Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: pwh efter 06 Januar , 2012, 10:04
-
Hej, er der nogen her på forummet der har erfaring med om silkehaner kan spises? Jeg var så heldig, at få foræret 5 små silkekyllinger i sommers, og håbede på at de fleste ville være piger, der ville begynde at ligge æg;-) Men nu er 3 af dem begyndt at gale (ingen lægger æg endnu??) og derfor tænkte jeg på at det kunne være interessant at høre andres erfaringer i forhold til om det er umagen værd at slagte dem - jeg tænker her på om spiseoplevelsen bliver for "underlig" med det blå kød og om kvaliteten i det hele taget er ok. ...
Mvh Pernille
-
Jada, de kan spises. Går også under betegnelsen smølfesteg..
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=17873.0
Og en delikatesse
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=21333.0
-
Vi har spist mange silkehaner og selvom farven er sjov, bør man abstrahere fra den, da de smager fantastiks godt, har efter størrelsen en god slagtekrop og fint, fint kød.
Gider vi ikke at spise "kylling" bliver de lavet til frikadeller eller lasagne og så ses farven ikke så meget.
Man vænner sig, det er jo til allersidst det der er problemet, vi er ikke vant til farven.
VH Gunni.
-
Mange tak for svarene, så vil jeg kaste mig ud i det,
og nok putte lidt rødvin i sovsen ;-)
-
Velkommen på forum, Pernille :D
Man kan også hakke køddet og bruge det til hønsefrikadeller, hvis man har svært ved at abstrahere fra farven.
-
Nej hvor var det sjovt.
Det havde jeg slet ikke læst og hørt om. Herhjemme ligger vi flade af grin i øjeblikket og tænker på smølfesuppe og smølfesteg.
Har lige googlet på black chicken soup, og må indrømmet at det ikke lige gør noget at vi skal have svinehjerter til aften.
Skønt at der altid kan findes "nye spændende ting" her på forum.
Jeg tror det er godt vi skal have lidt andre "racer" i hønsegården om et par dage.