Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Tanja Pedersen efter 01 April , 2012, 18:19
-
Jeg er fuldstændig uerfaring udi bagning, men nu skal det da være. Jeg har købt en pose 5 kornsblanding, rugmel, gær og har ylette og hvedemel.
Kan I diske op med en nogenlunde idiotsikker grovbolleopskrift? Jeg får besøg af en gammel penneveninde i morgen tidlig, og vil gerne servere friskbagte boller og blødkogte æg :).
-
Du skal nok i gang nu og så lade dem hæve koldt natten over. Jeg er ikke så god til vægt og mål men tager vel 1/4 liter femkornsblanding og 1/4 liter ylette. Tilsætter 1/2 liter vand, to spsk. honning og 1 spsk salt. Rører det rundt med 1/4 pakke gær. Tilsætter en håndfuld rugmel - og så hvedemel til dejen er våd og klistret men ikke flydende. Så tilsættes en sjat vegetabilsk olie - 1/2 dl. vil jeg tro. Dejen hæver et køligt men frostfrit sted (og musefrit!!!). Tages ind i morgen tidligt, står lidt og tempererer, slåes ned og æltes/trækkes med lidt mere hvedemel, skal klistre lidt. Formes til boller, der hæver til dobbelt størrelse og så pensles med vand, evt. drys på - og så ind i en 180/200 grader varm ovn i ca 15-20 minutter til middelstore boller. Husk at se til dem. Velbekomme! Husk at rugmel gør dejen MEGET klistret.....
-
Tak Kirsten /o Lige sådan en opskrift jeg har ledt efter, men tiden er løbet fra mig, så til i morgen prøver jeg den opskrift der står på fem-kornsblandingen. Den lyder hurtig og nem, så jeg står tidligt op og bager boller. Af resten af gæren skal jeg prøve din opskrift til påskeferiemorgenbordene ;D.
-
Hold da op, Ankerine /o . Den opskrift er jeg da også nødt til at prøve af ;D
-
Jeg har prøvet din opskrift Ankerine og den får 10 med pil op fra hele min familie, jeg kan varmt anbefale den til andre som har lyst til at bage /o Tak fordi du delte den :)
-
Bedre sent end aldrig. Nu er opskriften afprøvet, og jeg var noget skeptisk fordi dejen var så klistret - men det havde du jo skrevet den skulle være Kirsten. Voila! Lækre morgenboller, og der er næsten en hel skål med dej tilbage i køleskabet. Bager resten i morgen, og fryser de overskydende boller ned.
Tak for opskriften /o.
-
Bedre sent end aldrig. Nu er opskriften afprøvet, og jeg var noget skeptisk fordi dejen var så klistret - men det havde du jo skrevet den skulle være Kirsten. Voila! Lækre morgenboller, og der er næsten en hel skål med dej tilbage i køleskabet. Bager resten i morgen, og fryser de overskydende boller ned.
Tak for opskriften /o.
...sidste gang jeg så et billede af din ovn, havde du en forkommen og kold kylle derinde ;)
-
...sidste gang jeg så et billede af din ovn, havde du en forkommen og kold kylle derinde ;)
Jep, det er en god all-round ovn ;D.
-
Bedre sent end aldrig. Nu er opskriften afprøvet, og jeg var noget skeptisk fordi dejen var så klistret - men det havde du jo skrevet den skulle være Kirsten. Voila! Lækre morgenboller, og der er næsten en hel skål med dej tilbage i køleskabet. Bager resten i morgen, og fryser de overskydende boller ned.
Tak for opskriften /o.
Hvis du startede 1. april kan man da kalde dem langtidshævede uden at overdrive :o.
-
Hvis du vil sove lidt længere, kan du forme bollerne i aften og sætte pladen i køleskabet. Så er de hævede og klar til at sætte i ovnen, når du står op...
Hilsen AG
(Bagersvend i 33 år...)