Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Mariakiil efter 24 ſeptember , 2011, 18:45
-
Jeg har en enkelt høne som nyser noget ofte, men ellers fejler hun ingenting... Er det noget der ska handles på eller går det over igen af sig selv? Vil jo helst at hun stopper med at nyse og ik evt. smitter de andre med forkølelse...
-
Slet ik nogen der har et bud på hva jeg ska gi hende mod hendes nysen?
-
Hvis hun ikke ellers er sløj, så er hun nok bare forkølet, og så går det over af sig selv. Men du kan da tage hende forbi doktor dyr, hvis du er nervøs for hende. Men så risikerer du en større udskrivning.
-
Hmmm...Maria..jeg kan se, at det er en måned siden, du spurgte første gang...det er unægtelig noget længe.
Er det "kun" nys? ...ingen snot eller rallen fra luftvejene?...hvis ikke, så kunne det være, at hun bare har en meget følsom næse, som nemt irriteres, når hun går og roder i ting og sager.
-
Mine har og været forkølet og jeg lever efter at de stærkeste overlever, kald mig gerne ond, meeeen, de der overlever er de der er bedst egnet til at avle videre på /o
-
Tjah, det kommer jo an på hvad éns avlsmål er, ikke? Fravær af genetiske fejl i øvrigt, æglægning, udseende, temperament, livslængde og -produk-tivitet? Der er mange faktorer.... Hvad gør I med hundene, Loppe? Avler på de mest sejlivede ;)?
I øvrigt undrer jeg mig ofte over at jeg gennem 22 år som hønseejer med talrige racer og UDEN luksus-hønsehuse stadig ikke har haft en eneste forkølet høne. Har prøvet Salmonella, Mareks og Coccidiose - men ikke snot og host. Men det er jo godt nok /o.
-
Men så undrer jeg mig over at nogen bliver forkølet og andre ikke bliver det. 80 % af mine høns er ikke forkølet...10 % af de som har været forkølet har blevet raske igen. så jeg gør det på den måden. ;) og I må fremdeles kalde mig ond.... ;)
-
Men ankerine, mine hunder er til gjengjeld ikke syke, selv om de ikke er vaksineret mere end hvalpe vaccine...så jo jeg avler faktisk efter sundhed på hundene og. ;)
-
- det var nu ikke for at kalde dig OND :o, Loppe. Hvis jeg ikke for to år siden havde lånt Esbetré af Jørn Clevin - så havde jeg ikke alle de sunde og raske dyr, som jeg har nu. Vi har kun mistet TO kyllinger ud af 156 i år. De blev begge aflivet grundet skæve næb. Og jeg HAR jo behandlet deres forfædre....
Det jeg mener er at Darwins teorier kun kan bruges i meeeeget lange tidshorisonter som næppe har nogen indflydelse på racehøns. Der er alt for mange tilfældigheder i spil: foderstand, orm, klima, opstaldning, smittekim i omgivelserne og "mentalt" helbred, bl.a. Så det med immunforsvaret er nok kun en lille del. Jeg har da også solgt høns, der senere er blevet forkølede eller fået diarre. Så det er nok ikke fordi mine har et medfødt super-immunforsvar at de ikke er forkølede.
Alt dette ;) bare for at forklare at jeg intet galt ser i at man bruger dyrlæge til sin yndlingshøne eller et kostbart avlsdyr som man måske har rejst langt efter. Hvis der var genetisk betinget dårligt helbred var den nok bukket under flere generationer tidligere.........
- i øvrigt ville det jo ikke skade at dyrlægerne fik lidt erfaring med høns. Ofte er det jo prisen, der afholder hønseejere fra at bekoste dyrlæge og medicin. Det er billigere at aflive kræet - eller lade den tage chancen for at komme sig uden hjælp.
-
@ Maria.
Det har stået på i en måned eller mere, tilsyneladende uden andre tegn på sygdom hos denne høne eller hos andre af dine høns (det har du ihvertfald ikke skrevet noget om).
Derfor er jeg tilbøjelig til at give Helle K. ret. Din høne er nok ikke forkølet.
Er du sikker på at det er 'nys' og ikke bare en lyd den giver fra sig med jævne mellemrum??
Jeg havde, indtil foråret, en silkehøne som kom med sådanne pludselige lyde, med meget jævne mellemrum. Og det var helt klart ikke nys. Hun gik så til, sammen med 6 andre høner, da hønsehuset blev ramt af en svær forkølelse i foråret.
Jeg har så en kylling fra dette års rugning som også siger pludselige lyde. Ikke så højt og så tit som silken gjorde. Og det kan også umiddelbart lyde som 'nys', men jeg er rimeligt sikker på at hun ikke fejler noget.
Prøv at holde lidt øje med hende. Hvis det er fordi der er 'creme i hornet' vil hun næsten helt sikkert virre med/ryste hovedet i forbindelse med 'nyset', og stoppe op med hvad hun var i gang med, inden 'nyset'. Er det derimod blot en 'mislyd', vil hun fortsætte hvad hun end var i gang med inden 'mislyden' forstyrrede hende, og der vil formentlig ikke observeres virren med/rysten af hovedet.
-
- i øvrigt ville det jo ikke skade at dyrlægerne fik lidt erfaring med høns. Ofte er det jo prisen, der afholder hønseejere fra at bekoste dyrlæge og medicin.
Hønen eller ægget?
Jeg tror mange kviger sig ved at konsultere Dr. Dyr, fordi de ved at han ikke har forstand på høns. Så hellere øksen end at smide 4-500 kr ud for ingenting.
-
Ja, selvfølgelig. Derfor er det jo herligt at være velsignet med et par dyrlæger, der er tilstrækkeligt nysgerrige til at sætte sig ind i tingene - uden at ruinere mig ;). Ligesom en københavnsk dyrlæge, der reparerer tilskadekomne pindsvin bare fordi hun synes at de har problemer nok og bør repareres. Omkostningfrit! Det er sejt at der findes fagfolk, der ikke kun tænker på penge.
-
Det er sejt at der findes fagfolk, der ikke kun tænker på penge.
Det kan virke overraskende på nogen mennesker, men hvis man som jeg, er vant til at arbejde på de særeste tidspunkter og dage, kan det kun glæde, at der er folk i andre erhverv, der også er villige til at arbejde lidt 'uden for rammerne' uden nødvendigvis at skulle have ekstra betaling. /o /o
-
Hønen eller ægget?
Jeg har og undret mig over hvor hanen kommer ind i billedet i dette udsagn....for ingen hane, ingen befrugtet æg og dermed heller ingen kylling ;D ;D
-
Det kan virke overraskende på nogen mennesker, men hvis man som jeg, er vant til at arbejde på de særeste tidspunkter og dage, kan det kun glæde, at der er folk i andre erhverv, der også er villige til at arbejde lidt 'uden for rammerne' uden nødvendigvis at skulle have ekstra betaling. /o /o
Ja ja, Erik - der er jo altså alle os i sundhedssektoren. Lige bortset fra lægerne, så er det noget med lav timeløn og ringe tillæg for ubekvemme arbejdstider, hvilket vil sige "året rundt og døgnet rundt". Så vi er da nogle stykker ;). Og mange af os laver faktisk frivilligt arbejde oveni, helt uden løn. Men det ER da dejligt når en dyrlæge bruger fritid på at hjælpe dyr/dyreejere bare for at gøre en forskel /o.
-
Der er intet andet i vejen med hende overhovedet udover hun sir den lyd og hun ryster heller ik på hovedet når hun sir den lyd... Og derfor har jeg heller ik haft hende til dyrlæge...
-
Som jeg skrev til dig tidligere Maria, så tror jeg heller ikke, at hun er syg...måske en følsom næse :-\
Sørg for at hun får godt med hvidløg og vitaminer. Du kunne også give dine høns et urtetilskud, som virker forebyggeende mod infektion og forkølelse. Her findes der flere forskellige...selv bruger jeg Urte-pensil.
-
Der er intet andet i vejen med hende overhovedet udover hun sir den lyd og hun ryster heller ik på hovedet når hun sir den lyd...
Det lyder fint. Så er hun sikkert bare 'med lyd på'. Så synes jeg blot du skal holde lidt øje med hende for at se om der kommer ændringer i helbred/opførsel.
Diverse tilskud til forebyggelse som Helle K skriver er, uanset, altid en god ide.
Jeg bruger også urte-pensil,dog ikke forebyggende. Til gengæld bruger jeg det både til høns og grise (for sidstnævntes vedkommende har de 2-3 smågrise jeg får fra et industribrug et par gange om året typisk små bylder og sår. Og disse heler op efter ca 1 uges brug af urte-pensil og kommer ikke efterfølgende tilbage).
-
Okay, jeg vil lige kigge efter noget urte pensil :) Skal hvidløg gives ved siden af urte pensil? Jeg har nemmerlig tænkt på hvidløg, men har lige købt hvedeklid idag og så er planen at de ska ha hønseguf en gang om ugen, så behøver de vel ik mere hvidløg udover det, gør de?
-
Okay, jeg vil lige kigge efter noget urte pensil :) Skal hvidløg gives ved siden af urte pensil? Jeg har nemmerlig tænkt på hvidløg, men har lige købt hvedeklid idag og så er planen at de ska ha hønseguf en gang om ugen, så behøver de vel ik mere hvidløg udover det, gør de?
Mine høns får urte-pensil et par gange om ugen, men hvidløg HVER dag.
Urte-pensil kan du købe i helsekost forretninger eller Matas
-
Altså, jeg har aldrig givet mine høns andet hvidløg end hvad der er i vores madrester. Jeg har i løbet af 22 år aldrig haft en forkølet høne. Men de får meget grønt (det meste piller de selv) og derudover æglægningstilskud og hvede efter spiselyst. De lægger rigeligt med æg og er faktisk lidt til den magre side hvilket vel også siger noget om racen.
-
@Helle K.
Hvordan doserer du Urte-pensil Forbyggende ? Behandling af syge høns ?
Giver du hvidløg som flydende i vandet ?
-
@Helle K.
Hvordan doserer du Urte-pensil Forbyggende ? Behandling af syge høns ?
Giver du hvidløg som flydende i vandet ?
Til 5 høns blander jeg 3 knuste Urte-pensil tabletter i en godbid to gange om ugen. Når jeg behandler forebyggende, tror jeg ikke på nogen øget effekt ved at give en større dosis til syge høns.
Jeg har tidligere brugt flydende hvidløg fra America i hønsenes vand, men syntes egentlig at det var synd, at de ikke kunne få lov til at vælge en frisk, ren tår vand en gang i mellem, så jeg hakker et solohvidløg i noget mad, jeg ved, at de vil spise. Ofte blander jeg det i A38, som hønsene får en lille skål af hver dag. I min hønsegård gider man ikke spise hønseguf :-X
Ankerine@ Jeg ved heller ikke, hvor megen effekt hvidløg lige har på forkølelse, men jeg ved, at det ikke skader. Derimod ved jeg, at hvidløg er sundt og mine høns elsker det. Hønsehuset her stinker af hvidløg og hønsene lugter kraftigt ud af næbbet af hvidløg og jeg har f. eks ikke en eneste gang i 3 år oplevet utøj eller andet kryb ved dyrene...MÅSKE kan det skyldes, at mine høns er for ækel en "mundfuld" for lus og lopper o.a. Så længe det fortsætter sådan, så tror jeg på det ;)
-
;D ;D Jeg har faktisk overvejet hvidløg til de kyllinger, der går i græsningsbure og af og til får utøj fra de vilde fugle... Det prøver jeg næste sommer, det skader da ikke ;D ;D. Så må vi holde os for næsen når vi fodrer ;). I øvrigt er jeg enig i at der kun skal tilsættes drikkevandet livsvigtig medicin. Rent vand må være en hønse-ret.
-
Urte-pensil fås også i kapsler, som er lige til at åbne, så pulveret kan hældes ud og blandes i, hvad man nu vil blande det i.
Dosering er anvist af producenten på emballagen, omend anvisningen er noget 'tynd'. Som kosttilskud for et menneske er anvisningen: 5 kapsler 1-4 gange dagligt. Dvs 5 - 20 kapsler dagligt til et menneske på 50-100 kg.
Når jeg bruger det på mine nyerhvervede grise (på 25-30 kg) får de 4 kapslers indhold pr gris blandet op i madrationen for en ½ dag. Og det får de i en uges tid.
Så her er doseringen 1 kapsel pr 6-7½ kg vægt pr døgn.
Her gives hvidløg i vandet. Hver weekend klemmes et par fed hvidløg gennem hvidløgspresseren ned i en spand vand, som efterfølgende hældes på drikketårnet. Størstedelen af hvidløgseffekten heraf optages af hønsene det første døgns tid efter 'servering', men der vil være små rester i tårnet de efterfølgende dage, som først lander i drikkeskålen med de næste dages påfyldning af frisk vand. De drikker en spand (10-12 L) vand om dagen.
Hvidløg skulle efter sigende styrke immunforsvaret, så altså forebygge sygdomme. Om det kan holde utøj væk skal jeg lade være usagt, men kan det det er det jo en dejlig sidegevinst.
-
Jeg har vært ved at læse lidt om urte pensil og det er da bestemt et produkt jeg også selv ska ha fat i :) Jeg køber noget hjem til hønsene også som tilskud, hellere forebygge end at helbrede ;)
-
Jeg har vært ved at læse lidt om urte pensil og det er da bestemt et produkt jeg også selv ska ha fat i :) Jeg køber noget hjem til hønsene også som tilskud, hellere forebygge end at helbrede ;)
Sådan! /o
-
jeg kan ikk holde mund når folk tilsætter medicin til maden , bare for en sikkerheds skyld, så kan i ligeså godt købe bur æg og 15 kroners kyllinger i lidel, medicin er til behandling af syge dyr, basta. ellers fremmer i imuniteten og fjerner muligheden for at bekæmpe sygdomme med simple midler, bare fordi det er urter og naturmedicin, har det jo oftest samme virke stoffer som det i de fine syntetiske pakker på apoteket.
-
Men hvad er Medicin så ? For hvidløg bruges også som naturmedicin/forbyggende medicin. Netop Urte-pencil betegnet faktisk oprindeligt som et forbyggende natur middel til styrkelse af det naturlige imunforsvar som kroppen har. Så jeg mener ikke at man kan betegne det som værende et naturmedicin i sig selv men har faktisk også virkning i forbindelse med sygdom da det som sagt hjælper kroppen med at styrke sig imunforsvar.
Antibiotika i receptpligtigt form og den form som landbruget har brugt i mange år bekæmper sygdomme og nedbryder faktisk kroppens imunforsvar i den periode hvor i den indtages.
Så jeg mener ikke at det kan sammenlignes. Og har søgt på tests at produktet (Som har været på markedet i mange år nu). Og alle siger at der ikke kan spores nogen form for anticiptisk recistens for produktet.
Dog vil jeg så sige at de selv anbefaler at bruger man det som forbyggende (menesker) så skal man dog holde nogle pauser. Og jeg vil sige at anvender man det som et tilskud i efterår og vinter og undlader at bruge det i forår og sommer så kan jeg ikke se at det skulle være et problem.
-
Men hvad er Medicin så ? For hvidløg bruges også som naturmedicin/forbyggende medicin. Netop Urte-pencil betegnet faktisk oprindeligt som et forbyggende natur middel til styrkelse af det naturlige imunforsvar som kroppen har. Så jeg mener ikke at man kan betegne det som værende et naturmedicin i sig selv men har faktisk også virkning i forbindelse med sygdom da det som sagt hjælper kroppen med at styrke sig imunforsvar.
Antibiotika i receptpligtigt form og den form som landbruget har brugt i mange år bekæmper sygdomme og nedbryder faktisk kroppens imunforsvar i den periode hvor i den indtages.
Så jeg mener ikke at det kan sammenlignes. Og har søgt på tests at produktet (Som har været på markedet i mange år nu). Og alle siger at der ikke kan spores nogen form for anticiptisk recistens for produktet.
Dog vil jeg så sige at de selv anbefaler at bruger man det som forbyggende (menesker) så skal man dog holde nogle pauser. Og jeg vil sige at anvender man det som et tilskud i efterår og vinter og undlader at bruge det i forår og sommer så kan jeg ikke se at det skulle være et problem.
Jeg er helt enig med Peter
Mht. pauser i tilsætning af tilskud er sen forår og sommer oplagte, hvor alt hønsene selv finder, når de er fritgående, er sprængfyldt med kraft og vitaminer.
-
så smid evt hele hvidløg ind til hønsene, og ikk tilsæt det til fodderet eller vandet, så spiser de det kun hvis de har behov, og dem der ikk kan finde ud af det mangler nogle gener, og vil fornuftigt blive sorteret fra, det er naturens gang, ellers ender vi let med at høns er ligeså skrøbelige som menesker hvor vi holder alt i live og avler på det i retfærdighedens navn fordi det er muligt, men lide et andet emne, blot en sammenligning
-
så smid evt hele hvidløg ind til hønsene, og ikk tilsæt det til fodderet eller vandet, så spiser de det kun hvis de har behov, og dem der ikk kan finde ud af det mangler nogle gener, og vil fornuftigt blive sorteret fra, det er naturens gang, ellers ender vi let med at høns er ligeså skrøbelige som menesker hvor vi holder alt i live og avler på det i retfærdighedens navn fordi det er muligt, men lide et andet emne, blot en sammenligning
/o /o /o /o /o
-
så smid evt hele hvidløg ind til hønsene, og ikk tilsæt det til fodderet eller vandet, så spiser de det kun hvis de har behov, og dem der ikk kan finde ud af det mangler nogle gener, og vil fornuftigt blive sorteret fra, det er naturens gang, ellers ender vi let med at høns er ligeså skrøbelige som menesker hvor vi holder alt i live og avler på det i retfærdighedens navn fordi det er muligt, men lide et andet emne, blot en sammenligning
Et synspunkt jeg da bestemt respekterer.
jeg kan ikk holde mund når folk tilsætter medicin til maden , bare for en sikkerheds skyld, så kan i ligeså godt købe bur æg og 15 kroners kyllinger i lidel, medicin er til behandling af syge dyr, basta. ellers fremmer i imuniteten og fjerner muligheden for at bekæmpe sygdomme med simple midler, bare fordi det er urter og naturmedicin, har det jo oftest samme virke stoffer som det i de fine syntetiske pakker på apoteket.
Et synspunkt jeg absolut ikke er enig i.
Underordnet om jeg jeg skulle fylde mine høns med så megen medicin, at de blev lysende grønne eller neonrøde...ville mine høns have et usammenligneligt bedre liv end burhøns eller industrislagtekyllinger...men det er måske heller ikke dyrevelfærd, du har i tankerne her.
-
Kunne godt tænke mig at vide om de samme menesker som er imod brugen af f.eks. Urte-Pensil så også er imod brugen af f.eks. vitamin tilskud som f.eks. Vispumin for det er vel så sammen dilemma. Dette er ikke en naturlig måde at give dyrne et tilskud af vitamin i den mørke tid hvor de ikke lige går på græs ?
Jeg er selv af den holdning at hvis det bliver påvist at det har en negativ effekt på de æg jeg spiser eller det kød jeg spiser når jeg slagter så vil jeg bestemt kun bruge det i sygdoms tilfælde men indtil da vil jeg bruge det i den henseene at jeg mener at jeg gør det bedste for mine dyr som jeg alt andet lige har valgt at have i en form for fangeskab og dermed også mener jeg har et ansvar for at passe godt på. Mine katte får også naturlige midler som styrker deres imunforsvar og de får også ekstra vitaminer for at de har det godt.
Jeg mener at jeg har et ansvar for at passe godt på mine dyr. Faktisk er mine katte "Overskuds" dyr som hvis ikke der vare blevet grebet ind var døde forde de ikke kunne klare sig selv og deres moder havde forladt dem. Men det er et domesticfiserede dyr og jeg syntes at selv de svageste skal have en chance.
;)
-
helle k
det var ikk dyrevelfærd jeg har i tankerne, det er tilsætninger /d, dem der kan give dine høns neonfarverne, hvor apetitlig bliver de, og hvor lækker vil du være som neongrøn :o ::), et godt eksempel er contador's homonbøf, og agentinsk kød skulle være godt , hvorfor mon
peter , hvis vi bare venter til alt kan bevises, kommer det sikre bevis døden, bare lidt før, og måske som neongrøn kemibombe, ikk udengrund der er afstandskrav fra kirkegård til drikkevandsboringer
-
@Kristiank,
Du svare ikke helt på mit spørgsmål. Giver du dine høns vitamin tilskud eller ej ? Du har helt ret til at have din holdning og jeg min. Jeg giver sku ikke mine høns noget for deres udseene men for deres velvære så lad os lige slå det fast. ;).
Homon er desuden noget kemisk fremstillet og bestemt ikke fremstillet af urter du kan finde i naturen direkte. Så lad os lige slå det fast. Men du tager vel så heller ikke selv vitamin piller ???
-
Nu er der jo stor forskel på Naturmedicin og Kosttilskud, bl.a. dokumentation for effekt. Jeg er IKKE tilhænger af medicin som dagligt tilskud og mener faktisk også at det er bedre at bruge lidt omtanke og sund fornuft (og pengene, måske?) på bedre kost/foder. Hvidløg er et næringsmiddel, der tilskrives nogle helbredende evner, der måske skyldes at det er en naturlig del af en fornuftig sund kost? Der sker jo ikke noget ved at hakke et hvidløg af og til og servere sammen med f.eks. revne gulerødder. Især i vinterhalvåret vækker det begejstring i hønsegården.
@pilegaarden: har du prøvet at lade være med at give grisebasserne Urtepensil og se, om alene bedre plads og færre konflikter hjælper på sår og småbylder? Min svogers frilandsgrise fik ikke specielt foder og fejlede aldrig noget. Men guflede da også græs, nedfaldsfrugt og hyben som mellemmåltider. Mums, DET var koteletter!
- og nej, jeg tager ikke selv vitaminpiller, men Pikasol fiskeolie - jeg hader fede fisk /3
-
Hej Ankerine,
Jeg giver nu faktisk heller ikke mine høns nogen form for naturmedicin forbyggende. Men jeg mener dog at debatten er vigtig og spiller bare med på den modsatte bane for at få belyst hvad det er man er så bange for ved f.eks. et kosttilskud som Urte-pensil faktisk er og oprindeligt blev solgt som. Man når man så har påvist at netop de planter (Kan købes alle sammen som "levende planter" har en god virkning på styrkningen af vores imunforsvar). Medicin er noget som behandler en bestemt virus og angriber dårligdomme. Urte-pensil egenskab er at den styrker dit imunforsvar som så har overskud til selv at slå en evt. bakterie ihjel.
Derfor mener jeg at det er relevant at få dette ud i det åbne fora. Lad mig så lige sige at fiskeolie som du køber som kost tilskud indeholder unødige ting som du ikke får med når du spiser fisk. Dog undgår du dog så i nogle tilfælde de tungmetaller som du får via fisk fra havet. ;)
Derfor spørger jeg også til vitmin tilskud for det har været vendt herinde flere gange og jeg syntes bare det er interasant at høre holdningen til. Nu har vi jo valgt at holde disse dyr som "kæledyr".
-
peter jeg var ikk præcis :(
jeg spiser ikk vitaminer , det gør knægten på 2 oss kun sjældent, nogle bamse fra noget hekse noget mor tror på er godt, og kun når han ber om det.
om hormoner er kunstige, kemiske eller organisk udtræk skal jeg ikk gøre mig klog på, og det er ikk det interesante her, det er at det tilføres dyret i unaturlig stor mængde, oftest gennem fodder, med profit for øje, hvem ved om det er derfor der er fedmeepdemier i vesten.
mine høns får æglægnings fodder og hønsekorn, gedepiller(hvis de kan), samt økologisk køkken og haveaffald. alt sammen smides på græsset, der har høns nemmere ved at finde det end gederne, så skraber de i gedestrøelse , sikkert efter fluelarver, og her til vinter har de så gedernes hø at mæske sig i så, mit hønsekorn er ikke økologisk, købt ved en fejl og indehoolder 10 % majs sikkert gensplejset, jeg er ikk fanatisk, så de får det., og æglægningsfoderet indeholder 5%mineraler og andet kemi, måske derfor de ikk er vilde med det, håvber det gav svaret
-
og peter hvis du eller andre tilsætter noget der stimulere emunforsvaret, skruer kroppen automatisk ned for produktionen , og du bliver nød til at øge dit tilskud yderliger, for fortast at opretholde den unaturlige højde stimulans, jeg er naiv i min barne tro på at det kroppen bedere til selv at regulere, end kloge hovder der der har skabt begær, og atombomber
-
Hej Ankerine,
- Lad mig så lige sige at fiskeolie som du køber som kost tilskud indeholder unødige ting som du ikke får med når du spiser fisk. Dog undgår du dog så i nogle tilfælde de tungmetaller som du får via fisk fra havet. ;)
Til beroligelse: jeg spiser skam masser af fisk, er gift med en fritidsfisker ;). Jeg er bare ikke vild med de fede efterårsfisk. Men kan godt mærke på slidgigten i ryggen at fiskeolien hjælper - ihvertfald Pikasol, der er hundedyr. Jeg BURDE spise de fede fisk, men altså, de smager fælt :(
Hønsene ææælsker dem der imod så måske får jeg dem ind i æggeform? ;D?
-
Det var da latterligt at det har udviklet sig til sån en åndssvag tråd :-[ Jeg spurgte til råds om en nysende høne og nu diskutere i naturmedicin og kosttilskud? Jeg har intet problem med at give mine dyr, og jeg har mange, naturmedicin/kosttilskud, også som forebyggende... Herre gud, mine børn og jeg spiser det også...
-
/o sorry Maria skulle have oprettet en ny tråd. ;)
-
ja måske en ny tråd /o, og dog der er jo en pointe når det nu er latterligt at diskutere det <A, for latterligt nej men en anden holdning ja, og vi skal være her allesammen og gerne mange år endnuog vi er jo sidste led i fødekæden der for ophober det sig jo altsammen i os, om det så oss er latterligt ved jeg ikk ::)
-
Syns det er latterligt og diskutere det i en tråd som slet ik omhandler det emne, men måske det bare er mig... Jeg holder mig ude af tråden da jeg vitterligt hader diskussioner...
-
Når diskussionen om hvidløg og urte-pensil som forebyggelse mod f. eks. forkølelse... udarter sig til cykeldoping, magtbegær og atombomber, så går jeg samme vej som Maria /d
-
Bølgerne går pludseligt lidt højt. Men det er også sundt ind imellem. Det tilfører havet yderligere ilt. :D
Selvom diskussionen måske er kommet lidt ud på et sidespor er jeg nødt til at give et par kommentarer med på vejen.
et godt eksempel er contador's homonbøf, og agentinsk kød skulle være godt , hvorfor mon
Selv når bølgerne går højt, skal man holde skidt for sig og snot for sig. Første del af ovennævnte vil jeg ikke modsige. Men anden del er jeg noget i tvivl om. Kristian - hvor meget ved du om Argentina og kvægproduktion i det land? Jeg ved ikke i detaljer hvordan det foregår. Men hvis et landbrug med kødkvæg har 10.000 hoveder der frit kan bevæge sig rundt på et areal på størrelse med feks Bornholm, så vil det kræve ganske mange cowboys ansat at komme rundt og tilføre alle dyr hormoner regelmæssigt. Jeg er måske naiv men jeg tilskriver kvaliteten af kød fra Argentina, den måde de holder kvæg på.
Jeg foretrækker også kødet fra en af mine høns fremfor en industrihøne. Kødet er helt anderledes fordi min høne har fået motion.
Jeg opfeder lidt grise hvert år. De går inde men har M E G E T plads at røre sig på i forhold til industrigrise. Foderet er det samme. Jeg vil vove den påstand at ingen dansk industrigris når i nærheden af kvaliteten af kødet på mine grise.
og peter hvis du eller andre tilsætter noget der stimulere emunforsvaret, skruer kroppen automatisk ned for produktionen , og du bliver nød til at øge dit tilskud yderliger, for fortast at opretholde den unaturlige højde stimulans, jeg er naiv i min barne tro på at det kroppen bedere til selv at regulere, end kloge hovder der der har skabt begær, og atombomber
Jeg er enig med dig omkring immunforsvar og kroppens/dyrets evne til selv bedst at regulere. Men der skulle din sætning så nok have sluttet da resten er noget sludder og fuldstændig irrellevant for den løbende diskussion.
jeg spiser ikk vitaminer , det gør knægten på 2 oss kun sjældent, nogle bamse fra noget hekse noget mor tror på er godt, og kun når han ber om det.
Det er så måske lidt forkert af dig. Om du selv vil tage tilskud af vitaminer for at kompensere for hvad vi ikke får gennem den daglige kost, eller fra naturen (solen) gennem vinterhalvåret er din sag. Men at forsøge at unddrage din egen søn et naturligt tilskud. /d Jeg er helt på din bedre halvdels side her.
Omkring brug af hvidløg i foder/vand kan jeg kun sige at jeg bruger det som et naturligt kosttilskud, og i relativt beskedne mængder. Urte-pensil bruger jeg ikke forebyggende, kun ved sygdom (og primært på grisene lige efter ankomst, når jeg kan konstatere at de har bylder/betændte sår).
@pilegaarden: har du prøvet at lade være med at give grisebasserne Urtepensil og se, om alene bedre plads og færre konflikter hjælper på sår og småbylder? Min svogers frilandsgrise fik ikke specielt foder og fejlede aldrig noget.
Ja det er prøvet. Og det hjalp ikke på bylder/betændte sår. De havde det stadig en måneds tid efter jeg havde modtaget dem. Måske din svogers grise ikke havde bylder da han modtog dem? For så er det jo en anden sag.