Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Hyttemeier efter 01 Januar , 2013, 11:52
-
Hej
Når jeg laver hamburgerryg, flæskesteg osv. prøver jeg gerne at bruge resten til pålæg. Men desværre synes jeg lynhurtigt det begynder at lugte surt, og det er jo brandærgeligt hvis jeg ikke når at bruge det.
Hvordan opnår jeg længst holdbarhed? Bruger kun pålæg til mig selv stort set, da min mand har kantineordning.
Hvilken emballage er bedst? Køler I resten ned i, eller udenfor køleskabet? Hvis jeg skiver det og smider noget af det i fryseren, bliver holdbarheden i køleskabet så kortere for det der har været frosset?
Lad mig høre fra alle jer køkkenvirtuoser, hvad I gør.
Alt mulig held og lykke til jer allesammen i 2013.
Med venlig hilsen
Betina
-
Vi laver tit en ordentlig omgang pålæg. Koger Hamburgryg, steger flæskesteg osv. Og så fryser det skiveskåret så det passer med en portion ca. Er spist på et par dage. Får vi gæster tager vi bare flere portioner op. Vi har sjældent pålæg oppe mere end 4 dage, og det holder sig fint.
-
Glemte lige: køles hurtigst muligt ned. Altid i køleskab.
-
Hvad med at investerer i en vacumpakker? Den bliver for tiden nævnt mod madspild.
-
Mange tak for svarene. /o
Jeg har meget jeg skal nå at eksperimentere med, mens jeg er på barsel. ;D
Med venlig hilsen
Betina
-
Du må meget gerne melde tilbage ang. vakuumpakker. Har en bekendt som har købt en - jeg spørger ham. Han købte den da han lavede raw-food til 60 gæster forrige uge, det virkede fint.
Vi er 2 voksne her - og jeg er helt sikker på at vi skal undgå iltning af maden. ;)
-
Jeg har en vacuumpakker og den er min bedste ven (næsten ;)) /o
Alt vi fryser vacuumpakkes og det er forryggende så mange ærgelser man slipper for med vacuumpakket kød (f.eks. frysetørringer og hul på poser). Endvidere sparer det plads i fryseren (især når det er fjerkræ, der skal fryses ned).
Sidst med ikke mindst vacuumpakkes pålæg i spiseklare portioner, så det holder længere.
Vores vacuumpakker er sådan en fyr som denne http://www.vakuumpakker.dk/se-alle-vakuumpakkere/mini-vak.html og den har været ALLE pengene værd /o Kan kun anbefales!
-
det ser smart ud, men får i aldrig fedt og øf på posen eller det sker der måske ikk noget ved, ert det alm poser eller nogen specielle poser
-
det ser smart ud, men får i aldrig fedt og øf på posen eller det sker der måske ikk noget ved, ert det alm poser eller nogen specielle poser
Man bruger specielle poser som man køber i ruller med forskellig bredde. Man skal prøve ikke at fedte posen for meget ind, evt. duppe kødet af inden man putter det i posen. Hvis man ikke gør det suges væsken ud sammen med luften i posen og det bliver altså lidt ulækkert, synes jeg. Tricket er ikke at bruge for lidt pose ;)
Men det er ikke værre end at en kylling, der bare har dryppet af på en bradepande eller rist efter slagtning, er lige til at vacuumpakke uden videre aftørring /o
-
Jeg har en vacuumpakker og den er min bedste ven (næsten ;)) /o
Alt vi fryser vacuumpakkes og det er forryggende så mange ærgelser man slipper for med vacuumpakket kød (f.eks. frysetørringer og hul på poser). Endvidere sparer det plads i fryseren (især når det er fjerkræ, der skal fryses ned).
Sidst med ikke mindst vacuumpakkes pålæg i spiseklare portioner, så det holder længere.
Vores vacuumpakker er sådan en fyr som denne http://www.vakuumpakker.dk/se-alle-vakuumpakkere/mini-vak.html og den har været ALLE pengene værd /o Kan kun anbefales!
Tanja, har du på noget tidspunkt ønsket at du havde en større model? Kan se at de har en "Family model" den kan så heller ikke gå i skuffen, hvilket lyder tiltagende :-) Har du nogen ide om hvor mange poseruller i bruger om året sådan cirka??
-
Når jeg skal putte noget i poser, krænger jeg altid de øverste cm om i bedste rullekravestil, så undgår jeg at det øverste af posen fedtes.
-
Tanja, har du på noget tidspunkt ønsket at du havde en større model? Kan se at de har en "Family model" den kan så heller ikke gå i skuffen, hvilket lyder tiltagende :-) Har du nogen ide om hvor mange poseruller i bruger om året sådan cirka??
Det største jeg pakker er orpehanekyllinger og det kan den godt klare, så jeg har ikke savnet en større. Vi bruger den så meget, at det, at den kan være i en sokkelskuffe, er det allervigtigste :)
Jeg har ingen idé om hvor mange poseruller vi bruger på et år, vi købte på et tidspunkt en hel kasse og dem vi stadig af, så jeg har ikke rigtig tænkt over det... Slag på tasken: 4 brede ruller og 2 smalle (det er dem vi bruger til pålæg).
-
En god og rimelig billig vakuumpakker, der tåler at suge noget saft/marinade (kan skylles igennem med sæbevand), og kan bruge alm. fryseposern kunne være denne :
http://grillbutikken.dk/product.php?id_product=20 (http://grillbutikken.dk/product.php?id_product=20)
En anden måde at opbevare en rest aftensmad på kunne være :
http://www.vaccu.dk/collections/beholdere (http://www.vaccu.dk/collections/beholdere)
Med hensyn til pålæg, er det bedst at skiveskære hele stykket på èn gang, og nedfryse det i portioner, man undgår at tage hele stykket frem i varmen mange gange for at skære et par skiver.
At lave pålæg er slet ikke så svært, og der er mange penge at spare :
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=152&t=3663 (http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=152&t=3663)
-
@Bjørn
Den øverste vaccumpakker du linker til ser rigtig fornuftig ud, men er den stor nok til en and eller en lille skinke eksempelvis?
Rasmus
-
Årh Bjørn, det er gode links du kommer med /o
Nu er jeg helt inspireret (læs: købeklar)