Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: Olversdottir efter 16 November , 2012, 09:21
-
Hej nu har jeg fået 2 store poser med grønkål og ville høre jer ad hvis det er ok at fryse det ?
Jeg har lavet noget pasta ud af noget af det med grønkål lidt hvidløg og rødløg samt lidt olivenolie ... det er mine høns vild med .. men hvordan er det bedst at opbevare resten ?
-
Er det poser med friske hele blade?
Man anbefaler blanchering inden grønkålen hakkes og fryses.
Men generelt er det sådan, at vitaminerne tager langt mere skade af opvarmning (kogning/bagning/stegning) end af nedfrysning.
Jeg ville nok prøve at fryse nogle hele blade ned uden blanchering. De mister sikkert sprødheden ved nedfrysning, men kan jo hakkes og blandes med andet fodder senere.
-
Ja det er friske .. vil prøve det :)
-
Grønkål skal helst have fået frost inden man fodrer høns med det.Er det helt frisk,risikerer man de får tynd....
-
da jeg via jobbet kan få grønkål i uanede mængder fodrer jeg med det til høns og ænder. og de ELSKER det.
mine 12 høner spiser sådan en stok om dagen (6-800 g ren grønkål)
de 10 hanekyllinger spiser næsten 2 stokke dagligt!
det er friskt og lige hentet fra marken. de plukker selv små bidder.
nu har kålen kun fået en meget lille smule frost i marken (det har kun lige været ved frysepunktet et par morgener , få timer med rim på græsset)
hvad jeg ved af gør frosten bare kålen lidt mere "mild" i smagen, og har egentlig ikke så meget andet at sige..
mine høns laver fine klatter, og har altid gjord det når de fik grønkål, uanset om det har været frossen eller ej.
-
mon ikke det med høns og grønkål er et spørgsmål om tilvænning?? Hvis de lige med et får større mængder af det får de tynd mave, men hvis de bliver vænnet til det lidt langsommere går det bedre