Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: StinneG efter 27 November , 2012, 23:23
-
Har hørt noget om, at hønen giver str. på kyllingen/kyllinger er det korrekt eller en skrøne og vil kyllinger blive en mellemting af forældrene??? Håber der er nogle der har nogle bud :) på forhånd tak Stine
-
Av av, nu kommer du med et spørgsmål som fru kelly sikkert kommer med en hel doktor afhandling om ;D (ikke ondt ment johanne :) ) Når du skriver en lille høne er det så en dværghøne eller en stor høne der bare er lille?? Teoretisk set(efter min forståelse) Vil der komme mellemting ud af og krydse dværg med stor, men hvis det er en stor høne der bare er lille har den stadig gener for og være stor og vil give store kyllinger. Men alt dette må vi hellere bede johanne om og svare på, da hun er noget bedre til og forklare det
-
;D ... det er dværge jeg "forsøger" at avle på ;D men der er jo også str.forskel i dværge om de ikke lige rammer vægten på den rette dag ;) så håber der er nogle der har nogle bud :)
-
Jeg er ret overbevist om, at det er en skrøne. Hvis der skal være nogen genetisk betinget forskel, kræver det, at generne for størrelse i udpræget grad er placeret på kønskromosomet - og det tror jeg ikke helt på.
Ellers er det forskel i miljø, som fx at en lille høne måske generelt lægger mindre æg og derfor også laver kyllinger, som er mindre ved klækning og på den måde allerede er lidt bagud. Og at være bagud fra start er nok ikke fremende for størrelsen, hvis man kommer sidst til truget, hvor de store har spist det bedste først.
Men ellers tror jeg ikke på det med typen/størrelsen fra hønen og farven fra hanen.
-
Det er fuldstændelig som hos mennesker
med venlig hilsen - Bent Skaarup Pedersen
-
Ved ihvertfald at med Serama'er der er delt op i vægtklasser A - B og C, der er det ligegyldigt hvordan du "krydser" vægtklasserne, der kommer lidt af hvert... Så tror også som Bent skriver, det er jo et mix af generene fra forældredyrene :)
-
Man skal ikke tro på alt man ser ;) I genetiksprog skælner man mellem fænotype og genotype. Fænotype er det man ser og gænotype er de overraskelser, der er gemt i generne.
Det er mere eller mindre enighed om at kyllinger klækket om efteråret, bliver mindre end de der er klækket om foråret. Men det ændrer jo ikke deres gener, kun fænotypen. Giver det mening?
Hos mennekser findes der en formel hvormed man kan forudsige børns højde ud fra forældrenes. Jeg skal ikke trætte dig med den, men pointen er, at resultatet bliver et tal, f.eks. 175 cm. +/- 20 cm. Så alt kan ske ;D (Husker ikke formlen nøjagtigt, så det er sikkert ikke 20 cm, det var bare et eksempel på hvor lidt man kan bruge den slags forudsigelighed til ::))
Men der er nok ingen tvivl om, at hvis man ønsker store dyr, så gør man det nok ikke nemmere for sig selv, hvis man parrer de to mindste 8)
-
mange tak for jeres inputs :) !!