Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Lundur efter 29 December , 2011, 10:49

Titel: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: Lundur efter 29 December , 2011, 10:49
Som jæger skyder jeg kun dyr, som jeg selv vil spise og som fjerkræavler holder jeg kun dyr som jeg kan og vil bruge til gode retter til hverdag og fest. Derfor er det rart når der kommer fornyelse i repetoiret med ideer udefra. I DFfR's grønne blad nr. 12 i 2011 er der en opskrift på tarteletter på en - for mig - ny måde. Jeg plejer at lave fyld med høns og asparges, varme tarteletterne i ovnen, fylde i og spise. Flere i familien bryder sig ikke om asparges og tarteletterne får let for meget farve.
Jeg har prøvet fru Littaus opskrift 3 gange i juledagene og hver gang med glædesudbrud fra både unge og gamle. En stor succes.
De er anderledes, da de varmes i ovnen med fyldet i.

1-2 porrer
250 gr. kogt hønsekød i små stykker
75 gr. revet ost ( gerne cheddar, synes jeg)
1½ dl piskefløde
1½ dl mælk
1 æg
salt og peber
lidt smør til porrerne

Porrerne snittes fint og snurrer et par minutter i lidt smør med salt og peber. Piskefløden tilsættes, og det koger igennem til en cremet konsistens.
I en skål piskes æg og mælk sammen, krydr igen med lidt salt og peber og vend både porremassen og hønskødet i sammen med den revne ost.
Fyld stuvningen i tarteletterne og stil dem midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Lidt ekstra ost kan evt. drysses på før bagningen.
Jeg forventede at tarteletterne blev bløde, men det er ikke tilfældet.

Af portionen bliver der ca 10 stk. Det afhænger dog meget af hvor meget tarteletterne kan rumme. Karen Wolffs tarteletter er store og tykbundede og der kan ikke være meget i. Smag og behag.

Hvis du har bladet, så se efter ægget på opstillingen. Det er næsten cammoufleret på den mørke plade, da det er et af Willys superflotte MØRKEbrune Maranæg.

En fantastisk opskrift uden mel og UDEN asparges. Jeg holder selv meget af asparges, men porrerne er et supergodt alternativ.
Titel: Sv: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: vbruun efter 29 December , 2011, 10:53
Den opskrift skal gemmes.Det lyder da rigtig lækkert :)
Titel: Sv: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: thorleif efter 29 December , 2011, 13:09
Unskyld en "dum" udlending. Hvad er "porrer"?
Titel: Sv: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: MartinGreen efter 29 December , 2011, 13:12
Unskyld en "dum" udlending. Hvad er "porrer"?

Leeks.
Titel: Sv: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: thorleif efter 29 December , 2011, 13:24
Oh, tak!
Titel: Sv: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 29 December , 2011, 13:26
Ja, den opskrift skal helt sikkert prøves! 2 stk. maranlår (737 g i alt :o) ligger således og koger lige nu i en gryde med laurbær, sort peber og urter, og Brugsen er ryddet for porrer, fløde, cheddar og tarteletter. Jeg tror jeg vil prøve at smørdampe nogle champigoner med persille og putte i også. Jeg glæder mig til at smage dem :).
Titel: Sv: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: Ankerine efter 29 December , 2011, 13:33
Det kan du ikke ::). Du er forknølet :(.
Titel: Sv: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 29 December , 2011, 13:41
Det kan du ikke ::). Du er forknølet :(.
Jeg er heldigvis ikke kommet så langt i forløbet, at jeg ikke kan smage. Kun halvt snot, feber og enormt ondt i halsen ind til videre :-\.
Titel: Sv: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: Bolding efter 29 December , 2011, 18:05
Øj det lyder mums. Jeg laver ofte tarteletfyld hvor jeg erstatter kyllingekød med kaninkød. Det har fået flere i min omgangskreds til at smage kanin selvom de ikke i første omgang ville.
Titel: Sv: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 29 December , 2011, 19:54
Så blev opskriften afprøvet :D.

Jeg tilsatte 4 store champignons i skiver til porrene, og da fløde/porre/champignonblandingen var kogt ind tilsatte jeg et halvt bundt persille. Resten af opskriften fulgte jeg, men måtte tage tarteletterne ud efter 15 minutter, og efter at have skruet ovnen ned fra 200 'C til 170 'C efter ca. 8 minutter.

Det smager godt!!! /o Men jeg vil nok købe alm. "discount" tarteletter næste gang, da fyldet stivner meget, og det hele samlet set bliver meget "tørt"/"fast". Jeg havde købt luksustarteletter, og der kan ikke være fyld nok i efter min smag/mening ;).
Titel: Sv: Hanne Littaus tarteletter
Indlæg af: Dorte K efter 30 December , 2011, 17:16
Tak for inspirationen, Steffen (og fru Littau). Vi ÆÆÆÆLSKER tarteletter her, så det bliver vores nytårsforret  /o