Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: kristiank efter 22 November , 2011, 08:18

Titel: æg holdbarhed og frost
Indlæg af: kristiank efter 22 November , 2011, 08:18
noger nørder ;) der har styr på æg's holdbarhed, og om man kan fryse æg, og senere koge dem, eller bruge dem som alm æg til madlavning.

nogen der har prøvet
Titel: Sv: æg holdbarhed og frost
Indlæg af: madsen efter 22 November , 2011, 09:19
Jeg har ikke selv prøvet, men jeg ved at der tidligere har været en tråd om emnet.  ;)
Titel: Sv: æg holdbarhed og frost
Indlæg af: Joankinu efter 22 November , 2011, 09:23
noger nørder ;) der har styr på æg's holdbarhed, og om man kan fryse æg, og senere koge dem, eller bruge dem som alm æg til madlavning.

nogen der har prøvet

Du kan godt slå æg ud og lægge på frost - de kan så kun bruges til madlavning - f.eks bagning eller æggestand.

Har ikke prøvet at bruge frosne æg til andet end det.

Lidt samme princip som hvis du får et æg ind fra hønsegården og det er stivfrossent - du kan godt bruge det til madlavning når det er tøet - skal bare være sikker på at der ikke er sket noget med indholdet (snavs i hviden) da skallen som regel revner når ægget fryser.

Titel: Sv: æg holdbarhed og frost
Indlæg af: karina dj efter 22 November , 2011, 09:32
Jeg fryser mine æg og har lavet et par eksperimenter...

Kogte æg dur ikke! Så er det sagt, men jeg fryser mine hele og ta'r dem op lidt af gangen. Skallen er jo revnet og derfor tør jeg dem op i en skål fordi de "savler" lidt. Jeg bruger dem til bagning, omelet og æggekage. Blommen blir hård og er lidt svær at piske helt ud, derfor får man små søde gule prikker i sin æggekage, men det går overhovedet ikke ud over hævningen.

Jeg ved andre bruger at piske æggene ud og fryse dem ned i portioner, men personligt synes jeg processen er for besværlig og emballagekrævende. Jeg kan godt leve med prikkerne  ;)

Holdbarheden skal jeg ikke udtale mig om, jeg bruger alt ligegyldigt hvor længe det har været frosset, og indtil videre er jeg ikke stødt på rådne æg fra fryseren  ;D
Titel: Sv: æg holdbarhed og frost
Indlæg af: kristiank efter 22 November , 2011, 10:35
hvad sker der med hårdkogte æg efter frost
Titel: Sv: æg holdbarhed og frost
Indlæg af: Marianne Vedel efter 22 November , 2011, 10:38
Prøv det Kristian, de får en mærkelig smuldrende konsistens. Ligeledes dur frosne rå æg heller ikke til at blive kogt enten hårdkogte eller blødkogte, her er det også konsistensen, der bliver mærkelig.
Men hønsene gider godt æde dine mislykkede forsøg, så helt spildt er det ikke ;D