Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hønsehuset => Emne startet af: michael m efter 21 Juni , 2012, 20:16
-
hejsa lige over til høns på grillen jeg hade en hane på grillen forleden ca 2 kg det var godt nok en hybrid gør det en forskæl ? den fik ca 2 timer og jeg synes den var sej den er vel ca 7 måneder gammel trode man kunne få sådan en så mør at tapte man den på bordet skulle den da gå skel af >:( er det fordi det er en hybrid og for lidt kød på eller hvad går galt det vare ikke længe så skal der en brahma på grillen håber da ikke den blive lige så sej så hjælp mig :'( hvad gør i hvad virker
-
jeg har ofte huns på grillen, jeg har så kul i kulbakken stillet langs ved kanten og så lukker jeg grillen helt og så viser den 130-150 grader på termometer i lagen.
og så få den 1½ til 2 time.
var det en slagte hybrid eller en til æglegning?
-
det var en hane fra hybrid æg du ved nogle jeg selv har ruget ud hanerne har jeg så bare ladet vokse for så og spise dem ved ikke om det er fordi det er hybrid eller om jeg bare gør noget forkert
-
Æggehybrider er jo nogle magre kræ, så det kan være det, men i det hele taget er hjemmeavlet fjerkræ absolut ikke noget man i madlavningsforstand kan sammenligne med dem man køber i supermarkederne. Alderen på sådan nogle er jo kun ca 5 uger, og vores er oftest mindst 6 måneder gamle og har brugt musklerne. Så lav varme og længer tid er oftest løsningen. Men under alle omstændigheder skal der tygges mere når dyret har haft mulighed vor at vokse op og bruge musklerne.
-
Æggehybrider er jo nogle magre kræ, så det kan være det, men i det hele taget er hjemmeavlet fjerkræ absolut ikke noget man i madlavningsforstand kan sammenligne med dem man køber i supermarkederne. Alderen på sådan nogle er jo kun ca 5 uger, og vores er oftest mindst 6 måneder gamle og har brugt musklerne. Så lav varme og længer tid er oftest løsningen. Men under alle omstændigheder skal der tygges mere når dyret har haft mulighed vor at vokse op og bruge musklerne.
Enig, jeg påregner altid 3 - 4 timer hvis ikke jeg forkoger kyllingen/hønen inden den ryger på grillen. Men så er der også god tid til at lave tilbehøret og hygge med spisegæsterne undervejs. /o
Til orientering så skal man altid regne med en time pr kg og når det er "vores" egne producerede dyr regner jeg med minimum 1 ½ time pr kg når det er grill.
Held og lykke med grill sæsonen 8)
-
Eller en god marinering i et døgn eller mere. Måske sprængt hane? Det burde gøre selv den sejeste hanekylling dejlig mør.
Var hanen modnet inden du smed den på grillen? En nyslagtet hane/høne har tendens til at blive sej hvis den tilberedes med det samme.
Prøv igen - en enkelt dårlig oplevelse skal ikke hindre dig i fremtidige, saftige, hjemmelavede kyllingestege ;).
P.S. Jeg har fx en opskrift på parteret kylling som skal marinere 1 døgn i en blanding af græsk yoghurt, olivenolie, hvidløg, kanel, cayennepeber og citronsaft. Yoghurten gør kyllingen supermør, og skindet bliver alligevel sprødt under grillstegningen.
-
@ Tanja: Mmmmmm, det lyder lækkert. :P Er det en opskrift du vil dele? ;)
-
Opskrift. Opskrift. Opskrift. <+
-
Opskriften er fra en græsk kogebog jeg har, og jeg har selv prøvet den flere gange. Her har jeg sat den ind i en bryllupsinvitation, som bliver lavet som et magasin - det bliver side to. I øvrigt en her fra forum der snart skal giftes..., så siger jeg ikke mer' (ja, det er ikke mig). *e
-
Joan, det var lige et par fif mht. grillet hane som jeg godt kunne bruge.
Tanja, din marinade lyder god! Kærnemælk er også godt at mørne med.
-
Det må prøves. Vogt jer, hanekyllinger!
-
Det må prøves. Vogt jer, hanekyllinger!
:-) Jeg har to der bliver et hoved kortere til August. Første gang jeg skal slagte.....
Joan, hvorlænge forkoger du??
-
En god gammeldaws grydestegning er nu heller ikke at foragte. Men jeg kan kun tilslutte mig at kødstrukturen på en "hjemmegokket" kylling er en helt anden oplevelse end det slaskekød som sidder på en 5 ugers papkylling. Mine unger nægter at æde andet end de selvgjorte.