Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: kristiank efter 12 ſeptember , 2012, 09:13
-
hvorfor går ½delen af vorres sellerier i stok >:( i år der har før været en enkelt, vi har 12-15 stykker ???
-
ALT jeg har sået i år er næsten gået i stok, radisser, spinat salat ligemeget hvad snart. HVorfor ved jeg ikke..
-
Ja det er er en hel videskab og mange som er meget klogere end os har studeret det en hel liv ::)
Kort svar er for lav temperatur, kuldechok, tørke eller sort. De er de hyppigste grund til stokløb.
-
sjovt nok har jeg ingen porrer der er i stok i år
-
Stokløb er altid mystisk og variere fra år til år og fra art til art. Der siges at ved tidlig såning/udplantning ske stok løb men det er det ikke, lagt fra. Jeg tror( men ved ikke ::)) at to årige planter har forskellige perioder hvor de er mere udsatte at gå til blomster mode, hvad den lige udløser blomstring, der mange forskellige faktorer. Den eneste som jeg har set at virke er at bruge sorter som er langsomme at løbe i stok.
-
Mmmmm. Al den skriven om knoldselleri fik mig til at lave boller i selleri. :laugh:
-
En del rodfrugter bliver påvirket hvis fremspiring sker i en kold periode. F.eks. kan ses en sukkerroe-mark der har været udsat for kulde efter fremspiring, hvor der så står uhyggeligt mange roer der er gået i stok.
Det samme med køkkenhavens grøntsager. Af frygt for stokløbning har jeg i år sået mine grøntsager midt i maj, og det er ca. 1 md. senere end jeg ofte gør. Men jeg har undgået stokløbning, som der ikke er en eeneste af.
-
altså henriette, vær sød at give opskriften på hvordan jeg dyrker selleri vores er aldrig store
tak randi
-
randi du kommer ca ½ spandfuld møj i jorden dæk med ca 5 cm jord og plant, ps hønsemøj skal måske blandes med lidt halm, så bliver de ca som en lille håndbold
-
Jeg køber udplantningsplanter, og så skal man huske at de ALDRIG må sættes dybere end de stod i bakken. Og så rigtig godt med møg og kompost i jorden. Selleri er grådige.
-
Selleri og porre er ædedolke, de skal plantes i hønsemøg som Kristian skriver.
-
skal porere ha ligeså meget krudt hmm så er det nok derfor , mine kun bliver ca 1½-2 cm tykke selvom de står flot
-
Det er ikke for sent at "krydde" porre, de har med held 2 - 2½ måned vækst tilbage. Du skal bare give en lille sjat hver og hyppe bage efter. Hvis det er tørt vil det være fordel at vande.
-
årsagen til stok i dine grøntsager er frost i starten af kulturen.
Jeres selleri behøver bor tilsat deres bed .hvis i ønsker store selleri knolde.
VH niels
-
jeg arbejder på et frilands gartneri. og vi har både porrer og selleri i store mængder (plus 100 andre ting)
vi sætter porrerne når de har nået den rigtige str og egentlig ret sent. først på sommeren.
vi laver dybe huller (ca 8- 10 cm) og dumper hver plante ned i et hul uden at dække til med jord igen. så bliver de bare lige vandet en gang og færdig.
der er altid kun meget få der går i stok og de bliver fine og lange.
selleri har jeg aldrig set i stok og vi har flere 1000 stk. vores får hverken hønse eller andet møg, men lidt kunstgødning.
-
hvad er den naturlige bor kilde
-
Jeg kender ikke naturlig ( mener du økologisk godkendt?) kilde til bor. Bor er vigtigt mikronæring stof for rod frugter, specielt for selleri. Den virker mere på kvalitet end kvantitet. Hul i midten af knold og torforrådnelse som begynder indefra samt hjærterådnelse skyldes bor mangel.
Bor mangel ske oftest på jorde med høj reaktions tal, hvis Ph er under 7 er det sjælden bor mangel.
-
vil det så sige at jorden skal være vel kalket
-
Svært med selleri avl er kalk. Jorden skal være kalket, selleri kan lige kalk men for høj Ph ( kalk) gør bor utilgængelig for planter.