Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Lene Lestat efter 08 Maj , 2012, 16:59

Titel: Opskrift på marengs
Indlæg af: Lene Lestat efter 08 Maj , 2012, 16:59
God opskrift på marengs søges.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: ncj efter 08 Maj , 2012, 17:21
500g.st.melis 8æggehvider,Hviderne piskes og der tilsættes efterhånden en femtedel af sukkeret.Når hviderne har opnået den ønskede fasthed kommer man forsigtig det sidste sukker i.
Italiensk marengs. 10 æggehvider og 500g. flormelis piskes over svag varme indtil den bliver fyldig og stiv.tages af og piskes kold så smager man den til med f.eks citron.,vanilla eller likør. Er god til ommelet surprise.Den første er god til at bage som kyskager.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Henriette Hall efter 08 Maj , 2012, 17:47
Jeg havde et problem med at jeg aldrig syntes hviderne blev stive nok, men da jeg fik min kitchen aid, så blev de "standerstive", som Camilla Plum ville have sagt. Min kokkeven forklarede at med et almindeligt piskeris så slår man boblerne i stykker når der er to piskere. I en røremaskine med et piskeris bliver luftlommerne ikke slået i stykker mellem to stykker metal, og så bliver de mere stive. Jeg laver marengs på slump. En æggehvide til en skefuld flormelis. Først piskes hviderne næsten helt stive, og så tilsættes flormelis lidt efter lidt. Husk de skal bages ved ret lav varme i laaaaang tid. De skal mere tørre ud end bages. Jeg laver dem ved ca. 130 grader.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Rixen efter 08 Maj , 2012, 18:24
Jeg har så et andet spørgsmål vedr. marengs. Når man ser billeder af marengs i f.eks. blade. ja så er marengsen helt hvid..men efter en tur i min ovn er det fine hvide gået af marengsen..nu er den lysebrun  ;) Det ser så flot ud med helt hvid marengsbunde til feks. en forårslagkage..
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: karina dj efter 08 Maj , 2012, 18:25
Der er ingen af jer der nævner eddike... er der ikke noget med der skal eddike i fordi... et eller andet?  ???
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: ncj efter 08 Maj , 2012, 18:27
Jeg ved der er nogen der kommer en smule edike i jeg har aldrig brugt det. Ang.at den bliver lysebrun er for høj varme kun 100-120gr.den skal nærmest kun tørrer.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Marianne Vedel efter 08 Maj , 2012, 18:58
Man kan bage marengs i en mikroovn, så bliver de kridhvide.
Dejen skal laves anderledes:
en æggehvide blandes med ca 400 g flormelis til en fast masse lidt i stil med modellervoks.
Små kugler på størrelse med en lille glaskugle trilles og anbringes med GOD afstand på et stykke bagepapir i mikroovnen.
De bages ved høj effekt i ca 1½ minut, men hold øje med dem, de "popper" en efter en i lidt ujævnt tempo, når den sidste er "poppet" er de færdige.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: jes.l.h efter 08 Maj , 2012, 19:25
af en eller anden mærkelig årsag har vi ikke haft så god succes med og lave marengs med flormelis, men det har virket udemærket med alm sukker. Identiske opskrifter men forskelligt resultat :o Nogen gode ideer til hvorfor??
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: karina dj efter 08 Maj , 2012, 19:49
 ;D Marianne...det lyder simpelt hen for morsomt... havde jeg sådan én skulle det straks prøves  ::)
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Helle K. efter 08 Maj , 2012, 19:51
;D Marianne...det lyder simpelt hen for morsomt... havde jeg sådan én skulle det straks prøves  ::)

He, he...jeg tænker det samme. Jeg hader marengs, men jeg bliver simpelt hen nødt til at prøve at poppe nogle i mikroen i aften.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: ncj efter 08 Maj , 2012, 20:00
Den med microen har jeg heller aldrig hørt om ;D,bliver de ikke som tyggegummi,der er jo ikke pisket luft ind i massen :)
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Marianne Vedel efter 08 Maj , 2012, 20:49
De bliver fint sprøde. Jeg lavede dem af og til da vores drenge var små.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Lene Lestat efter 09 Maj , 2012, 09:05
Mikroovn lyder spændende, sådan en stor dyr en har jeg købt for et par år siden.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 Maj , 2012, 15:06
Så måtte jeg jo lige lave nogle, så der kan vises billeder:
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC04834.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/displayimage.php?pid=17794)
En ret dårlig, uskarp film, der viser, hvor uens de "popper":
http://youtu.be/ZQrwk9Echvw
Det færdige resultat efter 1½ minut i mikro'en:
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC04836.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/displayimage.php?pid=17795)
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: C. Kjær efter 09 Maj , 2012, 15:38
af en eller anden mærkelig årsag har vi ikke haft så god succes med og lave marengs med flormelis, men det har virket udemærket med alm sukker. Identiske opskrifter men forskelligt resultat :o Nogen gode ideer til hvorfor??

Her laver vi også marengs med alm. sukker og synes de bliver rigtig gode. Har faktisk aldrig brugt flormelis.
Smager godt at blande chokoladestykker i efter marengsen er pisket stiv, og så ind og bage, eller hvad man nu kan kalde det, det er vel nærmere udtørning ;)
For ungernes skyld, bliver der også putte forskellig bolchefarve i :D og nogle gange også sådan noget bolche smagsgiver, ved ikke hvad man kalder det :P Så de får forskellig smag.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Tommy1 efter 09 Maj , 2012, 16:43
her laver vi også marengs, men med lakridssmag.
samme opskrift som mange af de andres, men bare med et drys lakridspulver i . og det er bare godt
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: jes.l.h efter 09 Maj , 2012, 21:13
vi har til fødselsdage puttet frugtfarve i. Spøjst nok oplevede vi der at alle forsøg med gul farve faldt sammen, og alle røde blå og sorte blev gode??? Der er vist noget med marengs jeg aldrig kommer til og fatte ;)
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: vbruun efter 09 Maj , 2012, 21:49
Kyskager kan drille...eller også er det fordi jeg ikke har haft en røremaskine.

Nå men vores farmor hun kunne lave marengs.Og der var aldrig tyggegummi i hendes.

5 æggehvider
300 gr sukker
1 spsk eddikke-for at gøre massen sej (sagde hun)

Æggene skulle helst ud af køleskabet en tid inden man gik i gang.
Det hele hældes i skålen til røremaskinen.Og der røres LÆNGE.Hun lukkede døren til spisekammeret og så stod det og hyggede sig der til det var meget sejt.
Når man trækker piskeren skal toppen af massen kunne STÅ.
Hun brugte to spiseskeer til at sætte dem på plade med.Hun fik ca 70 ud af denne portion.De bager/tørrer ved 125-130 gr ca 1,5 time.Ta én ud og tjek ind imellem.Ovne er jo ikke ens.Man kan godt ha to plader i ovnen.
Det hændte at hun ved særlige lejligheder puttede hakkede nødder og chokolade i også.Det vendes først i når dejen er rørt.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 Maj , 2012, 21:50
Er der slet ingen, der har prøvet opskriften i mikroovn?
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Piglet79 efter 09 Maj , 2012, 23:16
Er der slet ingen, der har prøvet opskriften i mikroovn?
Vil rigtig gerne afprøve den, men venter lige til weekenden. Der er vist ikke ret mange her i huset, der har godt af alt det sukker på en hverdag ;)
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Helle K. efter 10 Maj , 2012, 06:07
Er der slet ingen, der har prøvet opskriften i mikroovn?

Jo, jo Marianne ;D. jeg gik fluks i gang, da du postede den sjove opskrift. Det virkede skam, og der var også underholdning for manden...han troede heller ikke på det.

De blev rigtig fine, men jeg smagte dem ikke - bryder mig ikke om så meget sukker. Manden spiste pop-marengs med blåbær og sirup.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Bolding efter 10 Maj , 2012, 14:43
Kan man lave dem i mikroovn samtidig med at de holder "formen"? Det er da en super nem måde at lave pavlova på, hvis man kan lave små marengs-reder i mikroovnen og så fylde dem med flødeskum og frisk frugt bagefter.
Jeg krydser lidt fingre for at det ikke kan lade sig gøre, for jeg har da bestemt ikke godt af at den kaloriebombe kunne blive SÅ nem at lave  ::)
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Lene Lestat efter 10 Maj , 2012, 15:03
@ Marianne

Kun EÈN æggehvide ?
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Marianne Vedel efter 10 Maj , 2012, 15:22
Ja en æggehvide og ret meget flormelis, med mindre selvfølgelig du vil lave en rigtig stor portion.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: jes.l.h efter 10 Maj , 2012, 20:17
øv hvor er i dumme med og blive ved med det marengs snak :) Nu bliver jeg nød til og gå ud og bruge nogen af alle æggene på at lave marengs reder til i morgen ;D
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Lene Lestat efter 11 Maj , 2012, 21:46
Så er Marianne´s mikro marengs opskrift afprøvet og sørme jo om de ikke bliver til rigtige marengs og hurtige at lave, men der bliver MANGE af den portion og de er meget søde.

Og man får ikke rigtigt brugt mange æg.  ;)
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Marianne Vedel efter 12 Maj , 2012, 09:47
Ja, marengs er endda rigtig søde.
Men opskriften er god, hvis man har børn, for det er jo et rigtigt børneprojekt at trille alle de kugler. /o
Jeg ved egentlig ikke om der bliver flere af en æggehvide på denne måde, men en ting jeg synes er dejligt, er at de bliver så flot kridhvide.
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: karina dj efter 19 Juni , 2012, 20:16
Nu er jeg begyndt at røre min egen mayonaise, og i den forbindelse kommer der jo en portion hvider jeg ikke nænner at kassere.

Det er indtil videre blevet til de lækreste sprøde marengs med hasselnødder og chokolade...
Idag vil jeg prøve en ny variant, med stærk lakridssauce fra vores bornholmske lakridsmand.
De står STADIG i ovnen og vil hverken det ene eller andet. De dufter himmelsk, men er bare bløde og har ikke tænkt sig at ændre mening om det. Det er præcis sådan jeg husker det er at lave marengs. De andre er forholdsvis hurtigt bagt  ???

Hvad er der gået galt?
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Ankerine efter 19 Juni , 2012, 20:46
Tror du ikke at de bliver sprøde når de er kølet af? Det lyder ellers fantastisk - elsker lakrids *p
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Lene Lestat efter 19 Juni , 2012, 21:31
De lækreste sprøde marengs med hasselnødder og chokolade...

Opskrift please Karina   ::)
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: karina dj efter 19 Juni , 2012, 23:18
Jo Kirsten  *s

De blev nemlig sprøde da de kom ud  :P men på det tidspunkt var de brændt i bunden og smagte af pommeren til! Om igen, og denne gang lidt mindre lakridssauce, for den er dælme stærk  ;D

Lene, den med nødder og marengs tog jeg fra en opskrift her i tråden  ;)
Jeg bruger:

4 æggehvider
200 g. sukker
en god håndfuld hasselnødder som jeg river på det grove jern i en råkostmaskine
hakket mørk chokolade, mængde efter lyst

Pisker først hviderne stive i min røremaskine, og hælder sukker i lidt af gangen...det rører længe...
Tilsidst vender jeg nødder og chokoladen i, sætter dem på bageplade med en spiseske og bager dem på 130 g. ikke alt for længe... ellers blir de så tørre at de splintrer i 1000 stykker når man skal spise dem  ;) har ikke styr på tiden, men det er nok ikke mere end en ½ time. Test det ved at brække en bid af og smag når den er KOLD!  ;D
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 21 Juni , 2012, 13:49
Min helt Hugh Fearnley Whittingstall fra RiverCottage sværger til TO skefulder sukker pr. hvide, ellers bliver de ikke stive. Så læg da nogle æg! Mor vil ha marengs :D
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: KEW efter 21 Juni , 2012, 22:48
Ang. Varme så hold dem ved 90-100 grader i halvanden til to timer (ved kys) og så lad dem dampe af et døgns tid.
Lidt længere tid ved marengsbunde.

Eddiken tilsættes for at få tyggegummi i midten mums!

Men ellers kig på mette blomsterbergs side  :o
Titel: Sv: Opskrift på marengs
Indlæg af: rheko efter 31 August , 2012, 02:51
Hvis folk er i tvivl om opskrifter :-D

Så kan jeg kun foreslå http://www.marengsopskrifter.dk (http://www.marengsopskrifter.dk)

Jeg er nemlig igang med at samle en masse opskrifter derinde, kun omhandlende marengsopskrifter :-D

Håber det kan hjælpe fremtidige der ser i denne tråd xD