
Fik lavet en ordentlig suppegryde idag af en enkelt hanekylling, og den smagte særdeles godt - der er så også lige til lidt hønsesalat. /o Desværre fik jeg ikke vejet dem men der var et pænt bryst på dem og pænt med perler på suppen - det må nok gentages om ikke så længe. Heldigvis ikke noget der var sejt ;)