Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Andre dyr => Emne startet af: mic_hael76 efter 04 December , 2012, 22:33

Titel: sejt gedekød
Indlæg af: mic_hael76 efter 04 December , 2012, 22:33
Hej.
Har i dag hentet en ged ved en slagter, som vi selv parterede derhjemme, og efterfølgende ville vi hakke kødet.
Har prøvet 3 forskellige kødhakker(køkkenmaskiner), men kan ikke hakke kødet!
Dyret var 16 mdr. Har modnet i 8 dage.
Jeg tænker, at dyret har været stresse ved slagteren, og at kødet derfor er ødelagt!
Hvad tænker I?
Tror I kødet fra bruges til noget spiseligt?
På forhånd tak
Titel: Sv: sejt gedekød
Indlæg af: kristiank efter 05 December , 2012, 06:25
prøv ar stege en luns på panden, og spis
Titel: Sv: sejt gedekød
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 05 December , 2012, 07:07
Har prøvet 3 forskellige kødhakker(køkkenmaskiner), men kan ikke hakke kødet!

Intet kød er så sejt at det ikke kan hakkes.
Er kødhakkeren samlet rigtigt ?  ::)
Den plane side på kniven skal vende ind mod hulskiven... hvis den ikke gør det, kan den ikke hakke noget.
Omløberen til hulskiven skal være rimeligt hårdt spændt, så kniven ligger helt op af hulskiven.
En god ide med alle kødhakkere er at huske, at hulskiven ALTID vender den samme vej, så kniven og hulskiven tilpasser sig hinanden.
Kødstykkerne skal være udskåret i så små stykker, at de nemt glider ned i sneglen.
En bare middelmådig kødhakker, hakker nemt halvfrosset kød uden problemer.

Jeg tror ikke, at dit kød fejler noget som helst  /o
Titel: Sv: sejt gedekød
Indlæg af: mic_hael76 efter 05 December , 2012, 16:42
Tak for svarene. Fik mig til at prøve igen idag.
Det var konen der prøvede med 3 forskellige hakkerer igår, og helt hvad de har gjort, ved jeg ikke helt :-)
Jeg prøvede her imorges at samle og fik hakket noget af kødet. Kunne godt hakket det, men det lignede mest kødmos der kom ud. Har bestilt en ny kniv og en hulskive med større huller, håber det hjælper