Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: km efter 28 ſeptember , 2012, 19:32

Titel: hjælp sej kylling
Indlæg af: km efter 28 ſeptember , 2012, 19:32
vi har slagtet en af vores faverolles kyllinger er fra april (ca. 5mdr) - ladet den ligge i køleskab i 2 døgn for at mørne - stegte den i ovn i ca. 1.20 min - men den blev sej - øv  - er der nogen der har gode opskrifter ideer til hvad der gik galt ?
Titel: Sv: hjælp sej kylling
Indlæg af: Miss Christina efter 28 ſeptember , 2012, 19:51
har lige slagtet en hane på en 7 eller 8 md gammel
1725 gr (renset)
den blev fyldt ud med persille og æbler fra haven
han lå 2 dage på køl og fik ellers 150 gr i 3 timer og hold da op hvor var han lækker at spise :)

4 personer spiste sig mæt og der var stadig noget tilbage :D
Titel: Sv: hjælp sej kylling
Indlæg af: Henriette Hall efter 28 ſeptember , 2012, 19:57
ALDRIG tilberede hjemmegjorte kyllinger i kort tid og ved høj varme. De skal langtidssteges, grydesteges eller i stegeso. Kødteksturen er helt anderledes end i de vandpumpede baby-lig som kan købes i butikkerne.
Titel: Sv: hjælp sej kylling
Indlæg af: km efter 28 ſeptember , 2012, 20:01
tak for jeres svar - man bliver bare så skuffet - men må prøve at langtidsstege den næste
Titel: Sv: hjælp sej kylling
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 28 ſeptember , 2012, 20:01
Hej Åse,

Det var ærgeligt. Langtidsstegning i stegeso eller marinering giver næsten altid saftige, møre kyllingestege. Her er lidt inspiration (klippet ud af en anden tråd, derfor den lidt pudsige ordlyd i starten) :).

Masser af tip til marinader - jeg eeelsker marinader . Men har ikke prøvet dem til hel kylling. Til hel kylling gnider vi fx hanen med salt og olivenolie og fylder skroget med en blanding af frisk timian, frisk rosmarin, hvidløgsfed og citronbåde. Steger den i stegeso nogle timer..., jeg kan ikke huske temperatur og tid, men det kan jeg vende tilbage med.

Marinade til kylling, svin og lign.:
Cola, stødt koriander, soya, peber, honning, chili, hvidløg, olie.

Marinade til parteret kylling med skind:
Græsk yoghurt, citron, hvidløg, salt, paprika, cayennepeber, kanel, olivenolie.

Marinade til svin, kylling, okse i tern:
Østerssovs, frisk ingefær, honning, hvidløg, soya, sweet chilisovs, sesam eller jordnøddeolie.

Mariande til parteret kylling, svinekotelleter m.m.:
Hvidvin, olivenolie, citron, frisk timian, frisk oregano eller merian, hvidløg, salt og peber.

Marinade til kyllingebryst med eller uden skind:
Hyldeblomstsaft, æblemost, lavendel.
Titel: Sv: hjælp sej kylling
Indlæg af: madsen efter 28 ſeptember , 2012, 20:16
Jeg koger dem i ca. 2 - 3 timer og skærer kødet i tern til tarteletfyld/hønsefrikase.
Eller skærer alt kødet af skroget(rå), kakker det, og laver frikadeller.
Titel: Sv: hjælp sej kylling
Indlæg af: pilegaarden efter 28 ſeptember , 2012, 22:33
Langtidstilberedning af Coq au Vin (brug ikke for billig vin) og I vil opleve englene synge. (her mangler lige en passende smiley, men i mangel af et kor af syngende engle kan denne vel bruges  /o /o)
Titel: Sv: hjælp sej kylling
Indlæg af: Henriette Hall efter 28 ſeptember , 2012, 23:43
Der er også nogle gode opskrifter herinde. Det er bare at søge lidt.
Titel: Sv: hjælp sej kylling
Indlæg af: pilegaarden efter 28 ſeptember , 2012, 23:56
Jeg er helt enig. Der er mange muligheder for at bruge egne dyr, og i de fleste tilfælde, vil man få oplevelser der på ingen måde kan opnås ved brug af dyr købt i supermarked. Men det er meget vigtigt at være opmærksom på at kødstruktur på egne dyr er meget forskellig fra 'købe' dyr.

Vi lavede Coq au Vin på en 'egen' hane for 14 dage siden, og jeg kan sgu stadig høre englene synge. Det var bare SÅ GODT.
Titel: Sv: hjælp sej kylling
Indlæg af: Lene Lestat efter 29 ſeptember , 2012, 15:42
Nu ved jeg ikke hvor stor hanen var, men 1.20 er alt for kort tid for en hjemmelavet kylling. Husk på at det er rigtigt kød og ikke noget som er blevet fodret op på 39 dage og kun smager af det man krydre med.

Og nu er Faverolles en af de "rigtige" kødhøns.

Jeg bruger mine haner i ovn, i stegeso og i gryde og altid med godt resultat.

Så bedre "held" næste gang