Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Loppe efter 28 Maj , 2012, 11:08
-
Når jeg laver mad af hjemmeavlede kyllinge og koger kødet bliver det strimlet, hvad skal jeg gøre for at det ikke bliver det?
-
Kog ved lav temperatur, altså ikke 100 grader, snarere 80-85. Til "sammenkogte retter" skærer vi kødet fra benene og strimler det på tværs af kødfibrene. Så kan det ikke trevle.... Skroget bliver til en formidabel suppe.
-
Kog ved lav temperatur, altså ikke 100 grader, snarere 80-85. Til "sammenkogte retter" skærer vi kødet fra benene og strimler det på tværs af kødfibrene. Så kan det ikke trevle.... Skroget bliver til en formidabel suppe.
Skærer I så kødet fra skroget i rå tilstand?
Jeg plejer at koge hele kyllingen og flå kødet af når den er kogt
-
Ja, inden den koges - ellers trevler det jo ;).
-
Kirsten@ Hvad mener du med strimler det på tværs af kødfibrene.
-
På tværs af muskelfibrene. Muskelfibrene går fra led til led. Så hvis man skærer f.eks. lårkød af knoglen, så skærer man på tværs af muskelen, altså mellem hofteledsvedhæftningen og knæledsvedhæftningen. Lige som ved osso buco - bare uden knogle... Øh :-\ ::) ;D...
Var der nogen, der forstod det?
-
Øhhh.
Hvis du har en "trævl" kød og skærer den over er det det du mener? ;D
For at skære det lidt i pap ???
-
Næh nej, det skal jo netop ikke trevle. Du tager en RÅ muskel, der er skåret af skroget. Lægger den og skærer så på tværs af muskelfibrene. Så er "trevlerne" så korte at du ikke opdager det ;D. Derefter svitses kødet og småkoger lidt ved lav temperatur.
-
Jeg ved hvad der er knogle og hvad der er kød og vinge og sådan men ikke muskel og det :-\
Men det jeg mener er hvis du har kyllinge brystet til at ligge foran dig og du så skærer på den korte led af kødet, er det det du mener? ikke langs med kødet på den lange side.
-
Er ikke alt kød muskler???
Jeg ved hvad der er knogle og hvad der er kød og vinge og sådan men ikke muskel og det :-\
Men det jeg mener er hvis du har kyllinge brystet til at ligge foran dig og du så skærer på den korte led af kødet, er det det du mener? ikke langs med kødet på den lange side.
-
Jeg synes egentlig bare, at maden på de to billeder ser fantastisk dejlig ud :-) Opskrifter på gryderetter og lignende med kylling modtages gerne ;-)
-
Er ikke alt kød muskler???
Jo ;D
-
Jeg synes egentlig bare, at maden på de to billeder ser fantastisk dejlig ud :-) Opskrifter på gryderetter og lignende med kylling modtages gerne ;-)
Det var paprika kylling det jeg serverte der. En ungarsk ræt.
Masser af løg og peberfrugter og masser af paprika krydderi. moms
Jeg har ingen opskrifter...jeg rører det ud i hovedet :)
-
Jeg har ingen opskrifter...jeg rører det ud i hovedet :)
Uha da *f <: *g *g *g *g *g *g - jeg elsker dansk for udlændinge. Vi har en cubansk ven, det er GULD værd ;D ;D ;D
-
Uha da *f <: *g *g *g *g *g *g - jeg elsker dansk for udlændinge. Vi har en cubansk ven, det er GULD værd ;D ;D ;D
hehe
-
Min kollega kommer fra Lituaen. Hun gjorde store øjne da en anden kollega fortalte at hun havde købt træbeskyttelse... "Hvad for et træ skal du beskytte ???"? :laugh:.
Retten ser lækker ud i øvrigt /o.
-
Man bliver også mere opmærksom på diverse mærkværdige faste udtryk på dansk. Og så er det jo skønt, når det kniber med æ, ø og å. Vores cubaner: "Skal polserne skåres på længs eller på tvars?" - en dag, vi lavede pizza ;D. Det er nærmest blevet et familie-mundheld (underligt udtryk!) når vi er i tvivl om noget - og nu kan vi efterhånden SIGE det. Det er nemlig ikke så let *f