Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Charlotte J. efter 12 Januar , 2012, 13:22
-
Jeg kan huske at der sidste år var en tråd med en masse opskrifter hvor der indgik massevis af æg i. Jeg har ledt og søgt, men kan bare ikke finde den. Er der nogen andre der kan det måske? Jeg svømmer i æg, og aner snart ikke hvad jeg skal stille op med dem ::)
-
mums du er en af de heldige... ved desværre ikke hvor tråden er.. men men æggekage med bacon eller pandekager
-
Ja jeg ledte også efter den igår da jeg manglede isopskrifter.
Måske at vi skal ha en ny mappe med sådanne
-
Lidt her? http://www.bbc.co.uk/food/egg
-
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=14423.0 (http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=14423.0)
-
Jeg kan da hurtigt give dig en her...
Æggegratin: (og den smager rigtig godt)
Tag en blomkål, pluk den ud i buketter, kog dem i ca.8 minutter, læg dem i et ildfast fad..
Tag et stykke stribet flæsk, skær ud i skiver, skær op, så den del med fedt og svær er for sig, og den kødfyldte del for sig.
Skær begge bunker op i tern, og steg først den del med fedt og svær, så den lige er blevet sprød.
Steg den anden del med kødet, så det er mørt, salt selvfølgelig begge dele.
Pisk 10 æg med 10 spiseskefulde mælk, smag til med salt og peber.
Put den kødfulde del af flæsket over blomkålen, hæld det sammenpiskede æg og mælk på, og put tilsidst det sprøde svær ovenpå.
Bag i ovnen ved 200 grader, til æggeblandingen er stivnet.
Serveres med purløg, og noget godt øl.-...
-
er der ingen der spiser skidne æg mere?? (Også kaldet æg i sennepssovs.. ) på trods af navnet, så smager det da skønt. Der er simpelthen ligsom den traditionelle torsk med sennepssovs bare uden torsken. Man ligger så hele smilende æg i sennepssovsen, og vi servere altså så bacon og rødbede til.. og kartofler selvfølgelig..
-
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=18555.0
-
Tak for alle svar - herligt med opskrifter der bruger 10 æg /o Jeg tager jo mellem 12 og 17 æg ind hver dag... jeg har aldrig prøvet at få så mange æg. Den eneste forskel er faktisk: lys. Utroligt hvad det gør. Og så er der selvfølgelig ikke frost og bunker af sne som det var på samme tid sidste år. Selv min andemor lægger æg HVER dag. Det er så 4. gang siden foråret. Men jeg tager dem fra hende, for tænk hvis vi får streng vinter når de små ællinger klækker...
-
er der ingen der spiser skidne æg mere?? (Også kaldet æg i sennepssovs.. ) på trods af navnet, så smager det da skønt. Der er simpelthen ligsom den traditionelle torsk med sennepssovs bare uden torsken. Man ligger så hele smilende æg i sennepssovsen, og vi servere altså så bacon og rødbede til.. og kartofler selvfølgelig..
Jo, her elsker vi skidne æg. Vi får smilende æg, sennepssovs, kogte kartofler og smørsovs til :D.
-
Min egen version af "Pasta carbonara" med ekstra æg smager dejligt:
2 pers.
2-3 æggeblommer, revet parmesan, revet cheddar, lidt fløde, salt, peber. Piskes sammen. Bacon steges på panden og lægges på fedtsugende papir. Champignon, løg og hvidløg svitses let i olivenolie. Pasta koges, dryppes af, hældes tilbage i gryden og vendes sammen med æggeblandingen, champignonsblandingen og baconen, som knuses eller brækkes i stykker. Serveres med det samme i dybe, forvarmede tallerkner ;D.
-
Jeg tror, jeg læste i en af mine engelske bøger, at man´kunne fryse dem..altså slå dem ud og frys ned :-\ Ved ikke lige, hvor mange, der gør det..
-
Hold da ferie for en opskrift - se hvor mange æg der skal bruges :o
Og det er jo vildt mange i både bund og mousse :o
Marcel kage:
Bund:
500 gr mørk chokolade
500 gr blødt smør
500 gr flormelis
18 æggeblommer
18 hvider
Mousse:
600 gr mørk chokolade
1/4 liter mælk
100 gr smør
15 æggehvider
250 gr. sukker
5 æggeblommer
6 blade husblas (12gram)
Nogen der kender kagen?
-
Yeps ;D
Gâteau Marcel er en semibagt chokolade mousse.
Har fået den med parfait is, mums
Tror din opskrift er til 8 pers ;)
-
Når der er overskud af æg slår jeg dem ud dem ud og pisker let sammen.Fryser dem i små salatdåser,er der mangel på embalage, bliver de slået ud af dåserne og stablet i plastikposer.Køber simpelthen aldrig æg.De frosne holder sig snildt over et halvt år,og er gode til kager og mange æggeretter.
-
Det er det samme her :) masser af æg, dog knap så mange du ;)
Men en gang tærte, er nu også godt at bruge en del æg på.
Men ellers en portion melboller og kødboller til suppen, den sluger også en masser æg /o
Overvejer også at fryse æggene, læste (tror det var herinde) at man kunne fryse dem hele, til ægge retter og bagværk.
-
Hold da ferie for en opskrift - se hvor mange æg der skal bruges :o
Og det er jo vildt mange i både bund og mousse :o
Marcel kage:
Bund:
500 gr mørk chokolade
500 gr blødt smør
500 gr flormelis
18 æggeblommer
18 hvider
Mousse:
600 gr mørk chokolade
1/4 liter mælk
100 gr smør
15 æggehvider
250 gr. sukker
5 æggeblommer
6 blade husblas (12gram)
Nogen der kender kagen?
Kender den ikke, men den lyder da top lækker /o
-
metmus: Jeg kom lige i tanke om, at man kan købe pasturiseret æg på frost - ja, så må almindelige æg jo også kunne.
Todda: Ja, du fryser dem jo netop, bare som sampisket. Og det er jo nok lige meget om man gør det ene eller andet :0)
Skønt forum her altså - altid hjælp at hente *p
-
Tærter! Grøntsagstærter - stort set alt kan fyldes i og der bruges mange æg til at hælde over fyldet. Er du oversvømmet af æg, så lav en masse tærter og smid dem i fryseren. Altid godt at have!
Vores favoritter er:
Spinattærte med valnødder og feta
Tuntærte med porre, tun, feta og timian
Quiche Lorraine
Og så lige gratin, f.eks. spinatgratin med en rest hamburgerryg eller skinke i små tern.
-
selvfølgelig Marianne. Tærter er altid gode.. Både til froskost eller til aften.. og så en lækker salat til /o /o /o
-
Marianne: Tærter - selvfølgelig. Ja, jeg får da lige lavet nogle stykker i morgen og så i fryseren. I dag har jeg lavet lagkagebunde, mangeægskage, brownies, æggekage (i går aftes) og æggegratin (lige om lidt af Børges skønne og nemme opskrift). I morgen står den så på madtærter, brioshe og walesboller. Så når da nok op på omkring 100 æg... så langt så godt ::) Var da også kun ude at hente 21 æg i dag :o Kommer da aldrig i bund /o Så de næste dage fryser jeg æg uden skal ned i små bøtter - så har jeg æg når hønsene stejker en dag eller to ;)
-
Jeg blander tit tre hårdkogte småthakkede æg med et bæger hytteost og masser af karry og lidt salt. Ta Da, dejlig æggesalat til mange madder.
-
metmus: Jeg kom lige i tanke om, at man kan købe pasturiseret æg på frost - ja, så må almindelige æg jo også kunne.
Skønt forum her altså - altid hjælp at hente *p
Selvfølgelig, det vidste jeg egentlig godt, men havde slet ikke lige tænkt så langt ::) Men man kan jo bare fryse ned i portioner af fx 4 æg, hvis det er ca det, man plejer at bruge...sku da smart, så får man også EGNE æg under fældning og vinter /o
-
Åh suk jeg bliver da helt misundelig. Mine høns nærmer sig 6 måneder og jeg er i den grad klar til at de begynder at give mig nogle æg
-
På den royale menu er Æg mimosa med julesalat.
Nogen der har opskriften?
-
Det er en fransk ret, jeg har den i to versioner, en fra min veninde og så en kogebogsopskrift. Men altså begge på fransk.
Oeufs Mimosa.
Men se her:
http://www.youtube.com/watch?v=SkxrE12MFBs
-
Det kunne jo her være sjovt, hvis der er nogle der kommer med tilbagemeldinger på nogle af opskrifterne..
-
Marianne: Tak
-
Børge: Det gør jeg gerne på det jeg har bagt. Opskrifterne på mayonaise, brownies, mangeægskage og lagkagebunde er rigtig rigtig gode. Alle opskrifterne lykkedes første gang, og jeg har af samme grund gemt opskrifterne. Det er helt sikker nogle jeg vil bage igen. Mangeægskage og lagkagebundene har jeg frosset ned. Det er skønt at ha noget i fryseren til en dga hvor det skal gå hurtigt, men være lækkert /o Brioche havde jeg lidt problemer med - som om den ikke rigtig ville hæve. Jeg bager altid vores eget brød, og synes da jeg plejer at kunne få gæren til at hæve brødet - men ikke rigtig denne gang. Brødet smager godt, men med alt det fedtstof tror jeg ikke det er noget jeg vil bage igen. Men sjovt at prøve noget andet end man er vant til. Marcel-kagen har jeg endnu ikke givet mig i kast med, men det kunne jeg godt finde på en dag hvor vi får gæster. Det er vel næppe en kage man sidder to mand og spiser ;) :P