Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Jytte efter 14 December , 2011, 18:43
-
Er der nogle der har en god opskrift på moskusanden, til julemiddagen? Jeg har ladet mig fortælle at der ikke er så meget fedt på dem, så der skal måske en anden opskrift til ;)
Slagtede 5 stk. med en vægt fra 3.2 til 4.2, var meget tilfreds /o
-
Stegeposer /o
Vi fik en super saftig lagtidsstegt and sidste jul. Den havde lagt længe i svigermors ovn ved relativt lav temp og i en stegepose. Det var rigtig fint.
Har hørt om nogen der grillede alt væde ud af en moskus.
mvh
Johan
-
Stegepose eller stegeso og så ca 6 timer ved 130 grader...måske lidt mere, hvis det er én af de store! God slagtevægt i øvrigt!! Hvor frit har de gået?? :)
-
Tak!
De har gået helt frit, de har haft "arbejdet" med at rydde min køkkenhave for snegle yngel og andre ikke velkomne gæster i køkkenhaven til næste år /o (Køkkenhave 500m2)
De var fra 1 august og blev slagtet i uge 46, noget før end meningen var, men da vi skulle have nyt køkken, måtte de afsted før tid ;)
Jeg var også meget overrasket over vægten, vi havde landænder sidste år og de var ikke oppe på den vægt, selv om de gik længere, tror at det bliver moskus igen næste år ;D
-
Tak!
De har gået helt frit, de har haft "arbejdet" med at rydde min køkkenhave for snegle yngel og andre ikke velkomne gæster i køkkenhaven til næste år /o (Køkkenhave 500m2)
De var fra 1 august og blev slagtet i uge 46, noget før end meningen var, men da vi skulle have nyt køkken, måtte de afsted før tid ;)
Jeg var også meget overrasket over vægten, vi havde landænder sidste år og de var ikke oppe på den vægt, selv om de gik længere, tror at det bliver moskus igen næste år ;D
Mine fritgående landænder i år vejede mellem 2300 og 2800 gram..ret små, synes jeg, men smagen er fantastisk. Tror smagen er lidt anderledes på moskus, men skal selv prøve disse til næste år ;)
-
Hej..jeg har søgt efter en opskrift på sprængt and herinde.Har en andrik eller to jeg vil ha væk.Den ene kender jeg ikke alderen på.
Er der nogen der kender en god opskrift på sådan en stor fætter ?
-
Min mand (udlært pølsemager) siger: Til 1 liter vand bruger du 100-120 gram salt og en stor spsk sukker. Kræet skal neddyppes helt og stå koldt 3-4 dage. Lagen kan krydres med urter/laurbærblad/peberkorn eller hvad man nu synes. Her har vi prøvet rosmarinkviste med stort held. Moskusanden er mere mørk og "vild" i kødet end landanden. Eminent til gule ærter ;D.
-
Okay..hils ham og sig tak :)
Det er min debut med sprængning.Men syns da det skal prøves.Jeg har desværre ikke nogen der vil dele en spand gule ærter med mig.Det er ellers guf.
Ham her får nok følgeskab af kartofler og peberrodssovs.
-
Ham her får nok følgeskab af kartofler og peberrodssovs.
Det bliver det da ikke ringer af :)
-
Tror smagen er lidt anderledes på moskus, men skal selv prøve disse til næste år ;)
Jeg kan ikke smage forskel. Ved ikke om andre kan?
Det er smagen det vedrører, ikke strukturen i kødet!
-
Smagen er meget forskellig. Moskusanden smager mere af vildt. At kødet er mere magert påvirker også smagen. Når man har spist de første 100 kan man faktisk godt blive lidt træt af smagen ;) - men så må man holde en pause. Pausen er så ved at være slut nu - jeg savner såvel dyrene som smagen nu efter fire års pause.
-
Måske mine smagsløg er påvirket af at jeg ryger pibe. :D
Kan du så også smage forskel på moskus og feks berberie-and?
-
Det er der ingen der kan! Det er nemlig det samme. ;D
-
Så vidt jeg er orienteret er Berberie-anden Peking-andelignende i mindre fed udgave. Så den må være langt fra moskusanden. Tror faktisk ikke at jeg har smagt sådan en.....
Men du skulle da se at få smidt den pibe, pilegaarden ;). Sæt dine lækre Angus kommer til at smage af gedebuk :o
-
Åh, Henriette. Kunne du ikke lige blande dig udenom et øjeblik.
Det var en helt bevidst fælde. Jeg tror nemlig ikke på at man kan smage forskel på 'alm' and og moskus.
Jeg tror ikke jeg smider piben lige med det samme. Så vidt jeg kan bedømme har den endnu ikke ødelagt mine smagsløg. :D
Det var så et kombineret svar til Henriette og Ankerine.
-
- det kan du jo så teste på at smage på de to meget forskellige ænder.... selv kromosomtallet er forskelligt. Tror I ikke at I tænker på Moularder?
Tilføjelse: Kan se at Karolines Kogebog forklarer sådan:
Berberiænder er lidt mindre end danske ænder og mindre fede, men smagen er den samme. De opdrættes i udlandet, især Frankrig, derfor har man ikke som med danske ænder garanti for dyrevelfærd. Berberiand fås frosne hele samt udskåret i lår og bryst. Berberiandebryst er et lækkert stykke kød, der er nemt at stege og kan varieres på utallige måder.
Andre steder står at Moskusænder er det samme som Berberie-ænder. Såååeeeh, jeg ved det ikke. Har vist aldrig smagt en Berberie-and.
-
Skal vi ikke blot lukke tråden med at konkludere at 'Berberie' er et salgsnavn/trick for salg af moskusænder.
-
Undskyld at jeg ødelagde din joke Erik. :-[
De hjemmeavlede moskusænder jeg har spist har været vildt saftige og lækre, selv om de er mere magre end landænder. Mums.
-
Moskusand smager bedst.Men skal steges nænsomt.
Glæder mig til næste juleaften da er anden nemlig hjemmeavlet.Har i alt for mange år måttet nøjes med andet fra disken.
Mener også jeg ville kunne smage forskel. :)
-
Mener også jeg ville kunne smage forskel. :)
Jeg tvivler stadig.
Men at du vil få en anden oplevelse er jeg ikke i tvivl om.
Kødstrukturen vil helt klart være anderledes.
Så helhedsoplevelsen vil være bedre, men smagen nok den samme.
Det gælder vist for det meste hjemmedyrkede kød.