Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Serama efter 11 Maj , 2012, 10:43
-
Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvor mange af fjerkrae.dk's brugere der er enige i den standard der er udarbejdet for Serama i Europa?
Standarden "forlanger" at Serama skal passe ind i de allerede godkendte standardfarver, hvilket jeg ikke mener er muligt. Serama er en "ny" race, som er fremavlet med henblik på at få små dyr med en helt speciel kropsform og et, for høns, specielt temperament (de skal være håndtamme og fortrolige fra naturens side). For at fremavle "standardfarverne" rene, mener jeg, at det vil være nødvendigt at indkrydse andre racer. En sådan indkrydsning vil skade eller måske helt ødelægge de Serama, der med møje og besvær er blevet importeret til Europa og ikke mindst Danmark.
Hvad gælder kropsformen, så er rigtig mange dyr allerede blevet "ødelagt", idet tyskerne bevidst har indkrydset Chabos og Hollandske Dværge på deres Serama, for at give mere livskraft. Denne indkrydsning har frembragt nogle krydsningshøns, som er alt for lange i ryggen og som har mistet racens naturlige rolige temperament. Det de amerikanske opdrættere beskriver som "små dværghøns".
Ligeledes synes jeg det er forkert at udelade størrelseskategorierne hos Serama. JEG tror, at man ved at "tillade" Serama, i samme størrelse som ex. Hollandske Dværge og flere af de eksisterende urdværge kan risikere at Seramaernes kendetegn, dværggenet, forsvinder fra racen og de kommer til at ligne nogle "oprette" langbenede Chabos.
Er der nogen der er så langt fremme i avlen med Serama, at de overvejer at få dem godkendt på en Landsudstilling? Og i så fald, med hvilke kardinalpunkter, i hvilke farver og efter hvilken standard.
Jeg mener at Serama skal godkendes efter det oprindelige lands standard (Malaysia) og ikke efter en "tillæmpet" standard, som passer ind i nogle allerede eksisterende skabeloner, som er udarbejdet for Europa/Skandinavien. Mange af opdrætterne i vore nabolande er af asiatisk herkomst, så en oversættelse af den originale standard burde ikke volde de helt store problemer. Men, men - Den oprindelige måde at udstille Serama er ikke en "skønhedskonkurrence", men en konkurrence hvor størrelse og temperament er meget vigtige for en god bedømmelse og dermed også en høj pris, som kan være vigtigt for mindre bemidlede asiatiske opdrættere. I slutningen af 1900-tallet fandtes der en hjemmeside, malaysianbantam.com, hvor der blandt andet var billede en Seramahane (med navnet "Sri Langor") på 2 år og en vægt på kun 208 gram og denne hane var prissat til noget der omregnet til danske kroner svarer til en lille million, men det er 15 år siden og der er "løbet meget vand i havet" siden da.
Jeg håber at rigtig mange vil deltage aktivt i en debat om emnet, således at Seramaavlen her i Danmark kan blive ensrettet og der kan arbejdes mod samme mål.
-
Jeg avler ikke Serama, men synes de er utrolig charmerende.
Jeg deler din opfattelse, at det skal være oprindelseslandets standard, der skal være gældende, dvs. størrelseskategorierne A, B og C (kan ikke huske om der er D også?) og ingen krav mht. farve.
Michael (http://fjerkrae.dk/prod/index.php?action=profile;u=54)her på forum avler også Serama, og der er også andre, der avler dem, nogle har dem også sådan mere som hyggehøns, hvilket de jo er yderst velegnede til.
-
Jeg har ikke laest standarden, men jeg har laest endel om emnet i Britiske blade. Problemet er man i Europa mixer og blander, og naar det ikke fungerer helt efter planen, saa aendrer de standarden. Skraek-eksempelet er vel Sumatra, der var endel avlere, for endel aar siden der avlede ind Yokohama, for at finde en "snarvej" til en extra flot hale, specielt hos hanerne. Ja, det virkede godt, Sumatraene fik flotte haler, men, Sumatra har jo sort hovede og hoved-dele, Yokohama har roedt, og resultatet var at man fik for meget roedt i Sumatra, og det visede sig umuligt at avle ud. Saa hvad giorde de? Jo, de endrede standarden, og tillod en stoerre grad af roedt i hovedet paa Sumatra. Der er desverre alt for mange avlere der forsoeger "snarveje" for at faa fine udstildingsdyr hurtigere, istedetfor at avle systamatisk (og tid-kraevende) for at FORBEDRE racerne.
-
Hej Bent
Jeg er på ingen måde så langt fremme i mit lille Serama projekt endnu og er ikke én af dem som kommer til at udstille vores sabelpoot og serama (på den front har vi rigeligt pt. mht. vores hunde og hesteavl). Men derfor vil jeg alligevel gerne lave så korrekte dyr som muligt og forsøger da at sætte mig ind i tingene henad vejen (har købt de første bøger, læst en del på nettet det sidste års tid osv).
Personligt har vi fra start af sagt at vi kommer til at udvælge avlsdyr efter type (jeg er dog ikke til de helt "ekstreme") og størrelse, jeg vil på ingen måde til at avle målrettet efter at gøre dem "farve-rene", for mig er det naturligt at racen netop findes i mange farver og selvom andre hønseracer har forskellige farvevarianter de er godkendt i, så mener jeg at netop seramaen bør være en race hvor hvis den bliver accepterer i DK, så må der i racebeskrivelsen/bedømmelsen være én accept af mange forskellige farvevarianter, hvilket for mig netop også er én af de charmerende ting (det at der kan komme alle mulige farver i et hold kyllinger). At man så personligt gerne vil have nogle bestemte nuancer ind i avlen er en anden sag, jeg vil feks med tiden gerne have lidt flere der har brune/chocolade og røde nuancer, hvor de få vi har nu er meget sorte og hvide - men generelt er der bare så mange flotte og sjove farver man godt kunne tænke sig.
Som Marianne skriver så er der flere der har avlet i en del år nu og deriblandt Michael, samt folk der har små stammer gående.
Iøvrigt så var jeg glad for at "opdage" dig herinde for nogle dage siden og havde besluttet at jeg ville kontakte dig for at høre lidt mere om dine dyr da det evt. kunne være interessant at købe enten æg eller dyr fra dig til lidt blodfornyelse, fremfor at købe i udlandet som vi ellers var ved at overveje.
Held og lykke med avlen - jeg glæder mig til at følge lidt med på sidelinien.
Mange hilsner fra Majbritt
-
Jeg er gået lidt i hi med serama pt. Tror måske jeg har haft lidt rigeligt med kamp med dem i løbet af de 4-5 år jeg har haft dem i. Men jeg har dem gående, og har ruget lidt kyllinger ud, haft 3-5 skruk over flere gange. Jeg tvivler på jeg skal ruge flere serama i år, synes jeg har rigeligt af dem lige nu.
Og slagtes er næsten ikke det værd når man har dem gående med en vægt omkring 350-450 gram.
Men jeg mener bestemt ikke man kan sætte farvestandarder på dem. Det er dog heller ikke fast bestemt som jeg har forstået, men der sker ikke mere før de kommer en tur på LU hvor man vil vurdere hvad der videre skal ske.
Det er fint med mig man ikke har A, B, C størrelser synes kun de gør det mere besværligt end nødvendigt.
Holdning er det jeg fokuserer på, og størrelsen uden de skal blive ekstreme. I UK har de gode typer som nok er dem jeg mest går efter mine egne skulle nå.
-
På en måde kan jeg både give jer ret og så alligevel er jeg lidt af en anden holdning, da jeg mener der må være nogle løsningen på problemet.
Det jeg godt kan lide ved standarden er måden den er opbygget på, som giver et nemt og overskueligt overblik. Når den er opbygget som den er, gør det at den er nemmere at forstå og bruge.
Et andet problem jeg kan se er hvis den ikke bliver bedømt som de andre hønseracer for så vil den skulle have sit egen pointkort og det kan give nogle problemer, samt at det bliver mere besværligt og hvis de skal have deres eget pointkort hvilke andre racer skal så ikke også have det.
En måde kunne være at skrive i standarden at farve og tegning ikke har nogen væsenlig betydning i bedømmelsen, som der allerede står ved nogle racer. Det vil også gøre at det ikke er det man skal have i fokus og de dyr, som har små farve- og tegningfejl ikke vil blive bedømt på dette. Det ville dog være nemmere med duernes bedømmelseskort at komme udeom farve og tegning, da det ikke står på pointkortet.
Så kommer selvfølelig et andet problem, som er at få dem godkendt når der kræves 3,3 i samme farve og tegning. Det kan godt blive et problem når de splater så meget ud og derfor vil blive svært at samle, så mange dyr i samme farve og tegning oven i købet med at de skal leve op til de andre mere vigtige krav for racen.
Her ville jeg nok høre standardudvalget og Danmarks Fjerkræavlerforening om der var mulighed for at gøre det på en anden måde nu hvor racen er sådan og avler på sin måde med forskellige farver blandet fuldstædigt sammen.
Eventuelt om man kunne få lov at få anerkendt alle de farver Tyskland eller resten af Europa har fået godkendt. Så ville det være lidt nemmere til at begynde med.
Har også set lidt hvordan de gør i Tyskland og denne form for bedømmelse ville nemt kunne indføres i Danmark. Nogle af de dyr jeg har set var ikke helt korekte i farven, men blev ikke bedømt på den. De gik bare ind under en af de godkendte farver og derfor kunne de være med. Farven kan jo have samme priotering i Danmark og derfor ikke have en væsenlig effekt.
Hvis man endelig skulle avle dem farverene ville den nemmeste metode være at krydse noget andet ind og det har du ret med at det ville være synd for racen og især hvis avleren ikke har den rette indsigt og kan få racepræg og temperamant tilbage på racen, hvilket også vil kræve noget indavl, som ikke alle er lige villige med at foretage sig.
Jeg har set forholdvis mange hvide og sorte hvidplettede i Danmark og de vil godt kunne renavles når man har flere dyr til rådighed og senere hen vil disse dyr kunne bruges til at renavle andre farver, når de selv er blevet avlet rene. Det kræver desværre lidt indavl for at få racen til at avle nogenlunde farverent. Så er det bare lige om folk er villige til at gøre dette.
Det med Tyskerne ændre i standarden når de har problemer kender jeg desvære godt til ved duerne og det kan godt være irreterene når man selv kan klare de krav og de så laver det om fordi det bliver lidt for svært. Ved nogle racer har jeg set at de lemper på flere og flere områder hvor andre går tilbage igen når de har fået styr på det, men har også set nogle der går helt den anden vej og bare ikke vil ændre på noget som helst, selvom det vil være til racens bedste og ikke fordi opdrætterne ikke kan leve op til det. Sådan er det jo så forskelligt.
-
Ren avle farverne vil næppe blive aktuelt her i landet, det tog amerikanerne over 10 år og flere tusind dyr om året. For ikke så at tænke på hvor mange der var involveret i det projekt...Og deres type i dag ligger langt fra den malaysiske.
Krydsning af andre racer eller renavl af farver er ikke noget jeg ville begive mig ud i med serama, der ville blive mistet alt for meget.
Jeg har set mange som der slet ikke er tvivl om, har haft chabo ind over for og lave nogle smutveje.
-
Jeg sagde ikke det ville blive let, men du har nok ret i at det ville blive rimelig svært. Så er det jo lige før jeg får lyst hvis jeg kunne anskaffe mig 1,1 Hvide Serama og prøve selv, men har ikke pladsen og forholdene til Serama desværre.
Det med at blande andre racer ind over skal man kun gøre hvis man kan holde fuldstædig styr på det og vide hvad man laver for ikke at ødelægge noget ved racen. Chabos kunne jeg godt forestille mig nogle ville bruge også fordi jeg har hørt at de blev brugt til at lave de oprindelige Serama med, men det betyder ikke at det vil være godt at bruge dem nu og i denne forbindelse.
Det var mest også forslag og også fordi man må afprøve nogle ting engang imellem og ikke bare sige det ikke kan lade sig gøre eller det vil blive for besværligt.
Må også sige at den farve jeg er faldet mest for inden for Serama er en du har fremavlet Nielsen. Det var en flot brun farve hvor hals og saddelbehæng på hanen var en form for Orangefarvet. Den gad jeg virkelig godt se renavlet og især på en Antwerpener, men det må jeg nok drømme mig til når de ikke avler rent. Har dog set at du har avlet et par haner der har lignet denne hane siden hen.
Et andet forslag til hvordan man måske kunne behandle farver og tegning på pointkortet og i standarden kunne være ved at skrive at alle farver er tilladte og bør ikke dømmes væssenligt i bedømmelsen. Der fortrækkes eventuelt glans i de sorte fjerdele eller sådan noget i den stil. Så har man lidt at kigge efter når man når til punktet med farver og tegning og man ved sammentidig at man ikke skal bedømme farve og tegning.
-
Jeg synes det er nogle gode synspunkter der kommer frem omkring Standardiseringen af Serama og jeg håber at mange flere har lyst til at komme med nogle begrundede synspunkter om emnet.
Jeg har selvfølgelig gjort mig mine overvejelser omkring emnet og vil afstå fra at indlede et egentligt avlsarbejde med henblik på en anerkendelse på LU og godkendelse til udstilling på lokalt plan. At undlade at stille op i præmiekøen betyder jo ikke, at jeg ikke kan vise mine Serama frem for offentligheden - jeg kan bare ikke vinde præmie på dem.
Jeg synes den Malaysiske Serama er spændende og særpræget, måske endda grotesk. For mig er det den knejsende holdning, det store kuglerunde, fremskudte bryst og lodrette vingebæring, kombineret med den korte ryg der giver dyret sit særpræg og kan man ikke lide Seramaens specielle kropsbygning og holdning, så er der så mange andre pragtfulde racer man kan beskæftige sig med.
Jeg synes heller ikke man skal benytte alverdens "genveje" i avlen med en så speciel race, for hvad der en gang er ødelagt i racens specielle gen-sammensætning vil det være næsten umuligt at genskabe uden at kende formlen for racens fremavl.
-
Jeg synes endelig at du skal fremvise dem og fortælle om dem og udbrede racen. Det vil kun være skønt og måske nogle andre vil lave det arbejde med at få dem anerkendt. Du må i hvert fald gerne komme til Hadsten og fremvise og fortælle om dem til PR-dage og vores lokaludstilling.
På nuværene stadie hvor I ikke er klar til at få dem anerkendt på LU og lavet en standard efter de primisser der nu ligger kan I sagtens mødes og danne en lille klub hvor i fremviser jeres dyr og bliver enige om hvordan standarden og bedømmelsen for racen skal se ud i Danmark og sammeligne med hinanden indtil i er klar til at tage skridtet mod godkennelse eller på at finde en løsning med Standardudvalget.
Så er der lidt at sammenarbejde på og måske finde ud af at man er flere om racen end man lige tror og måske kan det være med til at udbrede racen endnu mere.
-
Jeg ved tråden er gammel, men synes nu den stadig er væsentlig :)
Jeg har anskaffet mig nogle Serama'er, og synes de er noget så chamerende :P
Jeg vil høre hvor langt er man kommet med godkendelse??? (er nybegynder så aner INTET ang udstillinger) Jeg vil meget gerne hjælpe, og vil høre om der ikke er flere der kunne tænke sig at arbejde sammen med mig?? :) (gerne erfarne folk inden for avl og udstilling)
-
Virkelig slet ikke nogen der kunne tænke sig at hjælpe/samarbejde om at få dem godkendt ?? :'(
-
Nogen der har det grønne blad nr. 6 Juni 2012 ?? Har fået af vide der er lavet en standart i den for Serama... Jeg har desværre ikke bladet, og kan ikke finde noget på nettet om en dansk standart :)
-
@ cmilton
Er du ikke medlem hos DFfR ?
-
Jo, men ikke "dengang" :)
-
Skriv til kontoret eller ring, og spørg om ikke de vil sende dig det nummer, de plejer at være uhyre flinke.
-
Er de ikke bare skønne de to små Serama dværg haner ?
NB: De to skønheder kan købes til en spot pris af 20 euro pr. stk hvis de indgår i et seriøst opdræt af racen.
NB: Begge dyr er fra den amerikanske ( Schexnayder linje )
Opdrætteren kan træffes på følgende tlf nummer :
0049-179 594813
Område: 47807 Krefeld.
J.C.
Underst kommer Serama EU standarten på tysk.
Serama
Herkunft: Weltverbreitetes malaiisches Ur-Zwerghuhn.
In 2001 in Nord-Amerika und einige Jahren später über die Niederlände in Europa eingeführt.
Gesamteindruck: Sehr kleines, breites und kompaktes Zwerghuhn mit sehr typischer und majestätischer Körperhaltung und einem S-förmigen Seitenprofil zwischen Brust, Hals und Kopf. Besonder zuträuliche und zahme Rasse.
Rassemerkmale Hahn:
Rumpf: Kurz, breit und tief, nach hinten abfallend.
Hals: Mittellang, S-förmig nach hinten gebogen. Halsbehang reichlich entwickelt und weit über die Schultern reichend.
Rücken: Sehr kurz, breit, im Profil mit Hals- und Schwanzlinie ein V bildend.
Schultern: Breit und gut gerundet.
Flügel: Groß und lang, senkrecht getragen und nicht ganz den Boden berührend. Flügelbug etwas vom Körper abstehend und die Flügelspitzen am Ende etwas nach innen gebogen. Handschwingen mittelbreit und lang, deren Enden nicht ganz von den Armschwingen verdeckt.
Sattel: Breit, Behang reich entwickelt und den Schwanzübergang gut fließend eindeckend.
Schwanz: Mittelgroß und fast senkrecht getragen. Steuerfedern breit und gut gefächert, ihre Länge den Kopf überragend, von hinten ein umgedrehtes V bildend. Hauptsicheln lang, breit, säbelförmig und nur leicht gebogen; Nebensicheln gut gefächert, mittellang, die oberen säbelförmig und die unteren leicht gebogen. Der Schwanz darf mit seiner vorderen Begrenzungslinie die Kammfahne berühren, jedoch nicht nach vorn überkippen (Eichhornschwanz).
Brust: Hoch getragen, sehr gut entwickelt, voll, breit und gut gerundet, stark nach vorne getragen und sehr deutlich bis zur Schnabelspitze reichend.
Bauch: Kurz, flaumreich.
Kopf: Klein, etwas nach hinten getragen.
Gesicht: Klein, rund, fein im Gewebe, rot.
Kamm: Einfach, mittelgroß, gerade und aufrecht, möglichst fünf regelmäßige und spitze Zacken, wobei die mittleren Zacken die gleiche Höhe wie das Kammblatt haben sollen. Kammfahne nicht der Nackenlinie folgend.
Kehllappen: Mittelgroß, rund, fein im Gewebe.
Ohrlappen: Klein, oval, anliegend; rot, wenig weiße Einlagerungen gestattet.
Augen: Groß, lebhaft, orange bis rotbraun.
Schnabel: Kräftig, leicht gebogen; farblich in anlehnung an die Lauffarbe.
Schenkel: Eher kurz, kräftig, parallel und gut auseinander.
Läufe: Mittellang so dass die Flügel senkrecht getragen werden können; glatt, gleichmäßig geschuppt; Farbe siehe Farbenschläge.
Zehen: Vier, gerade, gut gespreitzt und gleichmäßig geschuppt.
Gefieder: Voll und gut entwickelt, anliegend.
Rassemerkmale Henne:
Entspricht dem Hahn bis auf die durch das Geschlecht bedingten Unterschiede.
Rücken: Rückenlinie jedoch ein eher enges “U” darstellend. Schwanzansatz und Sattel gut ausgefüllt.
Grobe Fehler Rassemermale:
Großer, grober oder schmaler Körper; langer Rücken; schmale oder flache Brust; waagerechte Körperhaltung; zu gerade Kopf-Halslinie; Kurzbeinigheit; schleppende, zu waagerechte oder zu weit nach vorne getragen Flügel; zu flache oder nach vorn kippende Schwanzhaltung; stark gebogene Hauptsicheln, grobe Kopfpunkte; überwiegend weiß in den Ohrlappen.
Farbenschläge:
Hinweis: Bei der Bewertung zählen Farb- und Zeichnungsfehler erst bei figürlich gleichwertigen Tieren. Gefiederfarbe und Zeichnung sind zweitrangig gegenüber Figur, Körperhaltung und Rassemerkmalen.
Weiß:
Reinweiß. Beim Hahn etwas gelb im Schmuckgefieder gestattet.
Lauffarbe gelb.
Grobe Fehler: Starker gelber Anflug; andersfarbige Federn.
Schwarz:
Sattes und gleichmäßiges Schwarz mit grünem Glanz. Im Halsbehang des Hahnes sind einzelne rötliche oder silbrige Federn gestattet.
Lauffarbe gelb, dunkler Anflug gestattet.
Grobe Fehler: Starke rote oder silbrige Einlagerungen; starkes Schilf; starker Violettglanz.
Blau:
Graublau in heller oder dunklerer Tönung mit mehr oder weniger Säumung. Behänge und Schultern der Hähne dunkleres Blau bis schwarzblau. Im Halsbehang des Hahnes sind einzelne rotliche oder silbrige Federn gestattet.
Lauffarbe gelb, dunkler Anflug gestattet.
Grobe Fehler: Stark fleckige Grundfarbe; starke rote oder silbrige Einlagerungen; starkes Schilf.
Bronze:
Möglichst gleichmäßig sattes Braun mit bronzeartigem Glanz. Beim Hahn ist das Schmuckgefieder noch etwas starker glänzend.
Lauffarbe gelb, dunkler Anflug gestattet.
Grobe Fehler: Stark unregelmäßige Grundfarbe; fehlender Glanz; starkes Schilf.
Schwarz-weißgescheckt:
Grundfarbe sattes schwarz mit Grünglanz. Im Halsbehang des Hahnes sind einzelne rotliche Federn gestattet. Federenden mit weißer Spitze oder unregelmäßigen weißen Flecken. Die Zeichnung beim Hahn entspricht den geschlechtsbedingten Federformen. Bei der Henne möglichst gleichmäßig verteilte Zeichnung. Reinweiße Federn in den Schwingen und den Schwanz gestattet. Im Alter nimmt die weiße Zeichnung zu.
Lauffarbe gelb, dunkler Anflug gestattet.
Grobe Fehler: Fehlender Gefiederglanz; vorherschendes weiß bei Jungtieren.
Blau-weißgescheckt:
Grundfarbe graublau in heller oder dunklerer Tönung. Behänge und Schultern der Hähne dunkleres Blau bis schwarzblau. Im Halsbehang des Hahnes sind einzelne rotliche oder silbere Federn gestattet.
Lauffarbe gelb, dunkler Anflug gestattet.
Zeichnung und Zeichnungsfehler wie bei Schwarz-weißgescheckt.
Bronze-weißgescheckt:
Grundfarbe gleichmäßig sattes Braun mit bronzeartigem Glanz.
Lauffarbe gelb, dunkler Anflug gestattet.
Zeichnung und Zeichnungsfehler wie bei Schwarz-weißgescheckt.
EE-Standard der Serama – genehmigt an der ESK-G Sitzung Pohlheim März 2009
Farbenschläge ergänzt an der ESK-G Sitzung in Toledo Mai 2010
Quelle: seramaclub.nl
-
Tusind tak Jørn :) Har selv fundet diverse udenlandske standarder (UK/USA/MALAYSIA) men dem kan jeg pt ikke bruge til noget, da jeg har hørt der er lavet en dansk, så det er den jeg søger :)
-
Tusind tak Jørn :) Har selv fundet diverse udenlandske standarder (UK/USA/MALAYSIA) men dem kan jeg pt ikke bruge til noget, da jeg har hørt der er lavet en dansk, så det er den jeg søger :)
@ Cmilton.
Hej igen.
Jeg mener kun at der er lavet en dansk oversættelse, af den ovenstående tyske udgave, som er beslutet i Europa foreningen.
J.C.
-
Okey... Tak Jørn, så blev jeg lidt klogere ;) Jeg aner intet om det, da jeg er helt ny i denne skønne fjerkræ-verden :) Men da jeg ikke ligefrem er professor i tysk, har jeg meget svært med at forstå de tekniske udtryk, og google translate er ikke ligefrem en stor hjælp :) Jeg har forelsket mig i denne lille skønhed, som jeg synes Serama er :)
-
Okey... Tak Jørn, så blev jeg lidt klogere ;) Jeg aner intet om det, da jeg er helt ny i denne skønne fjerkræ-verden :) Men da jeg ikke ligefrem er professor i tysk, har jeg meget svært med at forstå de tekniske udtryk, og google translate er ikke ligefrem en stor hjælp :) Jeg har forelsket mig i denne lille skønhed, som jeg synes Serama er :)
@ Cmilton.
Villy Littau svare følgende som skrevet underst.
J.C.
Sv: Udvikling/godkendelse af serama i DK
« Svar #97 Dato: 23 December , 2011, 11:27 »
Citér
Hej
DEn originale "standard" fra Malaysia omtaler 3 vægtgrænser.
Hvis man nu ser rigtigt efter i den amerikanske, den engelske og den hollandske - samt i EE's oplæg til de enkelte medlemslande - så er der nu kun en - og det er det man skal arbejde efter også i Europa.
I Skandinavien vil det senere blive taget op om racen evt skal bedømmes som rigtige høns eller vi skal finde en anden form, når det bliver aktuelt med udstilling.
De farvebeskrivelser der er i EE-standarden er vejledende - der er ikke noget land endnu der har haft dem udstillet - mig bekendt.
God jul - Littau
-
Tilføjelse til ovenstående :
Der udstilles 4 stk Serama dværge på Europa udstillingen i Leipzig.
NB: De er ikke anmeldt i AOC klassen, og må således være endeligt godkendt i Europa standarten.
Udstillings nummer : 1398 antal 4 stk.
J.C.
-
Jørn du er den første jeg har læst kalde dem serama dværge ;)
De 2 haner er fine, men kræver da lidt mere arbejde vil jeg mene. Ellers har jeg haft super haner gennem de sidste par år, men nu må vi se hvad næste år bringer.
Mine kommende haner skal have mere brystfylde, og lidt kortere vinger som er det jeg har haft kæmpet mest med. Hønernes vinger skal ligeledes være kortere end de nuværende, men er ellers rimelige og ret små også de fleste af dem. Og måske en anelse kortere ryg, samt den naturlige posering de helst skal besidde.
-
Jørn du er den første jeg har læst kalde dem serama dværge ;)
De 2 haner er fine, men kræver da lidt mere arbejde vil jeg mene. Ellers har jeg haft super haner gennem de sidste par år, men nu må vi se hvad næste år bringer.
Mine kommende haner skal have mere brystfylde, og lidt kortere vinger som er det jeg har haft kæmpet mest med. Hønernes vinger skal ligeledes være kortere end de nuværende, men er ellers rimelige og ret små også de fleste af dem. Og måske en anelse kortere ryg, samt den naturlige posering de helst skal besidde.
@ Nielsen.
Hej Michael.
Jeg tror aldrig man bliver helt færdig med at forfine Seramas, dertil er de alt for speciele i typer, og farve tegnings kombinationer, intet er selvsagt helt forudsigeligt med denne lille skønne hønse race.
NB: Jeg er ikke alene Michael :
Größe und Gewicht
Seramas sind die kleinsten und leichtesten Zwerghühner der Welt.
Sie werden nur zwischen 15 und 25 cm groß.
Hähne wiegen zwischen 225 g und 600 g, Hennen zwischen 170 g und 525 g.
Bei der Zucht kann nicht gezielt auf bestimmte Größen verpaart werden. Von 10 Küken sind 1 bis 2 meist eher klein, 2 bis 3 hingegen recht groß, der Rest hat durchschnittliche Größe und durchschnittliches Gewicht.
J.C.