Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: hønemorhelle efter 17 Maj , 2012, 10:45
-
Jeg vil gerne høre om I mener mine høns er syge..?? - De fleste æg er spættede som dem på billederne her. Og hviden er vandig , nogle af dem har tynd mave. Alle spiser, men nogle er kvikkere end andre.. - Jeg har både landhøns og dværg wayandotter.. :-[
-
Jeg vil gerne høre om I mener mine høns er syge..?? - De fleste æg er spættede som dem på billederne her. Og hviden er vandig , nogle af dem har tynd mave. Alle spiser, men nogle er kvikkere end andre.. - Jeg har både landhøns og dværg wayandotter.. :-[
På forhånd MANGE tak
-
Friske æg har en tyndtflydende æggehvide. Pletter på skallerne har mine også ind imellem, nogen forklaring har jeg ikke, men de er i al fald struttende sunde. Farven bliver lagt på som noget af det sidste under skabelsen af et æg, jeg forestiller mig at printeren har haft klumper i dyserne......
-
:D Tak for dit svar Stella.. Skønt hvis det er SVARET... /o
- Men jeg er nu stadig lidt bekymret...
- Det ville være rart lige at høre en mening eller to mere.. :o
-
Jeg tror ikke du skal bekymre dig om de æg... du kommer sikkert til at opleve noget der stiller større spørgsmåltegn. Vindæg fx.
Jeg ved ikke om dine høns er syge, men æggene fejler ikke noget efter min mening ;)
-
Hmmm, her er nylagte æg forsynet med en meget tyktflydende æggehvide, der samler sig omkring blommen og faktisk kan være vanskelig at piske ud. Prikkerne på æggeskallerne ville jeg ikke være bekymret over. Der findes en oversigt over hønseklatters mangfoldighed - den kunne du jo prøve at studere for at se om dines klatter er normale....
-
Jeg har iøvrigt osse friske æg med både vandet og sej hvide...tror det afhænger af racen ???
-
Ok Tusind Tak til Karina og Ankerine også.. Det lyder jo godt!! - Jeg vil prøve at kigge på klatoversigten.. God Flyvfartsdag!
-
Friske æg har to slags hvide, en sej, tyktflydende og en tyndere (vandig), den seje hvide skal også "hvælve).
-
Men Marianne :) Nysgerrigheden pirrer mig... er det så racebetonet eller hvad? har det med kost at gøre? Gælder det måske for gamle æg osse? Hvordan skelner man så på friske æg og gamle æg mht hviden?
-
På gamle æg vil begge slags hvide være tyndtflydende. Mig bekendt har det ikke noget med race at gøre.
Det er bl.a. det de vurderer, når de slår æg ud til æg-udstillinger.
Der står en lille smule om det i Standarden afsnittet om "Bedømmelse" side 25.
-
Dvs man ikke kan vurdere om et æg er friskt på baggrund af det har tynd hvide...da tynd hvide både ses på gamle og friske æg?
Jeg har begge dele herhjemme, og har kun friske æg... ;)
Det er da lidt interessant hvad det er som gør forskellen...og så alligevel osse lidt ubrugeligt/nørdet ::)
-
Jo, du kan netop vurdere om et æg er friskt på baggrund af hviden, et friskt æg har både den tykke hvælvede hvide og den lidt tyndere mere flydende hvide.
Der er meget nemt at se, især hvis man slår ud på en varm pande til spejlæg, blomme og en del af hviden vil "hvælve", en del af hviden vil løbe mere. Du kan i øvrigt også se det på blommen, den vil være knap så hvælvet på et gammelt æg. Endelig er der luftblæren, som er ret lille på et friskt æg, mens den på et gammelt æg, vil være en del større.
Du kan tjekke om et æg er friskt ved at blande lidt salt i vand i en skål og lægge ægget i. Hvis det ligger på siden på bunden, er det helt friskt, hvis det står mere eller mindre skrå eller endda lodret er det mere eller mindre friskt. Hvis det ligefrem flyder, ville jeg bestemt ikke spise det.
Er du i tvivl, kan du altid slå ægget ud i en kop, inden du bruger det.
-
Politiken har nogle billeder og en beskrivelse her. (Men beskrivelsen er som Marianne skriver, så det er mest billederne..)
http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE484538/saadan-ser-du-om-dit-aeg-er-friskt/
-
Ahaaa...nu forstår jeg ;D Et og samme æg har både fast og tynd hvide... troede vi snakkede 2 forskellige slags æg ::)
Genkender fuldstændigt billedet af "vandet" der flyder ud, og den seje hvide der ligger om blommen /o
-
Friske æg har to slags hvide, en sej, tyktflydende og en tyndere (vandig), den seje hvide skal også "hvælve).
Jeg har åbenbart ikke udtrykt mig klart nok. Tak for hjælpen, Finn /o
-
Jeg læste det jo bare som at friske æg har 2 slags hvide, istedet for et friskt æg har 2 slags hvide... det er helt korrekt det du skriver Marianne, jeg kunne bare kun læse den ene udgave, fordi jeg var så optaget af at der fandtes 2 forskellige æg med 2 forskellige slags hvider ;D
Den ville ikke engang kunne reddes den her i talesproget, så det siger lidt om hvor nemt det er at misforstå hinanden ;)
-
Så er det godt vi har Finn *y
-
Ja! Tak til Finn /o
Undrede mig over denne udtalelse: Æg lagt af gamle høns duer ikke i et køkken.
Så ved I det!
-
En spændende udredning.. Jeg hører jo også til dem der skal ha historien helt ud i pap...! ALTSÅ: Der SKAL BÅDE være vandet og fast hvide i et æg, hvis det er friskt og opbevaret i køleskab ved ca. 5grader celcius. - Hvad nu hvis der ALlLIGEVEL kun er vandet hvide i..???
-
...så er ægget gammelt...ifølge det vi har været igennem her ;D
Men jeg ved til gengæld ikke hvordan æg fra gamle høns ser ud indeni... hvis de er "ubrugelige i et køkken" kunne det være de minder om gamle æg? eller /f
-
Hvis der kun er vandet hvide, er ægget nok gammelt eller har på et eller andet tidspunkt været opbevaret for varmt.
-
Jeg er godt nok noget overrasket over den udtalelse omkring æg fra gamle høns. :o
Bliver æglæggende industrihøner ikke lavet til minkfoder (hvis de ikke er så heldige at komme ud som havehøns) når de har afsluttet deres første æglægningsperiode. ::)
Er en gammel høne, en høne der nærmer sig aflivningstidspunktet efter lidt over 1 år eller er det en høne på 12 - 13 år??
Vil du være forvirret, så læs nyhedsmediernes prøveresultater. 8)
-
Ja! Tak til Finn /o
Undrede mig over denne udtalelse: Æg lagt af gamle høns duer ikke i et køkken.
Så ved I det!
Jeg tror at journalisten blander tingene sammen.
Artiklen er i øvrigt fra 2008. Hvis æg af gamle høns ikke dur, mon så ikke at der havde været et hold forskere ude for at anbefale at vi alle spiser æg fra burhøns; - de bliver jo ikke så gamle ;D
-
Forsker ved Danmarks Landbrugsforskning, Marianne Hammershøj siger:
Det betyder mere, om æggene er lagt af gamle høns. For jo ældre høne, jo mindre protein i æggehviden og derfor bliver hviden også sværere at skumme.
Det var også nyt for mig, men måske logisk nok, men jeg tænker så også som Bent og Ole, at burhøns jo aldrig er gamle, så ??
-
Konklussion: De eneste æg som med garanti dur i et køkken, er æg købt fra godkendte produktioner...hermed er du sikret at æggene stammer fra høns der er under 1 år gamle :o
-
Eller æggene fra min hønsegård *p
-
Pjat med dig Marianne...jeg er sikker på dine høns er ældgamle ;D lissom mine og alle andres ;D ::)
-
Jeg er godt nok noget overrasket over den udtalelse omkring æg fra gamle høns. :o
Bliver æglæggende industrihøner ikke lavet til minkfoder (hvis de ikke er så heldige at komme ud som havehøns) når de har afsluttet deres første æglægningsperiode. ::)
Er en gammel høne, en høne der nærmer sig aflivningstidspunktet efter lidt over 1 år eller er det en høne på 12 - 13 år??
Vil du være forvirret, så læs nyhedsmediernes prøveresultater. 8)
NOGEN burde faktisk kontakte denne Ulla Uebel (det hed min barndoms tysklærer også *f) og høre, hvad der er meningen. Har hun overhovedet kunne skaffe gamle høns i den industri? Min nu afdøde Pjuske på 6 år lagde da fine æg med godt styr på æggehviden.... Hun døde af naboens jagthund :o
-
Nårh...stakkels Pjuske... ku hun ikke gabe over den? *f Ej undskyld, så det bare for mig ::)