Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Rixen efter 28 Oktober , 2011, 17:12
-
Sad lige og kikkede i den nye Imerco avis. kan se de har en stor størrelse Rømertopf - 5 kg. Hvordan laver man en and i sådan en fætter.. og er det godt med andesteg i en Rømertopf?
-
jeg ved det ik . men har anden der passer i ;D griner . enda indtil flere /o /o
-
Jeg har aldrig forstået traditionen med mortens and. Traditionen er opstået fordi en flok gæs skræppede op, da Morten Bisp gemte sig for ikke at blive udnævnt til biskop.
Derefter opstod der en tradition, hvor man én gang om året fik gåsesteg, for at mindes denne begivenhed.
-
Skide ligemeget med traditionen.... det har skabt en anledning til at at smovse sig i and eller gås... så må de for min skyld kalde det hvad de vil :D
-
I svarer ikke på det jeg spørger om ;D
-
Det er fordi min römertof stadig står urørt hen :D Jeg ville ikke putte anden i den, men det er kun fordi jeg elsker min andesteg som den er og det skal der ikke laves om på ;)
-
Ja..sådan tænker jeg også lige netop. Det skal helst være som det plejer :D
-
umidelbart vil jeg mene at enhver form for steg vil blive god og lækker i en römertopf... hvis man huske at lægge væske ved og grøntsager ogogog... men da en stegepose i mit tilfælde er mindst lige så god, ja så har jeg ikke nogen römertopf...;)
-
Stegepose :) meget nemmere - og billigere
-
Den skal nok blive saftig og lækker i en stegeso, men hvis man, som jeg ;D , elsker det sprøde skind så tror jeg ikke at det er en god løsning.
Personligt tror jeg at gåsen Mortens aften er blevet afløst af and fordi de færreste efterhånden gør ret meget ud af denne aften og med mindre man samler en ordentlig flok sultne munde til middag, så skal man jo spise gås 14 dage efter Mortens aften.
-
Hej.
en Rømertopf som vi altså kalder en Stegeso her i huset. Er ikke velegnet til en And da du jo så ikke får det sprøde skind ud af det. Ellers skal du da tage låget af det sidste stykke tid. Brug hellere en bradepande, så kan du jo også bruge fedtet til sovsen til sidst. ;D
-
Der står nemlig i anbefalingen at man skal tage låget af til sidst for at få det sprøde skind /o jeg skal lave rigtig mortens and på mandag, jeg har nemlig fået anden af Morten ;D
Men hvordan skal jeg lave den? Jeg har planlagt at lave den i stegeso og langtidsstege den, det er jo en rigtig and ;)
-
ALT og jeg mener alt, blir lækkert i en stegeso. Og der skal ikke nødvendigvis vædske ved. Sidst jeg lavede kylling i ovn fik den 3 timer ved 150gC i en so. Den sidste ½ time uden låg, og skindet var lækkert sprødt.