Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Karinath efter 21 Januar , 2012, 13:39
-
Kun 30% af ægproduktionen i Danmark bliver solgt i æggebakker.
Resten havner i forarbejdede produkter.
Har du produkter i køleskabet/køkkenskabet/fryseren som indeholder buræg?
Ikke økologiske produkter som makrelsalat, remulade eller frisk pasta.
-
Ja, det har jeg. I min Dagli' Brugs er det eneste økologiske du kan købe mælk, ymer, marmelade og ost! Derfor har jeg lidt købekage, pasta osv. stående i skabene, og det indeholder buræg. Jeg overvejer dog at lægge indkøbsvanerne om og begynde at handle 100% økologisk der hvor der er anvendt æg, men det er svært at finde ét sted hvor jeg kan få alt økologisk, så jeg tror ikke at det bliver helt virkelighed.
Økologi i mit køleskab lige nu: Remoulade, mayonnaise, mælk, æg (mine egne), ost, aubergine, tomater, marmelade, ketchup og smør.
Non-økologi: Alt muligt andet som fx bacon, wienerschnitzel, dressing, ali-oli, pesto, skinke, salat, agurkesalat osv.
-
Jeg tog lige et kig i køleskabet: "hunde"-leverpostej, mayonnaise, remoulade, karrysild. Så ja, vi støtter burhønseplagerne. Vi har for nogle år siden prøvet at leve økologisk og var faktisk meget lidt økologiske, da vi brugte den ene tank benzin efter den anden på at køre til København eller Svanholm efter varer. Det er blevet lidt bedre med udbud af økologiske varer her på Falster men der er stadig meget store huller i sortimentet - og det er altså hundedyrt. Nu laver vi i stedet mest muligt selv, helst af egne produkter. Men det går jo ikke hele tiden, der mangler f.eks. mayonnaisen til det hjemmebagte rugbrød og de nyopgravede kartofler med purløg.... Næh, det er svært at gennemføre.
MEN: det er en dårlig undskyldning for ikke at undgå buræg, hvor man kan - eller for at undlade at give nogle burhøns en god tid efter deres meget sølle bur-liv. Først når man beslutter at "det nytter jo ikke noget" har man jo givet helt op. Men det kan da også være meget bekvemt /d.
-
Ja det vil jeg tro :(
-
Økologi i mit køleskab lige nu: Remoulade, mayonnaise, mælk, æg (mine egne), ost, aubergine, tomater, marmelade, ketchup og smør.
Non-økologi: Alt muligt andet som fx bacon, wienerschnitzel, dressing, ali-oli, pesto, skinke, salat, agurkesalat osv.
Jamen - det er jo synd for GRISENE!
Nej, det er altså ikke nemt!
-
Jamen - det er jo synd for GRISENE!
Nej, det er altså ikke nemt!
Og kalven!! Jeg køber økologisk kød uanset prisen når jeg er i et supermarked der har økologisk kød, men det er kun få der har det /d.
Sidst jeg var i Føtex, som jo er et kæmpe varehus, var der... 0 øko-kød at finde i montren ???. Jeg blev udvalgt ved kasselinjen til at være med i en brugerundersøgelse... "Er der noget du savner i Føtex" spurgte den unge mand "JA, økologisk kød!"... Den havde han hørt mange gange den dag, sagde han. Jeg var kørt i Føtex for decideret at købe en økologisk svinemørbrad, men gik i stedet hjem med en økologisk aubergine ::).
Jeg handler af og til på Irmatorvet og får varene leveret direkte til døren, og de har et ok udvalg af øko-kød, bare ikke kylling. Jeg har foreslået dem det, men det kan ikke lade sig gøre pga. den korte holdbarhed på kødet svarer Irma, og da de kun får øko-kylling leveret en gang pr. uge kan de ikke levere til Irmatorvet.
-
Utroligt at der er 7 som ikke har NOGLE ting overhovedet som kommer fra Buræg... Hvordan gør I?
-
må jo indrømme at det sikkert er brugt i vorres mayonaise /o
-
Man kan jo lave sin mayo og remoulade selv, hvis det skal være... Ikke at vi altid gør det, men man kan!
Frisk pasta er normalt også hjemmelavet her i huset.
-
Man kan jo lave sin mayo og remoulade selv, hvis det skal være... Ikke at vi altid gør det, men man kan!
Frisk pasta er normalt også hjemmelavet her i huset.
Jeg har købt et glas øko-mayo på 350 ml i Netto for 20 kr. 400 g K-salat mayonnaise m. buræg koster 18.95 i Superbest har jeg lige googlet. (jeg får nok ikke lavet min egen mayo eller remo, men så er det rart at man kan købe økologisk). I Føtex koster en tube øko-remoulade 21 kr.
-
Jeg har stemt nej....
Men det burde nok være ja hvis mayonaisen indeholder bur æg.
-
Det goer den i 99,99% af tilfeldene. Det er naesten umulig at finde et vanligt koeleskab der ikke indeholder noget med bur-aeg. Desverre....................
-
Al mayo og remou der ikke er økologisk indeholder buræg. Det samme gælder sandsynligvis alle pålægs-salater, kager, kiks m.m. Så ja, jeg har desværre også ting i køleskabet med buræg i. Det er MEGET svært at komme uden om.
-
Utroligt at der er 7 som ikke har NOGLE ting overhovedet som kommer fra Buræg... Hvordan gør I?
Laver tingene selv. Her i huset er det hønsene, som bestemmer, om vi kan få mayonaise, remoulade, pasta og bagværk med æg.
Jeg køber aldrig de ting færdiglavet.
jeg kan nogle gange stå i et supermarked og kigge og undre mig over, hvem pokker det er, som køber og spiser alle de mayonaisesalater, der findes på de meterlange hylder.uuufff :-X
-
Jeg hader at støtte burindustrien og køber gerne økologisk for at undgå det. Dog indrømmer jeg at jeg ikke har hverken tid eller overskud i hverdagen til at skulle handle 7 forskellige steder for at finde alting økologisk, så findes det ikke der hvor jeg lige er, så bliver det en uøkologisk variant
-
For nuværende har 1/3 svaret at de undgår buræg i husholdningen.
Jeg ville sætte pris på nogle flere tip til hvordan man gør ???
-
Ja desværre, så har vi remoulade og karrysild i køleskabet
Vores hjemmebag og mayo er hjemmegjort ;)
-
jeg kan nogle gange stå i et supermarked og kigge og undre mig over, hvem pokker det er, som køber og spiser alle de mayonaisesalater, der findes på de meterlange hylder.uuufff :-X
Det er helt almindlige, dejlige, glade, rare og spændende mennesker, der bare går op i andre ting :D
-
Det er helt almindlige, dejlige, glade, rare og spændende mennesker, der bare går op i andre ting :D
helt sikkert...jeg tænkte faktisk ikke engang på buræg, da jeg skrev bemærkningen..jeg tænkte såmænd mere på, at man vel næsten ikke kan finde pålægsemner, der er mere fedende, end disse hundredevis af varianter der her tilbydes...så det er da i hvert fald ikke sundhed, man går op i.
-
Nej det har du nok ret i - hehe :D
Jeg tænker bare, at der er masser af mennesker der ikke går op i sundhed eller dyrevelfærd. Til gengæld udretter de en hel masse andet (ikke forstået på den måde, at det ene udelukker det andet)
Sådan er verden bare indrettet!
Nogen kæmper for afskaffelse af børnearbejde - andre prøver at standse handel med kvinder fra østeuropa, andre igen arbejder for afskaffelse af tortur.
Og hver eneste af disse engagerede mennesker ville nok ønske, at netop deres område havde mere opbakning - ligesom hønsevelfærdsforkæmperne ville ønske det samme :D
-
Du har så ret, så ret Susanne...og sådan skal det også være
Selv om det er et sidespring til trådens emne, så har vi her i nærområdet en ældre mand, som vier det meste af sin tid til at udbrede ramsløg i området...han passer ihærdigt de få totter, som står her og prøver at lave egnet jord andre steder, så hans stiklinger kan vokse og brede sig...det hele bliver sirligt hegnet ind og markeret med små skilte.
Da jeg fik en laaaang forelæsning af ham første gang, tænkte jeg WHAT :o :o...da jeg læste i Århus stank hele Trøjborg af løg om foråret, fordi hele Risskovs skovbund er dækket af ramsløg..som skrønen siger, blev plantet af fjenden i en krig engang bare for at irritere.
Jeg hylder og respekterer alle former for engagement...næsten ::)
-
Du har så ret, så ret Susanne...og sådan skal det også være
Selv om det er et sidespring til trådens emne, så har vi her i nærområdet en ældre mand, som vier det meste af sin tid til at udbrede ramsløg i området...han passer ihærdigt de få totter, som står her og prøver at lave egnet jord andre steder, så hans stiklinger kan vokse og brede sig...det hele bliver sirligt hegnet ind og markeret med små skilte.
Da jeg fik en laaaang forelæsning af ham første gang, tænkte jeg WHAT :o :o...da jeg læste i Århus stank hele Trøjborg af løg om foråret, fordi hele Risskovs skovbund er dækket af ramsløg..som skrønen siger, blev plantet af fjenden i en krig engang bare for at irritere.
Jeg hylder og respekterer alle former for engagement...næsten ::)
Også en dejlig beretning - trods duften - hehe :D
-
I think that story stinks.
-
helt sikkert...jeg tænkte faktisk ikke engang på buræg, da jeg skrev bemærkningen..jeg tænkte såmænd mere på, at man vel næsten ikke kan finde pålægsemner, der er mere fedende, end disse hundredevis af varianter der her tilbydes...så det er da i hvert fald ikke sundhed, man går op i.
- og netop derfor er de guld værd hos de ældre mennesker, der har mistet appetitten f.eks. efter sygdom. Og så glider de nærmest ned af sig selv. Buræg eller ej. Uh ja, der er mange hensyn at tage....
-
Jeg blev så glad da jeg i eftermiddag handlede i en lille brugs i byen hvor min svigerfamilie bor. Prisforskellen mellem buræg og økologiske æg var 3 kroner på 10 æg. Med så lille en forskel voksede der et håb i mig om at folk rent faktisk så ville vælge økologisk *k
-
Jeg er enig i at burhøns har et meget ringere hønseliv end mange andre høns - men jeg tillader mig dog at glæde mig over de nye regler der er indført, som sørger for at hønsene idag har siddepinde og et skrabeareal og en redekasse. Ifølge en ægproducent (set på TV-syd) har det halveret dødeligheden og giver flere æg, således at konklusionen må være at de trods alt har det lidt bedre. Disse regler gælder hele EU. Vi skal bare blive ved med vores kamp for dyrevelfærden så hjælper vi til med at ændre opfattelsen af hvad der er rimeligt for vores dyr.
PS jeg synes ikke at burhøns er iorden men eftersom vi jo alle bruger dem så er det da godt at der også for burhøns sker små forbedringer. /o
-
Jeg er enig i at burhøns har et meget ringere hønseliv end mange andre høns - men jeg tillader mig dog at glæde mig over de nye regler der er indført, som sørger for at hønsene idag har siddepinde og et skrabeareal og en redekasse. Ifølge en ægproducent (set på TV-syd) har det halveret dødeligheden og giver flere æg, således at konklusionen må være at de trods alt har det lidt bedre. Disse regler gælder hele EU. Vi skal bare blive ved med vores kamp for dyrevelfærden så hjælper vi til med at ændre opfattelsen af hvad der er rimeligt for vores dyr.
PS jeg synes ikke at burhøns er iorden men eftersom vi jo alle bruger dem så er det da godt at der også for burhøns sker små forbedringer. /o
De lægger flere æg :o , de lægger vel næppe mere end et æg hver om dagen, og det er vel ikke nyt, og hvis de virkelig lægger mere end et æg om dagen, så er det da ekstra dyremishandling, så den hopper jeg da ikke sådan bare lige på
Og den smule ekstra plads er jo optaget af pind og redekasse, ikke at jeg ikke under det, men det er altså ikke godt nok.... vi skal ikke lade os nare
-
hov hov at ligge 2 æg om dagen er ikk dyremishandling, det er avl, rettidig omhu, og næse for hvad hønen har behov for.
dog vil jeg tro at der gælder det samme for høns og æg, som for køer og mælk, moderne mælk er nemelig ikk så sund som da vi var børn, en ko kan nemlig kun gi en vis mængde mineraler og småting til mælken, og det er samm mængde om det er delt ud på 15 eller 30 kg pr dag, så den moderne mælk er tynd
-
Jeg har stadig svært ved at se at det er dårligere forhold burhønsene går i møde med de nye regler. Men enig i at høns i små bure burde være forbudt. Det er der desværre nok lange udsigter til og indtil da vil jeg betragte det som en lille forbedring af de forhold burhøns lever under.
-
hov hov at ligge 2 æg om dagen er ikk dyremishandling, det er avl, rettidig omhu, og næse for hvad hønen har behov for.
dog vil jeg tro at der gælder det samme for høns og æg, som for køer og mælk, moderne mælk er nemelig ikk så sund som da vi var børn, en ko kan nemlig kun gi en vis mængde mineraler og småting til mælken, og det er samm mængde om det er delt ud på 15 eller 30 kg pr dag, så den moderne mælk er tynd
Jeg må korigerer mig selv.
I MINE øjne, er det dyreplageri i højeste potens, at drive mere end et æg ud af en i forevejen pint høne.
"rettidig omhu" føj dog, tænk at du skrev det, og så er det jo ikke alt der er lovligt, der ikke skal modarbejdes med næb og klør.
Selvom vi ikke kan nedlægge burhønseindustrien på en søndag formiddag, er det jo ikke det samme som at der ikke skal arbejdes på det over et årti eller to
-
ina
mon du har samme holdning, hvis der var tale om en havehøne der lagde 2 øg om dagen.
-
ina
mon du har samme holdning, hvis der var tale om en havehøne der lagde 2 øg om dagen.
Jeg har det ikke sådan med at skifte mening, og jeg har aldrig ejet en høne der lagde to æg på en dag, jeg har faktisk ret godt styr på mine høns og deres æg.
Hvis en havehøne lægger to æg på en dag, en gang i sit liv, så fred med det, men at spekulerer i det for at gøre hønsene mere rentable, er usmageligt, altså som jeg ser det.
Og det forandre sig ikke, fordi en af mine egne høns skulle gøre det, det ville i sig selv være en sensation, hvis mine tunge forkælede orpington skulle levere mere end et æg på et døgn, og de er jo heller ikke udpint på alle måder i forevejen.
-
Jeg kan ikke huske hvor det var jeg læste det - men det kan evt. findes. Der stod at i 1920 lagde en æglægningshøne ca. 150 æg (jeg kan ikke huske tallene præcist, men ca...) pr. år, mens de lægger 360 æg om året i dag.
-
Jeg så også det indlæg i TVSyd, og blev ret harm. De har IKKE fået det bedre!!! De har fået en redekasse, en mini, mini skrabebakke og en bette plastikpind på den ekstra A-5 side, de har fået. Så de går stadig MEGET tæt på hinanden. Og det er da fint, hvis den smulle kan formindske dødeligheden, men det handler jo i bund og grund om penge. Ham hønse manden sagde også, han kun havde gjort det, fordi det er et krav, men han ville gøre det igen, nu han jo tjente flere penge på det.....
-
tirbage til tråden, hvilke færdigretter og forebejdede fødevarer, indeholder ikke industriæg. ???
-
Nu er det jo ikke alle industriæg der er burhønseæg.
-
tirbage til tråden, hvilke færdigretter og forebejdede fødevarer, indeholder ikke industriæg. ???
Hvis du mener købevarer så = økologiske varer. Hvis du mener uden industriæg = intet, med mindre du laver det hele selv.
-
Jeg ledte efter en artikel, der fortæller hvor mange æg en høne lagde omkring 1920.
Fandt denne skønne historie, Theodor Fribo fortæller om sin mors, Anna Fribos hønseri:http://www.nordfynsk.dk/Programmer/nordfynskhistorie/fremmelev/honseri.htm (http://www.nordfynsk.dk/Programmer/nordfynskhistorie/fremmelev/honseri.htm)
Citater fra historien:
"I 1920 fik hun en hel krone for hvert rugeæg, det var en god handel!", og
"Nogle lagde op til 300 æg på et år, og det var ganske mange."
-
For nuværende har 1/3 svaret at de undgår buræg i husholdningen.
Jeg ville sætte pris på nogle flere tip til hvordan man gør ???
Man dropper mayonnaisen, eller laver den ved at tage 2 dl olie, 1 dl soyamælk, lidt salt, peber og eddike, og så blende med stavblenderen...lækker mayo :)
Den hvide dressing laves af et par dl kogte risrester, et par dl cashewnødder, lidt salt, peber, løgpulver, hvidløg og citron...blende med kogende vand til ønskede konsistens nås...
Isen laves af en pose frossen blåbær, frosne bananer og 1 ds kokosmælk, og så i foodprocessoren...uimodståelig :) Og alt uden buræg :)
Osv... ;) Kort sagt, hvis man vil undgå buræg (hvilket er en RIGTIG god idé :)), så lav maden fra bunden, køb økologiske varer eller drop de ting man ikke kan få ellers ;D Og ehh...så skær lige ned på kødet nu vi er i gang! :D
tirbage til tråden, hvilke færdigretter og forebejdede fødevarer, indeholder ikke industriæg. ???
Det er der nok ikke meget som gør...men økologi er vejen frem, hvis man ønsker bedre velfærd for hønsene :)
-
Øh, hvad er der lige galt med rigtig mayo lavet på egne æg? Eller for den sags skyld rigtig is af egne æg?
I alt øko-hysteriet skal man heller ikke glemme hvad transportregnskaberne er for mere eller mindre eksotiske varer. Tit kan det bedre svare sig at købe lokalt producerede varer som er sprøjtede end økologiske ting fra den modsatte side af kloden. Normalt kan soyabønner ikke gro her til lands, selv om man vist er ved at udvikle nogle sorter der kan gro i vores klima.
Forbyd for min skyld gerne burhønseindustrien m.m. og jeg vil også meget gerne spise så økologisk som min økonomi tillader, men jeg nægter at være hysterisk med det. Til gengæld kan jeg blive fuldstændig hysterisk når jeg ser æbler importeret fra både Sydamerika og New Zealand. Især når man tænker på at vi engang havde en fantastisk masse frugtplantager her i landet og en udsøgt mængde af sorter der kunne dække hele sæsonen.
I debatten om at undgå burhønseæg er der kun en ting at gøre. Undgå diverse hel- og halv-fabrikata. Lav mad selv og fra bunden. Bagning er en vanesag, og mayo er jo alligevel ikke noget man bør spise hver dag. ;)
-
det ville være interessant at nogen lavede et fotografi af molekylstrukturen i et økoæg kontra et buræg.
Har set det, hvor økogrønsager er sammenlignet med industrielt fremstillede, og vand, der blev udsat for diverse påvirkninger. Meget inetressant fordi det siges at der ikke er forskel, men det er der.
Og det må vel dreje sig om at spise den mest harmoniske føde for vores eget bedste.
-
Øh, hvad er der lige galt med rigtig mayo lavet på egne æg? Eller for den sags skyld rigtig is af egne æg?
I alt øko-hysteriet skal man heller ikke glemme hvad transportregnskaberne er for mere eller mindre eksotiske varer. Tit kan det bedre svare sig at købe lokalt producerede varer som er sprøjtede end økologiske ting fra den modsatte side af kloden. Normalt kan soyabønner ikke gro her til lands, selv om man vist er ved at udvikle nogle sorter der kan gro i vores klima.
Forbyd for min skyld gerne burhønseindustrien m.m. og jeg vil også meget gerne spise så økologisk som min økonomi tillader, men jeg nægter at være hysterisk med det. Til gengæld kan jeg blive fuldstændig hysterisk når jeg ser æbler importeret fra både Sydamerika og New Zealand. Især når man tænker på at vi engang havde en fantastisk masse frugtplantager her i landet og en udsøgt mængde af sorter der kunne dække hele sæsonen.
I debatten om at undgå burhønseæg er der kun en ting at gøre. Undgå diverse hel- og halv-fabrikata. Lav mad selv og fra bunden. Bagning er en vanesag, og mayo er jo alligevel ikke noget man bør spise hver dag. ;)
Mayonnaise og is lavet af egne æg, er der vel som sådan ikke noget galt i, hvis det spises samme dag eller tæt på. (Alle husker vel den famøse kiksekage, som desværre slog far og barn ihjel pga. salmonella... Så vidt jeg er informeret, havde den stået en rum tid, inden den blev indtaget.) Men det kan man ikke servere for gæster, uden at informere om risiko for salmonella ::)
Derudover er jeg enig i dine betragtninger omkring økologi, import af varer osv., men lige i denne tråd, er mit fokus på velfærd for burhøns. Det vægter jeg i øvrigt også højest ellers :)
Har set det, hvor økogrønsager er sammenlignet med industrielt fremstillede, og vand, der blev udsat for diverse påvirkninger. Meget inetressant fordi det siges at der ikke er forskel, men det er der.
Uh, du har vel ikke et link, som underbygger det du skriver? Jeg har nemlig gang i en lille debat på et andet forum, om netop dette med at øko er sundere... :)
-
Uh, du har vel ikke et link, som underbygger det du skriver? Jeg har nemlig gang i en lille debat på et andet forum, om netop dette med at øko er sundere... :)
Tja, der er (som altid...) lidt modstridende undersøgelser om dette.
Et EU støttet project, Quality Low Input Food (QLIF) siger at der er op til 40% mere antioxidanter i økologiske grøntsager
http://cordis.europa.eu/search/index.cfm?fuseaction=news.document&N_RCN=28607
Et andet, dansk projekt fra DTU siger at der ingen forskel er.
http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/okologiske-gronsager-er-ikke-sundere
Kritikere af den danske undersøgelse siger så at grunden til at den danske undersøgelse ikke har fundet nogen forskel er at forskerne kun har fokuseret på enkelte stoffer og altså ikke fundet nogen forskel der. Men der er andre stoffer hvor der er forskel.
Jeg skal ikke kunne sige om dette er rigtigt.
-
uha finn der har du fat i en detalje, man kan jo når man bestiller en undersøgelse, bestemme resultatet, ved blot at undlade og tilføje, elementer
-
Uh, du har vel ikke et link, som underbygger det du skriver? Jeg har nemlig gang i en lille debat på et andet forum, om netop dette med at øko er sundere... :)
Prøver at finde det, det er ikke molekylstrukturen, men det elektromagnetiske billede . fotograferet med kirlianmetoden. Prøver at finde et link.
-
http://www.google.dk/search?q=kirlian+foto&hl=da&rlz=1R2ADFA_daDK422&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=q_YfT_7dGMGlsAbRwaWWDA&ved=0CCoQsAQ&biw=1280&bih=861
der er et dobbelt.billede af en svamp, en industriel og en økologisk dyrket, der er stoe forskel.
mere om teknikken :
http://www.youtube.com/watch?v=qDOi1BLoN3U
-
Vi støtter også burhønse industrien. Jeg tror ikke på at der er en person herindefra, som kan sige sig 100% fri for at støtte det på den ene eller den anden måde, men graden af det vil som altid være varierende. Vi støtter det i en stor del af vores køb, men udelukkende fordi mine forældre handler efter prisen og ikke efter om det er økologisk eller ej.
-
Mere end hver 3. kan undlade brug af buræg.
Imponerende.
Vi andre har fået lidt tip.
Køb økologisk eller lav alting selv fra bunden.
Ellers undvære...
Måtte grine lidt af mine egen indkøbskurv i dag.
Økomælk, økosmør, økogrøntsager og en pose Haribomix.
Så blev de kemiske depoter fyldt igen ;D
-
Kunne være vældig intr. og lave en tilsvarende undersøgelse på hvor mange af hobbyfjerkræ ejer der kan sige sig helt fri for ikke også at anvende ikke økologisk foddder produkter.
-
ikk med min gode vilje men købte engang forkert hønsekorn, og de får ikke skrald og pild fra købefrugt
-
Måtte grine lidt af mine egen indkøbskurv i dag.
Økomælk, økosmør, økogrøntsager og en pose Haribomix.
Så blev de kemiske depoter fyldt igen ;D
;D ;D ;D ;D
Findes der ikke øko past. æg? Syntes at jeg har set det?
-
Måtte grine lidt af mine egen indkøbskurv i dag.
Økomælk, økosmør, økogrøntsager og en pose Haribomix.
Så blev de kemiske depoter fyldt igen ;D
- for at se det positive i Haribomix'en, så er der næppe plads til buræg for alle de aromastoffer, konserveringsmidler og konsistensmidler samt farvestoffer den består af ::).
-
Kunne være vældig intr. og lave en tilsvarende undersøgelse på hvor mange af hobbyfjerkræ ejer der kan sige sig helt fri for ikke også at anvende ikke økologisk foddder produkter.
Jeg kan ikke sige mig fri for det :) Øko foder fra Land & Fritid, men korn fra en konventionel bonde. Men jeg lægger ikke skjul på det.
Det handler om økonomi, og her har jeg valgt at prioritere det der er vigtigst for mig. Nemlig dyrevelfærd og sund kost for min familie og dagplejebørn :) Jeg kan godt leve med at mine høns får konventionel foder. For jeg ved de har det godt...rigtig godt endda :)
Findes der ikke øko past. æg? Syntes at jeg har set det?
Mener det er Irma, som har dem på frost. Og ellers fås de også som...hele? æg i større supermarkeder.
-
Jeg synes tråden her pludselig tager en lidt skæv drejning. Og det sker jo.
Emnet var burhøns/hønseindustri, men nu er det pludselig med fokus på økologi. De to ting hænger ikke nødvendigvis sammen. Så skal vi ikke prøve at holde dem adskilt.
Fritlevende høns kan sagtens have et fantastisk liv uden at være økologiske.
-
@ Christina, må du bruge egne æg i dagplejen? Mener at have fået at vide af en dagplejer i ringsted at man ikke må? De laver jo mærkelige regler engang imellem de kommuner, man har jo nok ikke planer om at fodrer børnene med rå æg
-
Jeg måtte ty til en sandwich med æg og rejer den anden dag i Bilka /d velvidende at der selfølgeligt var brugt buræg.
I UK har de jo et V mærke for vegetariske produkter, ligesom vi har Ø produkter osv. FOr at blive kvalificeret til at få V mærket skal der være brugt æg fra fritgående/økologiske æg /o
Måske man skulle indføre en velfærds mærkning- af kød, æg osv. produkter, lavet med dyrevelfærden i mente for dem som går mere op i dyrevelfærd end økologi?
-
Det blir dælme ikke nemt at komme udenom med færdigkøbte produkter...så hånden på hjertet JA, det gør der.
Og grunden til at snakken bli'r økologisk er vel netop at det er noget man kommer udenom ved KUN at købe øko.
Der ligger i mit køleskab mayonaise på pose fra netto...det er vist det!
-
For os er økologi = højere dyrevelfærd.
Hvis vi kunne få højere dyrevelfærd uden økologi, så valgte vi uden tvivl også det.
Hvis altså smagen er der! Børnene gider f.eks. ikke konventionel mælk, det smager af vand, siger de.
Jeg har flødeboller stående. Det er jo vejen frem i skolen ved børnefødselsdag!
Jeg kan ikke se vejen udenom de buræg /d
-
Jeg synes tråden her pludselig tager en lidt skæv drejning. Og det sker jo.
Emnet var burhøns/hønseindustri, men nu er det pludselig med fokus på økologi. De to ting hænger ikke nødvendigvis sammen. Så skal vi ikke prøve at holde dem adskilt.
Fritlevende høns kan sagtens have et fantastisk liv uden at være økologiske.
Enig /o
-
For os er økologi = højere dyrevelfærd.
Hvis vi kunne få højere dyrevelfærd uden økologi, så valgte vi uden tvivl også det.
Hvis altså smagen er der! Børnene gider f.eks. ikke konventionel mælk, det smager af vand, siger de.
Jeg har flødeboller stående. Det er jo vejen frem i skolen ved børnefødselsdag!
Jeg kan ikke se vejen udenom de buræg /d
Jeg er absolut ikke selv særlig god til at gøre sagen, men man kan da lave egne flødeboller med øko æg og økochokolade /o Altså hvis man vil det, men det er jo krævende på andre måder end bare at gå i Netto, og ikke alle kan eller har lyst til at finde tid til det.
Jeg synes tråden her pludselig tager en lidt skæv drejning. Og det sker jo.
Emnet var burhøns/hønseindustri, men nu er det pludselig med fokus på økologi. De to ting hænger ikke nødvendigvis sammen. Så skal vi ikke prøve at holde dem adskilt.
Fritlevende høns kan sagtens have et fantastisk liv uden at være økologiske.
Jamen det hænger jo uløseligt sammen, da de ting der er til rådighed, der ikke indeholder buræg, jo netop er økologiske produkter, så det er jo ikke nemt at skille ad.
Så hvis man ikke vil støtte burhønseindustrien, ja så er man da som jeg ser det tvunget til at se til den økologiske side
-
@ Christina, må du bruge egne æg i dagplejen? Mener at have fået at vide af en dagplejer i ringsted at man ikke må? De laver jo mærkelige regler engang imellem de kommuner, man har jo nok ikke planer om at fodrer børnene med rå æg
Jeg tror faktisk, at jeg selv må bestemme, fordi jeg har sagt op ved den kommunale, og nu er blevet privat dagplejer. Men jeg må ihvertfald lovligt give dem æggene fra mine isaer, idet de bliver salmonellatjekket :D Så må mine egne børn få fra maranerne, haha ;D
Jeg er absolut ikke selv særlig god til at gøre sagen, men man kan da lave egne flødeboller med øko æg og økochokolade /o Altså hvis man vil det, men det er jo krævende på andre måder end bare at gå i Netto, og ikke alle kan eller har lyst til at finde tid til det.
Lige flødebollerne...så træls altså...min datter har flere gange spurgt om ikke vi kan købe flødeboller, men jeg har været den strenge standhaftige mor indtil videre. Hun har da smagt dem, bare ikke hjemme... Men det er jo ret træls, at hvis man så selv skal lave dem, så kan man jo netoæ ikke lave dem af økoæg, idet de jo ikke er pasteruiserede... Så man skal altså ud og finde de øko OG pasteuriserede... Og så bliver det noget omstændigt...og dyrt... :s