Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: kristiank efter 01 Februar , 2012, 17:09
-
har nogen nogensinde prøvet at give hønsene lidt sukker i vandet, for at sænke frysepunktet, det vil jo oss give lidt ekstra energi i den kolde tid
-
Jeg har ikke. Og jeg tænker, du skal bruge MEGET sukker i denne tid, hvis det skal virke. Og energi fra sukker er ikke det bedste energi til mennesker, så mon det er det til høns??
-
Jeg bruger ca. 1 spk til 1 L - men du skal bare skifte vandet et par gange om dagen, for ellers begynder det at "gære" og lave kulsyre
-
har nogen nogensinde prøvet at give hønsene lidt sukker i vandet, for at sænke frysepunktet, det vil jo oss give lidt ekstra energi i den kolde tid
Hej ;D
Troede da det var Salt der sænkede frysepunktet ??? Har aldrig hørt om at sukker skulle have den virkning.
-
Det må være enkelt at lave en varmer under drikketruget. En lav spand eller lignende, en rund plade med hul mindre en drikketårn. Sand i bund af spand, el pære med lavt antal w. Så kører det med frostfrit vand.
Men OK, der skal jo så være adgang til el i hønsehuset. Men de fleste har jo dette, pga. lys for at få æg /o
-
ja jeg har idag måtte sætte varmepladen til da vandet idag var frosset for første gang
-
Vi har haft den med sukker før, og ja, det virker som "antifrost-middel", trods alt nok bedre end salt.
-
Jeg bruger ca. 1 spk til 1 L - men du skal bare skifte vandet et par gange om dagen, for ellers begynder det at "gære" og lave kulsyre
Nu er jeg ikke kemiker eller noget geni, men er du sikker på at det gærer ved de temperaturer vi har nu?
-
Måske Lisbeth, men når jeg har hæltet vand ud, har der været brus og når det ramte jorden lød det som at åbne en sodavand.
-
sjovt martin bier kan bruge det i en måned uden problemer
-
Prøv at hælde sukker eller salt direkte på et frossent område. Det giver denne sydende lyd som sodavand. Det er ikke vandet der noget galt med ;D
-
sjovt martin bier kan bruge det i en måned uden problemer
Bierne damper vandet fra sukkeropløsning til at vand % er under 20 ( helst ca 16%)
I øvrigt bierne rør ikke opløsning som har sukker% under ca 30.
-
Bierne damper vandet fra sukkeropløsning til at vand % er under 20 ( helst ca 16%)
I øvrigt bierne rør ikke opløsning som har sukker% under ca 30.
/o
Netop det er sådan det er ;)
Og når bierne så sidder og inverterer dette foder, eller for den sags skyld inverterer nektar om sommer, når der har været en dag med rigtig hård træk, så lyder det som motorer der står og brummer når man kommer i sine bigårde, sådan en stille sommer aften.
Man bliver fasineret af denne lyd, når man hører den 1.ste gang.