Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Metmus efter 19 Oktober , 2011, 13:35
-
Er der nogen, der kender en god opskrift på kyllingeleverposteg?? :)
-
600 g lever
2 trøfler (fra dåse)
Marinade:
½ dl madeira/cognac (enten/eller - både/og)
salt
peber
½ laurbær
timian
Fars:
500 g svinefars
2 finthakkede løg
2 æg
4 spsk rasp
½ bundt persille
Desuden:
ca 150 g spæk i tynde skiver
Læg leveren i en skål, skær trøflerne i skiver, og læg dem over.
Rør marinaden og hæld den over. Lad leverne trække ca. 12 timer.
Bland farsen.
Beklæd en postejform med spæk. Læg ca halvdelen af farsen i, læg leverne over og sluttelig resten af farsen. Dæk postejen med de sidste spækskiver.
Bag postejen i vandbad i ovnen ved 200o i ca. 1½ time.
Afkøl og vend den ud på et fad.
Kan spises lun eller kold.
Serveres med flûtes og salat.
-
Mette: Fik du også leverne med hjem i søndags? Det gjorde jeg også selv, og lavede kyllingeleverpostej i mandags. Mums det smager godt, men knap så avanceret som Mariannes.
Jeg brugte følgende opskrift:
500 g. kyllingelever
500g. røget bacon
1 æg
1 løg
4 ansjoser
2 dl. mælk
1 dl. vindruekerneolis
1-2 dl rasp
1 tsk. salt
peber.
Lever, løg og bacon hakkes. Bagefter røres de sidste ingredienser i. Du skal selv lige vurdere hvor meget rasp der skal i. Dejen hældes i en smurt form og bages i ovn v. 175 grader i en time. Evt. med baconskiver ovenpå. (Det undlod jeg selv)
Pøjpøj med projektet /o
-
Tak for begge opskrifter ;)
Jeg var ingen steder i søndags - jeg har nemlig selv slagtet løbende og gemt alle de store fine levere, og jeg er sådan set vant til at lave dyreleverposteg, når min kæreste skyder vildt, men vidste bare ikke helt, hvordan jeg skulle gøre det med kyllingelever!? Jeg kan se, at ingen af jer to bruger det der rigtige svinefedt/hakket spæk på pølse, som man normalt kan købe i supermarkedet ved juletid, hvordan kan det være?
Jeg tager gerne imod flere tips om opskrifter, altid rart at have flere at vælge imellem /o
-
åh hvor lyder det bare lækkert...da vi slagtede tog vi også lever fra men desværre tabte min mand skålen og det hunden ikke nåede at spise blev smidt ud...
-
åh hvor lyder det bare lækkert...da vi slagtede tog vi også lever fra men desværre tabte min mand skålen og det hunden ikke nåede at spise blev smidt ud...
Griner... Jeres hund må da have troet, at den kom i himlen den dag, hva?? ;)
-
jeps...den var vild med det ;D