Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Wanda efter 05 Oktober , 2011, 19:54
-
Jeg VED der er en masse kagekoner herinde....
Jeg skal igang med at forberede Yazmins fødselsdagskage. Jeg har styr på hvordan man laver sugarpaste (tak Christina) men hvad med det der ising noget... og hvor køber I farve og smag og dutter og dimser henne?
-
Min Kop og Kande er leveringsdygtig i alt, også det jeg ikke viste jeg havde brug for.
-
Jeg bestiller ofte hjem fra england - www.cakecraftworld.co.uk (http://www.cakecraftworld.co.uk)
-
det der 'icing' noget er jo blot glasur. så det laver man vel selv.
-
Advarsel!
Denne side kan være farlig http://www.kagekonen.com/ (http://www.kagekonen.com/) ;D ;D ;D
-
Wanda, er det icing/frosting til under sugarpaste/fondant? Altså som opsmøring (smørcreme) eller er det til pynt på bla. cupcakes?
Jeg har handlet meget i england, men der er faktisk kommet en del nye gode kageshops i Danmark.
http://dinkage.dk/ (super hurtig levering /o)
http://kagegrej.dk/shop/frontpage.html
http://specialkoebmanden.dk/
www.cakesandmore.dk
Man kan også spare ved at købe fra denne Hollandske butik http://www.deleukstetaartenshop.nl/
-
/f <A
Er det mig der har overset et eller andet eller ....?
Icing er engelsk for glasur. Der findes også en Royal Icing som laves med æggehvider.
Jeg er godt nok ikke en ørn i køkkenet, da det ikke rigtigt interesserer mig, mæeen, at købe glasur virker da som at smide penge ud af vinduet. :o
-
Deet er en speciel slags glasur :D
Er der ikke nogen specialbutikker man kan opsøge uden at gå over nettet?
-
Det var frosting jeg egentlig manglede opskrift på, og så flotte farver til det... nu har jeg handlet hos cakecraftworld.... :) måtte dog reducere kraftigt i indkøbskurven da jeg så slutbeløbet, så jeg fik faktisk reduceret fra 76 pund til små 20 :D
Erik... glasur er bare ikke kun glasur :D Men jeg vil klart selv lave det der frosting noget.. :)
-
Det var frosting jeg egentlig manglede opskrift på, og så flotte farver til det... nu har jeg handlet hos cakecraftworld.... :) måtte dog reducere kraftigt i indkøbskurven da jeg så slutbeløbet, så jeg fik faktisk reduceret fra 76 pund til små 20 :D
Erik... glasur er bare ikke kun glasur :D Men jeg vil klart selv lave det der frosting noget.. :)
Nej, glasur kan selvfølgelig laves i flere variationer, med/uden farve, forskellige konsistenser osv. Men grundmaterialerne er flormelis og vand. Og det kræver næppe specialbutikker, med mindre man har så mange penge, at man ikke kan handle i et supermarked ;)
Mht frosting >< icing.
På engelsk: Icing = glasur
På amerikansk: Frosting = glasur
Det kan være lidt forvirrende men det er så et af stederne hvor der er små variationer mellem engelsk og amerikansk.
-
/f <A
Er det mig der har overset et eller andet eller ....?
Icing er engelsk for glasur. Der findes også en Royal Icing som laves med æggehvider.
Jeg er godt nok ikke en ørn i køkkenet, da det ikke rigtigt interesserer mig, mæeen, at købe glasur virker da som at smide penge ud af vinduet. :o
Nej, man kan nemt blive skør. For tit findes der flere navne for samme ting.
Royal icing er med æggehvide eller æggehvide pulver, da det ikke er alle lande som har past.æggehvider. Derfor kan man købe det færdig lavet og indfarvet. Royal icing bruges tit til mere avanceret form for kagedekoration, men kan også blot kommes på kage. Hvis man da ikke blot laver en omgang vandglasur. Men den er tit bare svær at styre, der er æggehvide glasur bedre.
-
Royal icing er med æggehvide eller æggehvide pulver, da det ikke er alle lande som har past.æggehvider.
Så er det jo heldigt at vi har æggehvider fra æg af egne høns ;)
Hvis man da ikke blot laver en omgang vandglasur. Men den er tit bare svær at styre, der er æggehvide glasur bedre.
Er det ikke blot et spørgsmål om forholdet mellem vand og flormelis. Jeg vil, om nødvendigt, påtage mig at lave en glasur der støver. Men den vil så nok også være svær at styre. ;D ;D
-
Så er det jo heldigt at vi har æggehvider fra æg af egne høns ;)
Ja, men jeg har nu endnu ikke brugt egne æg til glasur. Ved ikke om jeg tør ???
Er det ikke blot et spørgsmål om forholdet mellem vand og flormelis. Jeg vil, om nødvendigt, påtage mig at lave en glasur der støver. Men den vil så nok også være svær at styre. ;D ;D
Jo, det kan skam lade sig gøre, men lidt æggehvide er nu godt. ;)
-
Ja, men jeg har nu endnu ikke brugt egne æg til glasur. Ved ikke om jeg tør ???
Jeg tror ikke du behøver at være så nervøs for at bruge egne æg bare du sørger for at bruge rimeligt friske æg, og ikke lader kagen stå i flere dage efter den er lavet.
Jeg er sikker på at det er de 'frygtelige' historier fra aviserne der holder dig tilbage. 'To medlemmer af familie døde efter at have spist kiksekage' - først senere kommer det frem at kiksekagen havde stået i et køleskab en uges tid før de spiste de fatale stykker. Der var ingen oplysning om temperaturen i køleskabet.
Jeg spiser tatár med rå æggeblomme, rå fisk (sushi/sashimi), kiksekage, æggesnaps, you name it - som man siger, og har kun én gang i mit voksne liv oplevet en såkaldt racermave. Jeg tror bestemt ikke jeg er specielt hærdet, men forsøger at undgå at leve mit liv under en hermetisk lukket osteklokke, og vil umiddelbart anbefale andre at følge samme fremgangsmåde.
Jo mere sterilt vi lever, jo mere udsatte bliver vi når vi møder bakterier/vira/sygdomme (og dem kan vi altså ikke undgå at møde fra tid til anden). Når det er sagt vil jeg sige at god hygiejne i køkkenet/ved tilberedning af mad selvfølgelig ikke må tilsidesættes.
-
Jeg tror ikke du behøver at være så nervøs for at bruge egne æg bare du sørger for at bruge rimeligt friske æg, og ikke lader kagen stå i flere dage efter den er lavet.
Jeg er sikker på at det er de 'frygtelige' historier fra aviserne der holder dig tilbage. 'To medlemmer af familie døde efter at have spist kiksekage' - først senere kommer det frem at kiksekagen havde stået i et køleskab en uges tid før de spiste de fatale stykker. Der var ingen oplysning om temperaturen i køleskabet.
Jeg spiser tatár med rå æggeblomme, rå fisk (sushi/sashimi), kiksekage, æggesnaps, you name it - som man siger, og har kun én gang i mit voksne liv oplevet en såkaldt racermave. Jeg tror bestemt ikke jeg er specielt hærdet, men forsøger at undgå at leve mit liv under en hermetisk lukket osteklokke, og vil umiddelbart anbefale andre at følge samme fremgangsmåde.
Jo mere sterilt vi lever, jo mere udsatte bliver vi når vi møder bakterier/vira/sygdomme (og dem kan vi altså ikke undgå at møde fra tid til anden). Når det er sagt vil jeg sige at god hygiejne i køkkenet/ved tilberedning af mad selvfølgelig ikke må tilsidesættes.
Jamen du har så ret, så ret. Tænk hvordan vi levede inden ordet Salmonella blev en del af vores hverdag.
Tilbage til Wanda. Har du styr på Yazmin's kage??