Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Elise ☺ efter 14 November , 2012, 17:25
-
Kan man lave brød og boller at gærdej og så fryse dem ned til senere bagning? og hvis man kan hvor lidt gær skal der så bruges? lige til sidst kan alle opskrifter bruges?
-
Til dels ja, men noget af gæren dør under frysningen, så man skal bruge ekstra gær. Det er nemmere at bage boller/brød og fryse det færdige resultat. Når det er taget op kan det jo lunes i ovnen, hvis man vil have den friskbagte fornemmelse.
-
Fruen her siger:
Hun plejede i køkkener rundt omkring hvor hun kom ud som vikar, at lave en kold dej så man ikke "vækkede" gærcellerne forme det til brød og/eller boller og så fryse dem ned enkeltvis uden de har hævet.
Når så de skal bruges kommer de ud af fryseren dagen før og ind i køleskabet hvor de stille og roligt hæver hvis ikke de er hævet nok kommer de ud på køkkenbordet 1-2 timer før bagening de skal stå på bagepladen da de ellers ikke kan flyttes. 100gram kolde boller skal være hævet til dobbelt størrelse.
Til tider kommer hun mindre gær i end skrevet dette kommer lidt af erfaring for hvor "hidsig" gæren er og om den smages
-
Tusinde tak for svar ;) jeg forsøger håber så det lykkes /o
-
Fruen her siger:
Hun plejede i køkkener rundt omkring hvor hun kom ud som vikar, at lave en kold dej så man ikke "vækkede" gærcellerne forme det til brød og/eller boller og så fryse dem ned enkeltvis uden de har hævet.
Når så de skal bruges kommer de ud af fryseren dagen før og ind i køleskabet hvor de stille og roligt hæver hvis ikke de er hævet nok kommer de ud på køkkenbordet 1-2 timer før bagening de skal stå på bagepladen da de ellers ikke kan flyttes. 100gram kolde boller skal være hævet til dobbelt størrelse.
Til tider kommer hun mindre gær i end skrevet dette kommer lidt af erfaring for hvor "hidsig" gæren er og om den smages
Jeg har prøvet ovennævnte med både wienerbrød og forskellige boller - med godt resultat. Jeg tog dog bare tingene direkte ud i stuetemperatur. Jeg brugte den mængde gær, der stod i de pågældende opskrifter.
Hævetiden varierer efter størrelsen på bagværket - jeg gik også efter ca. dobbelt størrelse.