Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: BG efter 29 December , 2012, 11:21
-
Hej :)
Jeg overvejer at anskaffe mig Faverolles, men har ladet mig fortælle, at de skulle være mere tilbøjelige til at blive syge end andre høns - noget med fjerbesætningen på fødderne - er der hold i det?
Mvh Bitten
-
Jeg kender ikke til sygdom hos mit fjerkræ (Orpington i stor), har dog ikke Faverolles, men er overbevist om at racen ikke skulle have "sygdoms tendenser".
Tror det for alle racers vedkommende, kommer ret meget an på under hvilke forhold de holdes og om der fodres fornuftigt.
NB: racer med fodbefjering, har generelt ikke godt af at vade rundt i smadder, men det bør ingen høns gøre ;)
-
Det har jeg aldrig hørt om før. I teorien kan de naturligvis blive syge af noget skidt der hænger fast på fødderne. Men man kunne også sige, at de havde nemmere ved at holde fødderne varme. Mine faverolles har aldrig været syge, og jeg kan kun anbefale dem.
-
Hej
Som du kan se på min underskrift har jeg en del forskellige racer som alle bliver holdt under samme forhold,Faverolles er så sandelig ikke mere syge en andre,måske snarere tvært imod,hvem spreder da bare sådanne rygter? Det er det bare vås!
-
Jeg har Faverolles, og har aldrig oplevet sygdom hos dem. /o
De er fantastiske høns, giver godt med æg og er meget tillidsfulde, de kan varmt anbefales herfra. *p
-
Mange tak for jeres svar.
Jeg kan desværre ikke opklare kilden, da min afdøde mor fik det fortalt af en avler i sin tid.
Jeg bliver mere og mere varm på Faverolles - måske det skal være dem, der skal indtage min nye hønsegård og nyrenoverede hønsehus :)
-
Der er ingen grund til at være bange for at racen ikke er hårdfør. Så langt tilbage som i 1908 stod dengang anført i FjerkræStandarden om racen Faverolles: "en af de mest hårdføre franske racer" /o
-
De første faverolles jeg købte i sin tid var noget værre skravl men så købte jeg nogen af Walter og de blev aldrig syge, trods jeg havde en forkølelse igennem stalden.
-
Den stamme af Faverolles jeg havde, var forkølet hver eneste vinter. Endda på trods af at de om vinteren gik sammen med andre racer som ikke blev forkølede/syge.
Men at det ligefrem skulle være generelt for racen er da også noget af et udsagn.
Der vil være stammer, indenfor alle racer, som har større tendens til sygdom end andre stammer. Årsagerne kan sikkert være mange men svaghed hos dyrene et ofte en "side gevinst" efter indavl.
Danny
-
Nu hvor fodbefjerringen nævnes som en del af det tænker jeg på om det måske kan have noget at gøre med kalkbenmider, som fodbefjerede racer kan have en større tendens til somme tider. Før i tiden læser jeg det altid som en sygdom i bøgerne frem for et utøjsangreb, så måske noget i den stil der var ment uden dog at vide det.
-
Racer med fodbefjering, racer med lange haler og kortbenede racer kan bestemt ikke anbefales at have gående i et plørehul, men igen de kan andre racer nu heller ikke så godt. Med hensyn til kalkben, så kan det være svært at behandler hvis der er meget fodbefjering. Men dette kan så klippes af og gror ud igen ved næste fældeperiode.
Om Faverolles skulle være sartere og mere syge end racer... tja det skal jeg ikke kunne sige. Men ligesom Danny skriver, så fremmer det ihvertfald ikke at avle eller indavle, hvis der avles på ret og kravl.
Og om man kan konstantere det ved at man selv har haft dårlige erfaringer med racen er jo også lidt spinkelt grundlag at bygge på.