Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Marcella efter 30 November , 2012, 16:58
-
Hej forum.
Jeg skal bruge hårdkogte æg, og har kun helt nylagte. Hvordan kan jeg nemmest pille skalden af, når de er kogt?
Er der en der har nogle gode råd eller triks der kan bruges?
Jeg er ked af, at det halve af hviden hænger fast i skallen, og dermed ikke kan bruges.
Vh Marcella.
-
Hejsa..
Jeg bruger altid en teske til at køre under skallen, det hjælper mig :)
-
Der må være nogle garvede med bedre tips end mig. Men indtil videre sørger jeg for at få fat i hinden under skallen, så går det ret godt.
-
Hej Marcella.
Det er et luxusproblem du har.Kun folk med egne høns kender det problem.Vær glad ved det.Jeg har nogle gange knust skallen hele vejen rundt og så lagt ægget i koldt vand en halv time.Det letter arbejdet meget. /o /o /o
-
Som Leif siger,knus skallen hele vejen rundt og sørg for der kommer kold vand under hinden.
-
Tak for jeres hurtige svar.
Ja da, et rent luksusproblem ;D, har sgu først opdaget hvad friske æg er, efter jeg selv har fået høns *q.
Dette problem havde jeg aldrig med købeæg :-\.
Jeg må prøve mig frem, og jeg får det nok lært.
Mine Orpingtonner begyndte først at lægge æg for ca 3uger siden, så det er stadig meget nyt for mig.
Tak for et supergodt forum /o.
-
Jo lysere skalden er, jo nemmere er de at pille. Haver du ikke lagt merke til det med hvide aeg?
-
ellers er der denne måde
http://www.videojug.com/film/fastest-way-to-peel-a-boiled-egg (http://www.videojug.com/film/fastest-way-to-peel-a-boiled-egg)
:)
-
ellers er der denne måde
http://www.videojug.com/film/fastest-way-to-peel-a-boiled-egg (http://www.videojug.com/film/fastest-way-to-peel-a-boiled-egg)
:)
Hæ-hæ det så dælme sjovt ud, det må lige prøves næste gang det skal laves æggemadder ;D
-
Prik et hul i ægget inden du koger dem. Kan med lidt snilde gøres med en stoppenål, ellers må du investere i en æggeprikker (en halv kugle med en nål i midten). Pil dem først når de har været nedkølede nogen tid.
-
Hmm
samme problem har jeg
vil dog lige "sige"har prøvet flere gange at butiks æg har jeg haft samme problem med dog ikke så "slemt"
når jeg har haft købt butiks æg er jeg dog også gået efter den nyeste Dato mærkning..
mine egne æg er dog et helvede at pille
jeg har efter kogning prøvet flere måder at få skallen løs på
1 : dum som man er bare pille med det samme = nope
2 : rulle ægget så hele skallen ødelægges + fat i hinden så vand kan komme ind og så ellers pille = nope
3 : som overstående og lade æg afkøle inden de pilles hmm = nope
4 : helt æg med i madpakke kogt æg stadig ikke til at pille
har tænkt ok jeg må næste gang prøvet at "stikke" ægget inden det koges
så det bliver så næste prøvning
skal jeg så stikke ægget kun i den ene ende eller begge..
men håber da på jeg får løst "gåden" så vi her hjemme kan få hele hårdkogte æg og ikke kun æg med hel blomme og ½ hvide
ja sikker et luxusproblem :laugh:
-
Min nabo, som ind imellem "stjæler" æg fra min hønsegård, siger, at lidt eddike i kogevandet løser/letter luksus-problemet. Jeg har ikke selv afprøvet rådet.
-
hvis ediken virker, kan det så ha noget med at gøre, med kogevandets hårhed, strandskaler som vi ofte pruger kontra det kridt der sikkert er i fodderblandinger.
-
hvis ediken virker, kan det så ha noget med at gøre, med kogevandets hårhed, strandskaler som vi ofte pruger kontra det kridt der sikkert er i fodderblandinger.
Jeg må være dig svar skyldig kristian - men et lyder da sansynligt
-
Jeg har hørt at salt i kogevandet skulle gøre friske æg lettere at pille. Jeg aner dig ikke om det virker eller er en skrøne.
Eddike lyder for mig ret sandsynligt som en mulighed. Eddike nedbryder kalk og hvis skallen gøres tyndere kan der måske trænge lidt vand igennem under tilberedningen. Men mon ikke en æggeprikker vil have samme virkning????
-
I går kogte jeg så 6 æg på 6 forskellige måder, og det der var lettest at pille var kogt i rent vand. Skallen blev knust meget og forsigtigt, og så lå det i koldt vand en lille time. Alle æg var prikket, men det gjore ingen forskel.
Den med at puste virkede heller ikke, nok mig der manglede teknik ;).
Tak for både sjove og kvikke svar :laugh:, her går man aldrig forgæves.
Rigtig god søndag til jer alle,
Marcella :-*
-
Salt
ja her bruger vi meget salt, jeg syntes nemlig det virker med salt i kogevandet. Det er temmelig meget salt jeg har ikke målt hvor meget men 2-4 spsk skal det da nok være til en lille gryde med 6-8 dværgæg.
Prøv det :-)
-
Hej
Jeg koger altid æg i alm vand uden tilsætninger, æggene bliver prikket i luftlomme enden,
efter kogning hælder jeg vandet fra og giver dem et CHOK i koldt vand,
det er lige meget hvor længe de ligger i vandet om det er blødkogte eller hårdkogte
skallen løsner sig altid hos os. /o
-
Hinden i ægget sidder fast på hviden, fordi at pH værdien i ægget er meget højt.
Så prøv at lade æggene stå på køkkenbordet i et døgnstid før kogning/ sat i køleskabet.
Det har ihvertfald været tricket her.
Det er også grunden til at købeæg som regel er lettere at pille /o
-
Jeg ved ikke om skal farven spiller en rolle??
Vores erfaring herhjemme er ihvertfald at de brune æg er nemmere at pille end de lysere æg.
Måske en tilfældighed?
-
Jeg mener også at de er lettere at pille når de har stået på køkkenbord i sted for køleskab. Hvis man bruger dem inden tre uger kan de sagtens holde sig frisk.
Anneke
-
Min erfaring er, at friske äg er lette at pille hvis de ikke har väret i köleskab.
-
kog æggene, hæld meget koldt vand på, tryk skallen hele vejen rundt om ægget, og lad det ligge i vandet 5 minutter, derefter kan skallen nemt pilles af uden at ødelægge ægget.
-
jeg har en erfaring fra i år, det er sommer, og bla agerhøns og fasaner har ikk adgang til skaller, derfor har mine høns pt ikk fået fornyet deres depot, som er tømt for ca 2 måneder siden., nu slipper skallen megetbedere efter kun 1-2 døgn i køleskab, hvor de tidligere faldt fra hinanden. andre der har samme iagttagelse