Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: pilegaarden efter 06 Maj , 2012, 23:32
-
Jeg var på kysten på Enø (Karrebæksminde) i dag og fiske lidt hornfisk. Det var ikke det store udbytte. Blot 4 stk.
Men det er måske også meget godt.
Da jeg kom hjem filetterede jeg den ene, og serverede den for vore 3 katte. De rynkede på næsen og skred.
Jeg prøvede at friste hunden med en godbid. Han skred.
Vi har 3 hornfisk tilbage som gerne skulle udgøre et måltid i morgen. Men standardmenuen med persillesovs og (nye) kartofler er ikke min hofret. Jeg skal helst ikke have 'græs' i sovsen.
Er der nogen forslag til hvordan man gør hornfisk til en lækker spise?
-
De skulle smage super godt varm røget, har ikke selv prøvet det.
-
Det kunne jeg egentlig godt forestille mig.
Nu har jeg så en lille konflikt mellem ganen og maven. Ganen elsker røgvarer, men det gør maven ikke. :(
-
Åh gode gamle Karrebæksminde og Enø...kan lige se det for mig du står der med fiskestangen Erik ;D
Der har jeg vandret stranbreden tynd i mine unge dage, som den løvinde jeg var *f
Rigtig god fornøjelse med hornfiskene, jeg ville jo smørstege dem, men ved ikke et kuk om det er den bedste metode ;)
-
Hvad med fiskesennep i sovsen i stedet for græs? Det er også fint til stegt fisk. Ellers er der jo hornfisk i gelé.
-
når jeg plejer og lave/spise hornfisk skære jeg dem ud i stykker (lige som ÅL) paner jeg dem også på panden synes selv det smager rigtig godt...
Hilsen Bo
-
Der har jeg vandret stranbreden tynd i mine unge dage, som den løvinde jeg var *f
Tingene har vist ændret sig en del siden da. Jeg så ihvertfald ingen løvinder i dag. Og pisse koldt var det tilmed. ;D ;D
-
Udbenet,fyldt med lidt hakket dild,vendt i rugmel og stegt i smør,serveret med kartoffel og kaperssovs eller citronsovs.Nogen syntes at hornfisk i gele er sagen, men ikke her.
-
paneret og stegt, og så med løgsovs og kartofler. Simpelt og lækkert /o
-
Alle ovennævnte opskrifter er delikate, vi få de ofte.
En opskrift til filerne dyses med salt, peber og dild, måske lidt timian, hvis det skal være fint, der lægges meget tun skive koldrøget laks på hver file. Filene en rulles stilles i en ovnfast fad, en lille sjat hvidvin på og ind i ovnen i svag varme (160) ca 15-25 min.
Hvis fisken er stor kan filene halveres.
-
Jeg plejer også, som Bo foreslår, at panere dem som ål. Gerne i grahamsmel eller rugmel. Og husk nu at en rigtig god panering er ved at rulle fisken i mel, derefter æg og så rasp.
Fisken serveres med kartofler og smørsovsen. Hvis man finthakker 2/3 purløg og 1/3 frisk estragon og drysser hen over, så er der automatisk madro. Naturligvis skal der en snaps -også gerne en med bid i som fx. rønnebær eller slåen.
Lige netop nu hvor hornfisken er i Lillebælt, så er min verden kortvarigt sat på stand-by med et hold i ryggen. Lidt øv :-\
(jeg bliver helt sulten selv nu)
-
Det blev så en alternativ opskrift (som varmt kan anbefales).
De stykker som er åbne (fra gattet og opefter) blev fyldt med en blanding af fintsnittede rabarber og persille, lukket sammen med en kødtråd, og stegt i smør på panden (stykkerne fra gattet og nedefter kunne af gode grunde ikke fyldes, så de blev blot smørstegte på panden med resten af fisken).
Serveret med smørsovs, kartofler og rabarberkompot.
Det smagte fantastisk godt.
-
Til alle jer der panere dem. Flår i dem først? Eller spiser i skindet? Man kan selfølgelig også pille skindet af efter de er stegt men det er jo typisk heri at "den gode smag" sidder i. Ikke i skindet som sådan, men mere det yderste lag som æg, mel og smør er stegt.
Her er hornfisk iøvrigt altid blevet brugt som madding i det efterfølgende år. Det er kun få gange jeg har spist dem.
Danny
-
@ Erik
Du lyder helt overrasket...
Hornfisk smager skønt, min stedmor lavede de bedste stegte, jeg længe har smagt. Men de SKAL være udbenede.
-
Jeg flår dem aldrig, skraber bare skindet for og fjerne de små skæl.
Skindet er vel næsten som på en sild.
-
De skal bare skrabes,og udbenes. /o
-
Til alle jer der panere dem. Flår i dem først? Eller spiser i skindet? Man kan selfølgelig også pille skindet af efter de er stegt men det er jo typisk heri at "den gode smag" sidder i. Ikke i skindet som sådan, men mere det yderste lag som æg, mel og smør er stegt.
Jeg tror det er smag og behag. Skindet kan spises men skindet og så den grå stribe kød der sidder langs sidelinien virker lidt olieholdigt (fedt) og det vælger jeg at pille fra for at spise det rene hvide kød.
Her er hornfisk iøvrigt altid blevet brugt som madding i det efterfølgende år. Det er kun få gange jeg har spist dem.
Madding til hvilken slags fiskeri? Jeg formoder vi taler bobleflådfiskeri, eller?
-
Madding til hvilken slags fiskeri? Jeg formoder vi taler bobleflådfiskeri, eller?
Ja, primært fiskeri med bobleflåd. Både efter ørred og hornfisk og enkelte gange efter aborre.
I mange år fangede jeg kun hornfisk med hornfisk (som agn).
Men jeg har også brugt det til fladfisk og torsk. Da jeg var dreng fangede vi også geder på hornfiske strimler, hvis vi ikke kunne (eller gad) få fat på agnfisk.
Danny
-
Tak for indspil Danny. Tror jeg smider nogle stykker i fryseren til senere brug som madding. ;)
Jeg brænder lige et par feriedage af som jeg ikke nåede at holde i det gamle ferieår, så var ved kysten 2½ time midt på dagen. 10 af de grønbenede blev det til, alle taget på et lille kystblink. Der var utroligt mange fisk i dag. I næsten hvert kast bed/slog de til blinket, men det var heldigvis ikke dem alle der bed på. ;D
Og så fik jeg også en enkelt havørred. Den var dog noget bitte, gætter på 12-14 cm. Utroligt at den kunne gabe over to af krogene på blinket. Nå, men den blev nænsomt befriet fra krogene og sat tilbage i sit rette element.
-
Jeg er begyndt at bruge silkekrogen når jeg fisker efter hornfisk,man undgår forkert krogning som rygkrogning. /o
-
Hornfisk - det spiser man da rullet sammen om lidt dild, kogt i vand med peber og laurbær, og så med citron-sauce og nye kartofler - det er vidunderligt!
Min livret....
-
Jeg er begyndt at bruge silkekrogen når jeg fisker efter hornfisk,man undgår forkert krogning som rygkrogning. /o
Jeg har læst om den men har ikke afprøvet den.
-
Jeg gjorde også store øjne først på sæsonen i Middelfart havn , men det virker perfekt,og så er det jo knap så farlig når man står skulder ved skulder på kajen ;)
-
Jeg har smagt det to gange og begge gange var det grillet - og det var godt nok lækkert! - Selv om jeg hader de ben, så er de jo noget nemmere at finde og pille ud med den farve de har ;)
-
Grill - ja det var jo også et alternativ. Må hellere ud og fange lidt flere til fryseren. Dagens fangst blev foræret til familie.