Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: hønemorhelle efter 24 Marts , 2012, 12:24
-
Jeg havde tænkt at spise min overskydende hane. Det er en 11mdr.gammel dværg wayandotte hane.
- Blir´den for sej? hvad gør jeg?
Er der nogen der har et råd ell. to?
På forhånd tak /o
- Og Glædeligt forår
-
Når vores når den alder plejer de lige at være seje nok i det, men ellers brug ham i en gryderet eller lad ham ligge i marinade en dag eller to for at det træner helt ind i kødet.
Vi lavede også hjemmelavede Nogges(staves) forleden dag af unghanebryster og de var værken tøre eller seje selvom vi havde frygtet det. Så det vil han måske også kunne bruges til.
-
Han bliver ikke sej hvis du steger ham lidt længere ved lavere temperatur, end du ville have gjort med en meget ung hane. Et alternativ kunne være Coq au vin, som jo altid er dejligt.
-
Tak for svarene Erik ;) - Een skal jo lige lære det.. - Og næste gang vil jeg nok slagte en overskydene hane noget tidligere..
/o Med venlig hilsen Helle Voss
-
Ellers er det jo "bare" at køre kødet igennem en kødhakker og så lave kyllinge fikadeller. De har vi tidligere lavet da vi fik fat i nogle gamle høns på godt 2 år. Vi flåede dem og hakkede kødet.
Og så kogte vi fond på skroget.