Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Jette Jensen efter 27 Marts , 2012, 16:36
-
Har i dag købt en kylling, som er opvokset på friland i Pyrenæerne. Pris 89,-. Glæder mig til at smage den. Jeg synes økokyllingerne er la la. De er hvert fald langtfra stramme i knoglerne, som en hjemmekylling.
Er der nogen, som har prøvet kyllingerne fra Netto?
-
Opvokset på friland i Pyrenæerne. Pris 89,-.
Kan det nu også passe ?
Hmmmm lyder det ikke lidt som de "berømte" kyllinger fra Grønnegården ?
-
Jeg har ikke haft nogen klager over smagen af økokyllinger...stramme i knoglerne? dem spiser jeg ikke, så det skal jeg ikke ku udtale mig om.
Men en kylling fra Pyrenæerne synes jeg er lisså utiltalende som æbler fra New Zealand ;) Hvorfor dog i alverden købe noget vi kan lave herhjemme istedet for at købe samme produkt fra den anden side af jordkloden :o
Jeg er da spændt på at høre om den levede op til "eksotikken" ;D
-
Er det den her kylling?
http://loegismoseudvalgt.dk/gourmet-kylling-1
-
Er det den her kylling?
http://loegismoseudvalgt.dk/gourmet-kylling-1
Den ville jeg gerne købe. Det er selvfølgelig lidt knald at importere kyllinger fra Frankrig, men hvis alternativet er en dansk "burkylling", ved jeg godt hvad jeg vil vælge. Prisen er endog særdeles fair (jeg er måske lidt forudindtaget, er udlært fra Løgismose Vin på Ndr. Toldbod ::)).
-
@tanja. Har du så været på udflugt til Løgismose mejeri og import som ligger her i min lille by på Fyn? (Vejle-Allested)
-
@ Finn Det er den. Og den smagte bare så fint. Den havde fedt på sig og det er et godt tegn, det havde mine egne slagtehaner også. Når jeg skriver stram i knoglerne, så mener jeg at der skal kræfter til at skille ben fra krop, det oplevede jeg dårligt på økokyllinger (danske)
Sådanne kyllinger laves netop ikke i Danmark, der er nok ikke de muligheder for udeliv (og købere). Temperaturerne betyder nok også noget. Jeg synes også det er åndssvagt at vi køber æbler fra Peru og asparges fra Thailand, det her er noget andet
-
Hov, fik ikke billederne med. Værsågod. De lårbasser får en kylling kun af motion. Den vejede i øvrigt 1550 g
-
Arggh, I har vist lavet forum om siden sidst :-D
-
@tanja. Har du så været på udflugt til Løgismose mejeri og import som ligger her i min lille by på Fyn? (Vejle-Allested)
Nej, desværre ikke. Kun på besøg på vinlageret da det stadig lå i Haarby. Til gengæld var jeg på besøg hos Hinge Osteri ved Silkeborg i forbindelse med min fagprøve, hvor jeg skrev om Danmarks første råmælksost, "Råmilen" som Løgismose solgte i butikken på Ndr. Toldbod :).
Hov, fik ikke billederne med. Værsågod. De lårbasser får en kylling kun af motion. Den vejede i øvrigt 1550 g
Den ser dælme godt ud den kylling! /o
-
Det ligner da en kylling der kunne være et godt alternativ hvis fryseren skulle løbe tør for de hjemmeslagtede.
@Tanja
Vi har den fineste lille løgismose-butik i vores lille landsby. Der køber jeg næsten al min ost (og det er meget) samt vin og andre delikatesser. Sjovt med sådan en butik herude på landet, men folk valfarter til, og der er altid kø, så det må alligevel nok kunne betale sig. Men de har også kun åbent tors-fre-lør.
-
Den ser lækker ud, Jette /o
-
Denne opskrift fra Finns link har den skønneste frække kapers-smørsovs
http://løgismoseudvalgt.dk/opskrift-kylling-per
Jeg serverede dog citron ved siden af, synes ikke det klær kylling, men de fancy kokke er jo vilde med det ...
-
Jeg har lidt svært ved at tro, at den slags kyllinger (fra udlandet), der opvokses disse steder nu også har dé livsbetingelser/friland osv, som vi går og tror.. Det kan meget vel være, at jeg tager fejl ! I min verden er der dog andre ting, der OGSÅ spiller ind ved køb, nemlig om der er fodret med GMO og/eller fragten af varerne, altså er der brugt meget co2, som fx når de fragter varer med fly til DK.
Men derfor kan kyllingen jo snage godt alligevel :)
-
@Tanja
Vi har den fineste lille løgismose-butik i vores lille landsby. Der køber jeg næsten al min ost (og det er meget) samt vin og andre delikatesser. Sjovt med sådan en butik herude på landet, men folk valfarter til, og der er altid kø, så det må alligevel nok kunne betale sig. Men de har også kun åbent tors-fre-lør.
Ja, de laver rigtig gode varer. Jeg må indrømme at jeg savner Summerbirds chokolader, den lækre ost og de gode convenienceretter. Til gengæld har jeg nu "normale" arbejdstider, løn med pension og fri hver lørdag. Ikke et dårligt bytte ;). (Butikken i Kbh. har åbnet 10-19 hver dag og 10-16 om lørdagen)
-
Jeg købte sådan en kylling i går - den var virkelig lækker!
Kødfuld og velsmagende, flot kødfarve og ikke fugtig/"slimet" som supermarkedskyllinger ellers kan være.