Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Diana efter 23 Januar , 2012, 20:26
-
hvad gør i hvis jeres æg er meget snavset ... havde idag et æg der var sprunget ud over de andre og gjort dem meget snavset, så så mig nødsaget til enten smide dem ud eller skylle dem af og tørre dem i et viskestykke... og syntes altså at 11 æg var for mange at smide ud derfor vaskede jeg dem.
men kan, eller selvfølgelig kan jeg for det har jeg ligesom gjort hehe... men må man gerne vaske dem når behovet er der ???
-
Ja, men de holder så ikke ret længe. Så brug dem rimeligt hurtigt i retter eller kager.
-
dyb dem ikk i vand men tøs dem af med godt opvredet klud
-
Nu det er så forbistret vådt og mudret udenfor får jeg også jævnligt møgbeskidte æg. Jeg gemmer dem som normalt, og så lige inden jeg skal bruge dem skrubber jeg dem med vand og en køkkensvamp. Man kan også vaske/skrubbe dem så snart man samler dem, men så holder de ikke så længe, men de kan altså sagtens spises.
-
Jeg skyller mine i lunken vand, men det er rigtigt at holdbarheden nedsættes. Det er dog ikke et problem her - der bruges alle æg inden for 14 dage fra æglægningstidspunkt :).
-
Hvad så når det er rugeæg som er møg-beskidte...Er det også bare med en fugtig klud?
-
Hvad så når det er rugeæg som er møg-beskidte...Er det også bare med en fugtig klud?
Det er vist ikke så godt at når det er rugeæg. Jeg plejer at frasortere meget beskidte rugeæg.
-
Når i siger at holdbarheden er kort, hvis man vasker ægene, hvor kort er det?
susanne
-
Rugeæg må IKKE vaskes. Evt kan de skrabes lidt renere med en kniv.
-
Og æg til forbrug er der vel i grunden ingen grund til at vaske. Skallen skal jo ikke bruges i nogen retter/kager mig bekendt. ;)
-
Nej, men hvis man nu skal bruge rå æg til f.eks mayo eller fromage eller is, så er det ikke så lækkert, hvis der ryger sådan et stykke møgbeskidt æggeskal ned mellem æggene... :P
-
Henriette.
Man må godt bruge mere end tommelfingrene når man slår et æg ud. ;) Og der står ikke nogen steder skrevet at det skal slås ud over det man er i gang med at tilberede.
Men ellers er jeg da enig. ;D
-
Hvis rugeæg er snavsede bruger jeg en sløv kniv til at skrabe dem rene. Når skidtet er knastørt, kan man også forsigtigt bruge den grove side af en køkkensvamp.
-
Hej,
Undskyld jeg lige maser mig ind på denne tråd ::)
Hvor længe er holdbarheden egentlig for æg, man samler ind og opbevarer i køleskabet?
-
Mindst en måned.
-
Hvor lang tid kan de holde sig når de er blevet vasket?
Susanne
-
Hvor lang tid kan de holde sig når de er blevet vasket?
Ikke ret længe da porene i æggene lukkes til ved vask.
Hvor længe er holdbarheden egentlig for æg, man samler ind og opbevarer i køleskabet?
Det er nok svært at give et entydigt svar på.
I gamle dage samledes æg sensommer/efterår, som blev stillet til opbevaring i stadsstuen (på gårdene) for så at blive brugt til julebagningen. Temperaturen i stadsstuen var formentlig gennem hele opbevaringsperioden højere end hvad den er i et køleskab i dag. MEN, det skal så også lige med ind i regnestykket, at folk ikke levede så sterilt dengang, som mange mennesker gør i dag.
-
Ydermere kan man risikere, at der presses snavs/bakterier ind i ægget gennem porerne, når man skrubber/gnider på ægget.
-
Jeg vil da mene, at forsigtig gnid med et fugtigt køkkenrulle eller en fugtig klud ikke skader. Jeg gider da heller ikke have æg med lorterester på i køleskabet.. Til gengæld skraber jeg det snavsede af med en kniv, hvis det er til rugeæg, men er det spise æg, så er jeg ikke sky for at fjerne det beskidte..og jeg er da ikke død af det endnu ;)
-
jeg har læst at man kan vaske rugeæg i Vikon S- har aldrig prøvet det men har også set i en rugeri at manden sad med spand vand(eller hvad han nu havde) og nedsank æggene en efter en inden han lagde dem på bakkerne til rugemaskien
gør man det måske ikke mere?
personligt vasker jeg æggene lige inden de skal bruges og rugeæg bliver kun skrabet det værste af.
erdet meget slemt bliver de ike brugt som rugeæg.
-
Ja, man dypper dem, men man må ikke gnide på dem.