Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: andemor 1978 efter 02 ſeptember , 2012, 15:58
-
Vi står og skal flytte og har derfor valg at ænderne skal med... I fryseren ;)
men vi har jo ænder i flere aldre ... hva er en god slagte alder på en moskusand?? og hvornår er de for unge og for gammle til at ende på middags bordet ??
Er der noget vi skal være opmærksomme på når nu det er første gang vi skal slagte ??
en af min mands venner kommer og slagter dem ( forventer han hugger hovedet af dem) og min mor kommer og piller fjerne af dem ( det har hun prøvet før) kan huske vi gjorde da jeg var lille meeen det er første gang vi selv skal...
Vi har 3 stk på ca 1 år
5 stk på fra 4 maj ( 4 mdr)
og så har vi 8 som er en mellemting mellem gule og hvide som er 6 uger ...
Håber der sidder en venlig sjæl derude som kan svare på nogle af mine spørgsmål :)
venlig hilsen Andemor
-
Dem på 6 uger kan du sætte til salg/give væk, de er for små.
Det er ok med den på 1 år, og det kan lige gå med dem på 4 mdr.
Jeg har slagtet mine, omkring 5 - 6 mdr. (der skal lige være lidt kød på)
-
Tak Lene :D
-
Undskyld jeg lige blander mig lidt. Vi skal også slagte ændre op mod jul for første gang. Skal de ligesom f.eks. fasaner hænge lidt eller er det bare hak, pluk og i fryseren?
-
Jeg har aldrig hørt om hængt and. <A
-
Nej vel? Så må det være model hak, pluk, frys
-
Det er en god idé at modne alt fjerkræ. Hvadenten det er fasaner, høns, ænder eller gæs. Men om man gør det under/efter slagtning eller når man igen tager dem op af fryseren betyder ikke så meget.
Danny
-
Det er en god idé at modne alt fjerkræ. Hvadenten det er fasaner, høns, ænder eller gæs. Men om man gør det under/efter slagtning eller når man igen tager dem op af fryseren betyder ikke så meget.
Danny
Danny det er du nødt til at beskrive for os nybegyndere: Hvordan man gør det? Og hvor længe?
Gerne til det forskellinge fjerkræ, men i særdeleshed høns og ænder.
-
Jeg ville nu helst sige hak, pluk og frys. Moskusænder er ikke de letteste at plukke, så gør det mens de er varme. Modning af kræet sker ved langsom optøning i 3-4 dage i køleskab inden tilberedning.
-
jeg får slagtet mine moskus hos slagteren. og har prøvet hvor de var 4,5 måned til godt 6 måneder. kan ikke anbefale at slagte før de er 6 måneder. de er simpelthen for små. men kan man ikke vente, så får man jo bare mindre andesteg :)
jeg kører dem til slagteren om aftenen og henter dem igen hvor de ligger på køl, dagen efter. der er de slagtet i løbet af dagen. de ryger direkte i fryseren når jeg kommer hjem.
jeg tager dem op af fryseren 3 dage før brug, og de bliver super gode.
har hørt fra flere det tager en times tid pr and med slagtning, på den gammeldags måde. moskus skulle være ret svære at få fjerene af på. men har ikke selv prøvet, så tør ikke sige om det passer eller ej.
jeg vil ikke selv rode med det, men betaler mig gladeligt fra det. har også ret mange ænder der ryger til slagt.
-
150 dage eller mere når det gælder Moskus, ellers er de for svære at plukke, og som andre har skrevet for små
-
150 dage eller mere når det gælder Moskus, ellers er de for svære at plukke, og som andre har skrevet for små
Kan de så omvendt blive for gamle?
-
hvordan er det lige med månen og plukning
-
Vandet de skal dyppes i inden de blir plukket skal være 67 grader så er det nemt at få fjerene og dun af .