Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: The Mother efter 22 November , 2011, 09:00
-
nogle gange er der bare nogle æg, som er møj beskidte, kan man godt vaske dem, uden at forkorte
holdbarheden på dem, eller skal de vaskes i noget spicielt, når man køber æg, så er de jo blevet vasket.
-
Mine æg står køligt i udhuset, inden jeg tager æg ind i køleskabet til at bruge, bliver de vasket med
våd klud/lille svamp, jeg har ikke probl. med holdbarheden på den måde i forhold til uvaskede æg. /o
-
altså normalt, så bruger jeg bare et stykke sandparpir, men nogle af ægene er bare fyldt med lort, da der er
nogle af hønsene der er begyndt, at skide i redekasserne :-\
-
du kan godt vaske æg - du skal bare ikke slibe for meget på dem med en skuresvamp/sandpapir (skuresvamp er nemlig hvad jeg bruger til at vaske mine æg)
Jeg vasker først mine æg når jeg skal bruge dem - synes selv det forlænger holdbarheden
-
du skriver forlænger holdbarheden, hvor længe kan æg egentlig holde sig.
Har boet i Sverige,der har man ikke æg på køl. Danmark er den eneste land der har deres æg på køl ?
(jeg opbevarer mine på bordet i baggangen )
Når jeg vasker mine æg, så gør jeg det med sådan en grydesvamp, du ved dem man kan få i alle mulige farver, og som er grønne på den ene side
-
Lææænge. Jeg havde stadig æg tilbage fra før fældningen. De var nok mindst 2 mdr. gamle, og de fejlede ikke noget. Har kun fundet 2 æg der var blevet dårlige. Men jeg slår dem altid ud i en lille skål før jeg putter dem videre i hvad de nu skal bruges til. Så gamle æg ville jeg ikke turde koge med skal på. Fy for en overraskelse man kunne få. :P
-
Lææænge. Jeg havde stadig æg tilbage fra før fældningen. De var nok mindst 2 mdr. gamle, og de fejlede ikke noget. Har kun fundet 2 æg der var blevet dårlige. Men jeg slår dem altid ud i en lille skål før jeg putter dem videre i hvad de nu skal bruges til. Så gamle æg ville jeg ikke turde koge med skal på. Fy for en overraskelse man kunne få. :P
ok, måske jeg spørger dumt nu, men hvordan kan du så se at ægene ikke dur mere
-
Det kan jeg også først når jeg slår dem ud. ;) Det er derfor jeg ikke koger dem med skal, men bruger dem i kagedej m.m. Men hønsene sprøjtede æg ud hele efteråret til det pludselig sagde stop, så jeg havde tæt ved 100 æg i køleskabet, og de er så blevet brugt her i fældningspausen. Vi får æg igen nu, så nu er der kun friske æg i køleskabet. Det sidste af de gamle røg ud.
-
Hvis jeg en sjælden gang har meget snavsede æg, skraber jeg det meste af med en kniv, så vasker jeg dem lige med en godt våd klud umiddelbart inden jeg skal bruge dem.
-
Her bliver de også først vasket lige før vi skal bruge dem, med en grøn skuresvamp.
Og ja, æg kan holde sig op til 2 mrd i køleskabet mig bekendt.
-
Industri æg er ikke vasket, da det netop forringer holdbarheden. Det måtte de i hvert fald ikke for 10 år siden da min far havde hønseri i et par år...
Så ja vask, eller tør først af, kort før brug.
-
hvis man har plads i fryseren, kan man piske det antal æg sammen uden for meget luft i, man plejer at bruge, det gjorde jeg i juli, bruger de sidste nu og de fejler ikke noget
mvh
-
Jeg vasker mine let, hvis de er blevet møgbeskidte, med en skuresvamp og de fejler ingenting en måned efter, mine når aldrig at blive ældre hvis de dog når en måned.
Jeg skrubber ikke bevidst på dem.
-
Jeg vasker mine let, hvis de er blevet møgbeskidte, med en skuresvamp og de fejler ingenting en måned efter, mine når aldrig at blive ældre hvis de dog når en måned.
Jeg skrubber ikke bevidst på dem.
Normalt bliver mine æg heller ikke så gamle, da de dumme høns jo ikke rigtig kan tage sig sammen til at lægge mange æg :D
Men det er da rart, at hvis man gerne vil tage et bak æg med i byen som tak for kaffe, og at de så ikke er smurt ind i lort ;D
-
Ja det er knap så appetitlig :D
-
jeg læste i den store hønsebog at hvis man vaskede æggene var der fare for at evt salmonella ville trænge igennem skallen, da den er fuld af mikroskopiske huller. Hvor meget der er i det aner jeg ikke
-
Hej. :)
Har da set på nettet at man kan købe vaskemaskiner til æg og økologisk vaskemiddel til æg. Så nogen må jo vaske deres æg. ???
-
ok, måske jeg spørger dumt nu, men hvordan kan du så se at ægene ikke dur mere
Jeg har forstået det at ægget skal se sådan ud, hvis man slår det ud på en tallerken:
Blommen skal være flot hævet/buet,"inder" hviden skal ligge tæt om blommen og kun den tynde "yder" hvide flyde mere ud.
-
America Thisted har vaskemaskiner + pulver til æg. Jeg har ingen erfaring med det, men mon ikke pulveret kan bruges til "håndvask" også. Pulveret dræber bakterier og sørger for at hinden ikke brydes.
Man kan da ringe til America og spørge dem. De er meget hjælpsomme.