Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Katja efter 13 Januar , 2012, 11:59

Titel: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Katja efter 13 Januar , 2012, 11:59
Fredag 13. jan. 

Vild gåse bryster uden skind er lagt i hvidvin, grønsager, lidt soya, 1dl svine fedt i ovnen kl 9 i morges ved 100g. Hvilke krydderier vil være godt, og er der noget der er et must ved til sådanne fugl, jeg har aldrig lavet gås før, de skal helst være ferdige kl seks i aften. Har teget lidt efter hvordan man langtids steger lam. h
Lidt over kl 12 kommer der ny røget flæsk til at lægge oven på.

Jeg vil gerne høre om der er nogle ideer krydderier, eller andre guldkorn.

Der er flere i fryseren, så alle gode fif modtages gerne, er der et godt sted på nettet, hvor de omtaler opskrifter på gås? det er vilde gæs, uden fedt eller skind, og kun brystet.
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Marianne M. efter 13 Januar , 2012, 12:03
Hvidløg, timian, revet ingefær, citronskal... en sjat hvidvin...  :)
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Marianne M. efter 13 Januar , 2012, 12:07
Hov, du havde jo skrevet hvidvin.. :D
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: ina..... efter 13 Januar , 2012, 12:26
Jeg synes det er meget længe du satser på at stege de gåse bryster, selvom det kun er 100 grader så er 9 timer ret længe for et par bryster, uden fedt.
Det er jo ikke en gås med skrog og fyld
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Charlotte J. efter 13 Januar , 2012, 13:11
hmm, jeg lavede gås juleaften - altså en hel med sit eget fedt på 4,2 kilo. Den fik 150 grader i små 4 timer, så 9 timer til nogle bryster, ja det lyder godt nok af meget.. men fortæl gerne hvordan det blev  /o

Jeg pressede en halv appelsin og hældte væsken på skindet, og gned derefter med salt og peber. Jeg puttede 3 halve appelsiner og svesker inden i. Det var en skøn smag at appelsin, uden det blev for meget. Man kunne ane det, som var det et krydderi  :)
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Katja efter 13 Januar , 2012, 16:16
Super TAK, hvidvin, og hvidløg er ved, men ikke timian og ingefær det hopper lige i om lidt
Ja måske er 9 timer for meget, har prøvet at langtids stege lam på denne måde, men det er jo ikke det samme, jeg har ikke citrus frugter pt.
Er godt nok spændt på det, melder lige tilbage om resultatet.
Det dufter rigtig godt.
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Henriette Hall efter 13 Januar , 2012, 16:19
Du kan jo godt afbryde stegningen, hvis de ser ud til at blive tørre/falder fra hinanden. Hvad sådan nogle så gør? Det er jo bare at tænde for ovnen igen en lille times tid før de skal spises så de bliver lunet op igen. Glæder mig til at høre hvordan det går. Det lyder lækkert.
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 13 Januar , 2012, 16:19
Som tilbehør tager du kartofler og skærer i små tern. Dupper dem tørre og steger gyldne i gåsefedt på panden, tilføjet lidt frisk timian, salt og peber.

Det lyder godt, det du har gang i. Velbekomme :D.
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Katja efter 13 Januar , 2012, 16:25
har lige smagt på det, det virker lidt tørt, de er dækket af væske, jeg vil gerne at de falder fra hinanden, skal de så skæres i stykker, eller er det for sent, det bliver en super lækker sovs.
inde i ovnen er der nu også kartofler, gulerødder, og pastinak i stave med olivenolie, og salt

forslag modtages stadig gerne, og uha i er hurtige, Henriette og Tanja tusind tak alle
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Katja efter 13 Januar , 2012, 21:28
Resultat:

var ved at skære ingefær... men tænkte så lige igen, tog brysterne ud (vi snakker stadig om gås ik) fedtet og grønsager fra, og lod dem hvile på en tallerken indpakket, lavede en sovs uha den blev god, og og skar så kødet rigtig tyndt, det var egentlig tørt, og mine forventninger var svundet kraftigt ind, men sådan lunet i  sin egen sovs var det super lækkert, og mine gæster, der var blevet advaret, synes det var rigtig godt, og ville gerne komme en anden gang og være test personer, så det var et hit.
Næste gang vil jeg prøve med ingefær, appelsin, og timian, tak for hjælpen.

Hvis der er andre gode ideer er de stadig velkomne, da jeg har 14 pakker i fryseren.
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Marianne M. efter 14 Januar , 2012, 16:46
Du siger kødet blev tørt. Prøv evt. næste gang at dække fadet godt til med staniol, så tæt du kan. Du kan så dække bryster (vi snakker stadig om gås  ;)) med bacon, det giver også en god smag til saucen.

Jeg tænker på en opskrift jeg bruger til langtidsstegning af lammekølle eller -bov. Her er kødet omgivet af løg og hvidløg i et stort fad - køllen er snittet lidt og er gnedet ind i lidt æblecider eddike og så er der hældt en mørk øl og en æblemost ved, timian, salt og peber over. Fadet dækkes godt til med staniol og skal stå 10 timer ved 130 grader (en Claus Meyer - opskrift), den er rigtig god, og kødet kan tygges med øjenvipperne. Der hvor jeg vil hen, er om det syrlige - altså eddiken - gør noget ved mørheden i kødet? Det må der være nogen der ved...
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: jes.l.h efter 14 Januar , 2012, 16:59
som tilbehør til vildgås er ovnbagt rosenkål og jordskokker med akaciehonning rigtig godt. Evt osse hasselback rodfrugter eller alm kogte kartofler /o
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Henriette Hall efter 14 Januar , 2012, 17:00
Måske skulle man ikke fjerne skindet til næste gang.
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Henrik R. efter 14 Januar , 2012, 17:41
Prøv at investere i en "Røhmertorff" (tror jeg det staves)
Staniol er noget rigtigt skrammel (pga. den måde det produceres på)
En Røhmertorff er et lerfad med låg - og kan erhverves pt. for 125,- kr i Bilka.
I denne lægger man alle rodfrugter m.m. i bunden og kødet øverst. tilsætter (meget) lidt væske - vin, olie,fond eller lign.
Det er min erfaring, at hvis man man tilsætter en eller form for alkohol, så bliver kødet altid super mørt.
Alkoholen fordamper under stegningen, så man bliver ikke påvirket af at spise retten.
Ind i ovnen og så langtidsstege....  ;D
Der følger en fin opskriftsbog med købet med stegetider, grader m.m.
Man kan bruge den til alle former for kød og fisk og det bliver super lækkert. Selv skindet på kyllinger bliver sprødt.
Bon appetit.

Henrik
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Marianne M. efter 14 Januar , 2012, 18:47
 /o Nemlig! Er også superglad for min, og alt bliver saftigt og smagfuldt i den - glemte den bare da jeg skrev sidst, selvfølgelig skal Katja prøve det næste gang. Hvis du kan få fat på en eller låne en altså  :D
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Katja efter 18 Januar , 2012, 10:02
tusind tak for alle svar, jeg har i flere år tænkt på en sådan røhmertoff, men ikke fået en købt, jeg har noget i samme form i glas, men den virker nok ikke helt på samme måde. ved i hvad det er en sådan Rømer gør i forhold til en af glas? da det jo er lidt frås at have to ting der virker ens, Rømeren ser bare så hyggelig ud.

Gåsebrysterne er nogle jeg har fået, og de jægere skal bare skynde sig, så ikke noget med finpudsning af skind, det er af med frakken.

Glæder mig til næste gang jeg skal prøve igen /o.
 
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Marianne Vedel efter 18 Januar , 2012, 10:14
Stegesoen er jo af keramik og den er ikke tæt på samme måde som et ildfast fad af glas. Stegesoen skal ligge i vand inden den bruges, jeg tror, det er med til at retterne bliver så lækre og saftige.
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Katja efter 18 Januar , 2012, 10:19
Jubii tak nu har jeg da en rigtig god grund til at købe sådan en Rømer.. nogle mærker der kan anbefales? vil gerne have en der kan holde, og er der noget man skal lægge mærke til?
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Charlotte J. efter 18 Januar , 2012, 13:44
Jeg har købt min i fakta til 120,- eller noget i den stil. Den har jeg haft i 3 år nu, og fungerer stadig udemærket :0) Der står rømertopf på låget og er af rødt ler  /o De fås sikkert dyrer, men det er jo en smagssmag ;)
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Marianne Vedel efter 18 Januar , 2012, 14:07
De har dem af og til i discountbutikkerne til omkring kr 100. De er ganske udmærkede.
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: ina..... efter 18 Januar , 2012, 14:25
De fås i flere størrelser, men pas på, den store på 6 l tror jeg kan have svært ved at være i nogle ovne,,,, det er et " must have "
Titel: Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
Indlæg af: Katja efter 08 Maj , 2012, 20:24
I dag har jeg lavet vildgås igen, på en helt ny måde, jeg havde ikke tid så et eller andet skulle bare ske, jeg lagde to vildgåse bryster og 300g stribet flæsk i en gryde, med ½boulion terning lidt spidskommen, lidt muskatnød, det blev dækket med vand, lod det småsnurre i 3 timer og smagte til med salt, det blev det bedste indtil videre, og dejlig mørt.