Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Adamjomaa efter 21 Oktober , 2012, 18:04

Titel: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Adamjomaa efter 21 Oktober , 2012, 18:04
Hej
Igår slagtede jeg mine 2 blandings kyllinge af dværg wyandotte og dværg australorps. De var ved at have en god størrelse, men da indvoldene og fjerene var fjernet var der kun omkring 800 gram kylling, så min far mener at det er for stort arbejde at slagte resten af kyllingerne  som er hele dværg australorps, men de er mindre. Han vil have jeg skal prøve at sælge dem, men det kan ikke rigtig lade sig gøre. Så vil høre om det er normalt at slagte dværghøns og hvor gamle de skal være før i vil slagte dem.
Mvh Adam
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: R. F. Drabe efter 21 Oktober , 2012, 18:14
Hej Adam.

Der er sikkert flere forskellige holdninger. Nu får du i hvert fald min.
Af princpip slår jeg ikke husdyr ihjel, medmindre de skal bruges (læs: spises), eller er i så ringe en forfatning (læs: kommer alvorligt til skade), at et godt liv ikke er en mulighed.
Jeg fornemmer at du lægger dig op ad min kategori 1.
De dværghøns jeg har og har haft, udmønter sig i jævnlige, rigtig hyggelige suppedage me et par venner. Vi slagter og koger supper på alle dværghøns. Jeg synes ikke de er værd at putte i ovnen.

Altså. Jeg ville slagte dem, og koge supper på hele banden. Nu ved jeg jo ikke hvor mange du har, men der er jo potientiale til rigtig meget god suppe og fond;)

Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Adamjomaa efter 21 Oktober , 2012, 18:18
Tak for det gode svar. Så må vi se om vi kan skaffe nogle ruge æg af stor race til dværg wyandotterne i næste år :D
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Henriette Hall efter 21 Oktober , 2012, 18:27
Det går meget hurtigere hvis du flår dem. Man har alligevel sjældent brug for skindet, da de jo dårligt tåler en tur i ovnen på købe-kyllinge-manér. Det gjorde jeg da jeg havde dværghøns.
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Adamjomaa efter 21 Oktober , 2012, 18:33
Vis at flå betyder at tage skindet af dem, så har vi gjort det :D hehe
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Frank H. Kristensen efter 21 Oktober , 2012, 18:45
Flå betyder hjemme hos os at skære skindet op ved brystet og skære brysterne fri hvorefter vi skære skindet op ved lårene og skære dem fri. Dværghøns har generelt ikke kød andre steder der er noget værd i forhold til store høns.
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Adamjomaa efter 21 Oktober , 2012, 18:58
Det har vi vist ikke gjort :D
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Henriette Hall efter 21 Oktober , 2012, 19:16
Tja, hver sin måde. Jeg pelser dem nu også hele. Det går så dejligt nemt når man har fået taget på det. Det tog mig ikke mange minutter at flå og rense min road-kill-høne i går.
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Silkemor efter 21 Oktober , 2012, 19:46
Er også lidt modstander af bare at slå ihjel og smide ud. Men jeg har silkehøns.  ::) Så tænkte at flåning=suppe også var en mulighed for mig. Kan man evt få en mere uddybet fremgangsmåde til flåning?  :)
Har aldrig slagtet noget før  :-\
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: jes.l.h efter 21 Oktober , 2012, 20:59
. Kan man evt få en mere uddybet fremgangsmåde til flåning?  :)
Har aldrig slagtet noget før  :-\
Det kan måske være svært og forklare, men prøver alligevel. Du laver et snit fra rumpen op mod halsen, og så er det ellers bare og trække skindet over alle forhindringer. Lidt lissom og ta en flyverdragt af børnene  ;) Når du kommer til vingerne, løsner du kun så meget rundt selve vingen, at du kan komme til med en fjerkræsaks og klipper knoglen over. Det samme med lårene, der klipper du knoglen når du ikke kan trække skindet længere ned. Det er tit nemmest hvis man løsner skindet fra kødet med en finger da det nogen gange går i stykker hvis man bare river til.
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Lene Lestat efter 21 Oktober , 2012, 21:58
Folk spiser da glædeligt vagtler, duer, fasaner og endda kramsfugle og de er da alle mindre igen, så hvorfor IKKE spise dværghøns. De må da være fine i kødet og knap så grove som en slagtehybrid på 5 kg.


Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: R. F. Drabe efter 21 Oktober , 2012, 22:37
Nu er der jo ingen der foreslår ikke at spise dværghøns, men blot en masse opfordringer til at udnytte dem på bedst/hurtigst mulig måde. Altså; hvad kan svare sig i forhold til arbejdsindsatsen.

Jeg spiser med glæde også gerne en vagtel, eller for den sags skyld en helstegt flue - jeg vil bare ikke bruge tiden på at ordne dem. I forhold til havd jeg får af mad, både mængdemæssigt og kvalitativt, mener jeg, personligt, ikke at det kan svare sig at gøre det store ud af en dvørghøne. Så hellere få kogt noget lækker supper og bruge den smule kød der er til wokretter eller tarteletter - det er hvad jeg mener er optimal udnyttelse i hvert fald.. 
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: bjarne m efter 21 Oktober , 2012, 23:56
kan det betale sig????
nogle folk går ud i naturen,en hel dag for at samle1/2 kg svampe,kommer hjem og syntes det var en god dag.
Nu er det ,at dværghøns ikke bare er dværghøns-der er himmelvid forskel på racernes kødsætning,tænk bare på moderne engelske kamphøns og f.eks dorking m.fl.
hvorfor ikke prøve at sælge dine resterende dv.australops-der er mange af dem i jylland,så hvorfor skulle du ikke også kunne sælge dine?
vh
bjarne
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Silkemor efter 22 Oktober , 2012, 19:45
Det kan måske være svært og forklare, men prøver alligevel. Du laver et snit fra rumpen op mod halsen, og så er det ellers bare og trække skindet over alle forhindringer. Lidt lissom og ta en flyverdragt af børnene  ;) Når du kommer til vingerne, løsner du kun så meget rundt selve vingen, at du kan komme til med en fjerkræsaks og klipper knoglen over. Det samme med lårene, der klipper du knoglen når du ikke kan trække skindet længere ned. Det er tit nemmest hvis man løsner skindet fra kødet med en finger da det nogen gange går i stykker hvis man bare river til.

Okay er med så langt. Men skal de dyppes i kogende vand eller river man bare? ;D
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: Henriette Hall efter 22 Oktober , 2012, 20:24
Man slipper for at stå og fedte med våde fjer. Bare skær benene af i leddet hvor du plejer, og vingerne i det led der passer dig.(Der er jo ikke meget kød på vingerne, så de kan fjernes i inderste eller næstinderste led).  Skær skindet op i brystet og tag fjerdragten af omtrent som man krænger et lille barn ud af en flyverdragt.:) Bagefter skyller man så efter og ser om der sidder lidt fjer/dun ved benstumperne m.m. Rense og klar til videre tilberedning.
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: jes.l.h efter 22 Oktober , 2012, 20:45
Okay er med så langt. Men skal de dyppes i kogende vand eller river man bare? ;D

Jamen som henriette skriver så ingen vand. Skær et snit og ta dragten af dyret. ;)
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: hønehuset efter 22 Oktober , 2012, 21:41
Sejt, hvis man så også kan garve skindet. Tænk engang nogle opsigtsvækkende luffer eller sko der kunne blive ud af det   *f *g
Titel: Sv: Slagtining af dværghøns
Indlæg af: jes.l.h efter 22 Oktober , 2012, 21:44
du kan garve skindet på fødderne ved jeg. De kan købes i alle mulige farver hos læderiet i århus :D