Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Maran => Emne startet af: KRISTINA efter 05 December , 2012, 16:30
-
Så lå der endelig 3 æg i redekassen, da jeg kom hjem, men øv de var helt frosne med revne. :'(
-
Tillykke :). Mon ikke du godt kan bage af dem alligevel ?
-
Det havde jeg slet ikke tænkt på - tak det prøver jeg.
-
Eller pandekager, uhmmmnn!
-
Jeg fandt en hemmelig rede i går, og her var to ud af seks æg også revnet pga. frosten. De står nu bagest i æggebakken og venter på at blive til vanillekranse og klejner på lørdag ;D.
-
kan æg nå at fryse uden at revne..og kan man smage de har været frosne
hvis nu man laver blødkogt æg eller andet ud af dem
det er jo ikke altid man lige sidder til at gribe et sluppet æg :laugh:så spørger hvis man nu ikke opdager de er for "kolde"når man tager æg ind og tager hensyn til det når de indgår i madlavningen :)
-
Mine var revnet og æggemassen var fast.
-
Æg kan godt fryse uden at revne, især vores maranæg, da de har tykkere skal og meget tykkere hinde end normale æg. Den tykkere hinde er meget tydelig, når man spiser dem som blødkogte.
Æg kan pga. frost tit have en tynd revne, som lukker usynligt når ægget tør op igen.
Gør det nogen forskel om ægget har været stivfrosset uden at revne?
Flere af min redesteder er udsat for frost, og jeg kan heller ikke stå med hånden under og tage æggene varme. Æggene smager ikke anderledes frosne eller ej, men netop som blødkogte har jeg oplevet en anden lidt grynet struktur i hviden, hvor jeg har givet frosten skylden.
Prøv dig frem.
mvh Steffen, marantosse.
-
Lundur
super mange tak også fordi du gad bruge tid på at svare :)
-
Hvis ægget er gennem frosset så vil skallen altid springe uanset hvor hvor tyk den er.
Selv vandrør, som jo er lavet af jern, springer ved hård frost så en æggeskal kan nok heller ikke modstå trykket.
Men som steffen også skriver så kan revnen som regel ikke ses når ægget igen er tøet op. Man opdager det dog hurtigt når ægget slås ud eller bliver kogt.
Det er også min erfaring at ægge hviden kan være lidt "mærkelig" efter ægget har været frosset men i madlavning og kager tror jeg heller ikke det betyder noget.
HVIS man spiser mad hvor der indgår rå æg, så ville jeg dog gå uden om dem der har været flækket i skallen, da der er en teoretisk baggrund for større forkomst af bakterier end æg uden revner i skallen.
Danny
-
Helt enig Danny /o, en meget vigtig detalje om brug af frosne æg.
Jeg har oplevet frosne revnede æg, der som sagt lukkede sig ved optøning, og ved brug viste sig at have skidt fra reden inde under skallen, og derfor selvfølgelig også bakterier. Æg der har været frosne eller bare muligvis har været frosne bør markeres med en blyant ved indsamling, mens man husker det, og så skal de kun bruges hvor de indgår i gennembagte eller gennemstegte retter, og de bør bruges ret hurtigt for en sikkerheds skyld.
mvh Steffen
-
/o
-
Mine tre frosne æg er spist, det blev til pandekager.
-
Øv. Har lige haft det første frosne æg (eller havde en trådt på det?).
Det blev til kyllingefoder (efter kogning).