Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: Helle Enevoldsen (josefineamanda) efter 17 August , 2012, 18:09
-
Jeg har mulighed for at få div. slags korn direkte fra bondens mark. Er der nogen der ved hvor længe det skal "ligge" før det kan bruges til foder?
På forhånd tak
-
Hej
jeg læser lige med her. Jeg har det samme spørgmål.
Mvh Laila
-
Det kan sagtens bruges med samme, der dog vitamin indhold, specelt B vitamin ikke fuld udviklet.
Hvornår er det, gammel dag sagde de kloge at " om vinter"
-
Det kan bruges med det samme, og kan holde sig i meget laaaang tid /o, så få du bare rigeligt hjem.
-
Tak for svarene.
-
jeg får hvert år direkte fra marken. og ja det kan bruges med det samme. og ellers holde i mange år.
nu tror jeg ikke det er et problem i år, men ellers så vær opmærksom på om kornet er tørt nok til opbavaring i tønder hvis dette er meningen.
spørg landmanden, han ved hvilken vand % de høster det på.
-
spørg landmanden, han ved hvilken vand % de høster det på.
/o /o
Absolut nødvendigt at kende vand-% når det er korn direkte fra mark. I drilsk højtvejr kan vi nemt være tvunget til at høste ved 18-20%, og det skal altså nedtørres til under 15% for at være lagerfast.
-
Et "husmand trick" at tjekke vand%; når du bider kernen og den knækker i dine tænder er vand % under 14. Det kan nemmest føles ved hvede og næste umulig at føle med havre.
Hvis vand % er mellem 20 og 14 kan du selv tørre kornet ved at sprede det på gulvet i et vel ventileret rum i ca 15 cm tykke lag og HVER dag vende det om til at det tørt. Helvedes arbejde men det kan lade sig gøre.