Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: hønemorhelle efter 24 Marts , 2012, 12:24

Titel: Slagte alder ?, mørne, koge, stege..??
Indlæg af: hønemorhelle efter 24 Marts , 2012, 12:24
Jeg havde tænkt at spise min overskydende hane. Det er en 11mdr.gammel dværg wayandotte hane.
- Blir´den for sej? hvad gør jeg?
Er der nogen der har et råd ell. to?

På forhånd tak  /o
- Og Glædeligt forår
Titel: Sv: Slagte alder ?, mørne, koge, stege..??
Indlæg af: Frank H. Kristensen efter 24 Marts , 2012, 21:17
Når vores når den alder plejer de lige at være seje nok i det, men ellers brug ham i en gryderet eller lad ham ligge i marinade en dag eller to for at det træner helt ind i kødet.

Vi lavede også hjemmelavede Nogges(staves) forleden dag af unghanebryster og de var værken tøre eller seje selvom vi havde frygtet det. Så det vil han måske også kunne bruges til.
Titel: Sv: Slagte alder ?, mørne, koge, stege..??
Indlæg af: pilegaarden efter 24 Marts , 2012, 21:22
Han bliver ikke sej hvis du steger ham lidt længere ved lavere temperatur, end du ville have gjort med en meget ung hane. Et alternativ kunne være Coq au vin, som jo altid er dejligt.
Titel: Sv: Slagte alder ?, mørne, koge, stege..??
Indlæg af: hønemorhelle efter 26 Marts , 2012, 20:52
Tak for svarene Erik ;) - Een skal jo lige lære det.. - Og næste gang vil jeg nok slagte en overskydene hane noget tidligere..
 /o Med venlig hilsen Helle Voss
Titel: Sv: Slagte alder ?, mørne, koge, stege..??
Indlæg af: Peter Chr. Hansen efter 27 Marts , 2012, 10:31
Ellers er det jo "bare" at køre kødet igennem en kødhakker og så lave kyllinge fikadeller. De har vi tidligere lavet da vi fik fat i nogle gamle høns på godt 2 år. Vi flåede dem og hakkede kødet.

Og så kogte vi fond på skroget.