Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Michael Flinker efter 24 December , 2011, 10:47
-
Min far har læst et sted at hans gås i ovnen skal have 3 timer i ovnen ved 150 g. Det siger jeg er alt for lidt. Jeg har læst om jeres erfaringer her i forum hvordan finder jeg det igen. Håber i er online så jeg kan få svar pronto - det er jo ved at være op over - glædelig jul til jer alle ;D
-
Det lyder ikke forkert, men det kommer an på hvor stor den er. Jeg ville nok regne 4 timer.
-
Ja, tre - fire timer, efter størrelse.
-
http://www.anjasopskrifter.dk/showRecipe.asp?recipeID=133
-
Tak for hurtigt svar. Kan se at der er forskel på hvordan man steger gås og and. Jeg kan ikke gå ind på den hjemmeside der er blevet linket til fordi min pc siger siden er kendt for virus (det har jeg aldrig været ude for før. Jeg vil dog give gåsen ca. 40 min pr kg ved 150 g. Så går det vist ikke helt galt. Kan se anden foretrækker 120 til 130 g. i op til 6 timer for at blive god. Måske fordi der er mere fedt på :-\
Så må vi vist hellere se at få holdt noget jul ;)
-
Du skal regne ca. 1 time pr. kilo.
-
min gås vejer 5 kg + fyld og jeg sætter den i ovnen ved 130 grader kl. 12, så bør den være færdig kl. ca. 18..
-
Ja, man skal huske at regne fyldet med i kiloerne /o
-
ha hellere god tid så du kan skrue ned for varmen, det plejer og blive bedre end og skulle skrue op
-
Gåsen fik som Jean sagde ca. 1 time pr. kg. Det var meget vellykket. Første gang jeg har smagt gås. Det smager jo ligeså godt som and. Jeg har allerede bestilt en til næste år.
PS. min far havde fyldt den med rodfrugter og persille (til min store forundring). Det var faktisk superlækkert og der var jo stadig masser af sødt i form af brunede kartofler og tyttebærsylt.
-
Vi havde glemt at købe svesker, så gåsen blev fyldt med æble og DADEL, Smagte rigtigt godt, det gør vi igen.
-
Her kom der også, i mangel på svesker, figner og æbler, og det var fantastisk, og hønsene fik resten, det kunne de godt lide /o