Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: johan10 efter 21 ſeptember , 2011, 13:59
-
Hej
Jeg blev nødt til at aflive alle mine silker for et par uger siden, fordi de havde en eller anden forkølelsesvirus, som de bare ikke kunne komme af med. De havde haft den længe, og nu orkede jeg ikke det mere. Jeg kunne egentlig godt tænke mig at få nogle "rigtige" høns nu. Altså en anden race end silkehøns :D selvom jeg nu har været meget glad for dem, og det kan da også godt være at jeg ender med dem igen. Hvis jeg skal til at have mere flyvske høns, skal der nemlig laves meget om i gården, og det koster jo lidt. I forvejen skal jeg til at bygge nyt hus :)
Jeg har tænkt på danske landhøns, og har læst at de er meget hårdføre og modstandsdygtige mod mange sygdomme, men er de virkelig mere hårdføre end f.eks. wyandotter og silkehøns. I leksikon står jo også at silkerne er meget hårdføre. Er der nogen der ved, om der er noget om det?
-
Jag har haft danske landhøns. De kunne flyve næsten som fasaner. De kunne flyve op over tagryggen og derefter langsomt dale ned. Ellers var det gode og pæne høns, og i forhold til størrelsen gjorde de mange æg.
-
Jamen du skal da ha en ikke-flyvsk race, der også er hårdfør og som ikke er silkehøns.
Er der ikke nogen, der har et god bud ???
-
Jeg kunne egentlig godt tænke mig at få nogle "rigtige" høns nu. Altså en anden race end silkehøns
Hov hov HOV! Silkehøns er da en rigtig hønserace! Var din mund! :o
-
Orpingtoner? Wyandotter? Orperne er generelt de mest rolige
-
Om et aar eller to vil Johanne svare: "Store Hvide Croad Langshan, jeg har haft mange slags hoens, men ingen som dem". Nu skal jeg snart igang med aa sette isammen fuglerne for nedste aars avl, jeg har aldrig haft saa gode afkom som iaar. Og jeg gleder mig til at lese her paa Forum hvorledes det gaar med dig og dine Store Hvide naar den tiden kommer. Det er slig en fornoeyelse at gaa ind i deres gaarde, og se de majestetiske, tillitsfulde, rolige og meget aktive store hvide fugle kommer imod mig. Haner som hoener. De maa bare opleves, Johanne. Og ved du, jeg har haft 40-50 kyllinger iaar, og ikke mistet en eneste en.
-
Hov hov HOV! Silkehøns er da en rigtig hønserace! Var din mund!
Silkehøns er gode høns, men når jeg skriver "rigtige høns" mener jeg nogen med fjer, men det skulle ikke undre mig om jeg får et par silker igen, for jeg har været meget glade for dem :)
Orpingtoner? Wyandotter? Orperne er generelt de mest rolige
Jeg er nok mest til wyandotterne pga. de mange farver man kan få dem i. Måske bliver det dem.
-
Her er et forslag Amrock .
jeg var egentlig på jagt efter Kæmpe Jersey , og lestat var som altid meget hjælpsom , og foreslog ud over KJ at jeg prøvede med nogle Amrock,
som erstatning for Dorkingerne , som jeg har begrænset ( med rævens hjælp)
og det har jeg ikke fortrudt . Dejlige store rolige fugle , som på trods af at de går 3.3 i samme hus ikke slås , og meget tillidsfulde , jeg er ved at falde over dem, når jeg er på æblerov i hønse gården,
og så æææælsker de dræber snegle , de tager lige så mange som mine , nye moskus ænder.
-
Mine landhøns er nu ikke specielt flyvske. Men de kan godt. De skulle også være sky m.m. men jeg falder nu næsten over mine, så der er forskel på stammerne, og hvordan man omgås dem. Jeg har ikke haft sygdom hos mine, og de lægger godt med æg og er trods størrelsen rigtigt gode slagtedyr. Jooe, der er mange gode grunde til at de har overlevet så længe i Danmark.
-
Ellers skulle du måske prøve med lidt Brahma, Johan
Jeg har tænkt på disse høns i flere år, og først i år her omkring sommertid fik jeg de første, nu har jeg 1.4
Jeg må sige, at jeg er meget glad for dem, de er nemme at ha' med at gøre, meget tillidsfulde, går fint bag en lav indhegning, og skraber ikke alt omkuld, som visse andre racer gør.
Eneste minus er at der ikke kommer så mange æg, specielt ikke om vinteren.
Men de er dæl.... hyggelige..
-
Her er et forslag Amrock .
jeg var egentlig på jagt efter Kæmpe Jersey , og lestat var som altid meget hjælpsom , og foreslog ud over KJ at jeg prøvede med nogle Amrock,
som erstatning for Dorkingerne , som jeg har begrænset ( med rævens hjælp)
og det har jeg ikke fortrudt . Dejlige store rolige fugle , som på trods af at de går 3.3 i samme hus ikke slås , og meget tillidsfulde , jeg er ved at falde over dem, når jeg er på æblerov i hønse gården,
og så æææælsker de dræber snegle , de tager lige så mange som mine , nye moskus ænder.
Jeg er nu nok mest til de lidt mindre hønseracer, men tak for forslaget.
Hvad med brahma, er de gode til at skrukke og passe kyllinger. Det er i hvert fald et krav til dem. Jeg vil helst ruge kyllinger ud på den naturlige måde endnu.
-
Det eneste jeg havde at udsætte på landhøns var de fløj over hegnet hele tiden - ca. 1.8m.
Men rolige, smukke høns, som ingen problemer havde med at sidde ude i regn, frost og blæst...
Har anskaffet mig Brahma nu - som også er ganske rolige og helt vanvittigt smukke i min optik.. Jeg er spændt på hvordan de klare vinteren og sådan..
-
Thorleif- jeg glæder mig til at se en flok hvide Croads sejle hen over græsplænen næste år ;)
-
Og jeg gleder meg til at Johanne (og Paddy) forteller mig. De er bare ...., nej de maa opleves. De gamle Kineske munke kallede de hvide for "Yop", Gudernes fugl.
-
Landhøns er meget gode flyvere. Her er de fløjet over hegn på op til 2 meter uden besvær og jeg kæmper pt med at holde mine inde. De vil alt andet end hønsegården, græsset er vel grønnere på den anden side ::) ::)
-
Jeg kan høre at det nok ikke er landhøns jeg skal have så. Flyver de udenfor hegnet kommer vores "dræberhund" (dansk/svensk gårdhund :D) bare og tager dem.
Det ser ud til at jeg så må vælge mellem silkehøns, wyandotter og så nogen af dem i har sagt. Jeg går bare mest efter dværgracer.
Jeg må indrømme at jeg var en lille smule træt af mine silker, da alle mine høner pludselig blev skruk på en gang i år. Jeg ville ikke have flere kyllinger pga. virusen, men det endte så med at jeg lod nogen af dem ruge lidt. Jeg kunne måske godt tænke mig en race, hvor lysten er en smule mindre. Er dværgwyandotter på samme måde eller?
-
Dværgwyandotterne er nogle rigtig dejlige høns.
De er gode skrukker og kyllingeførere, men de er altså også gode æglæggere og også om vinteren.
Jeg oplever ikke, at de skrukker hele tiden.
Endelig kunne du over veje dværg maran, det er også rigtig dejlige og rolige høns, skrukker endnu mindre en dværgwyandotter, men når de skrukker er de gode og også gode kyllingeførere - specielt de gråstribede. *p
-
Ja der er jo også maraner. Jeg vil overveje dem. Det kunne være spændende at prøve noget helt nyt. Hvordan har de det med at flyve? Er de tunge og gider ikke flyve eller er de flyvske? Hvor store er dværgmaraner? Jeg synes ikke at der står noget om at de findes i dværg inde i leksikon.
-
jeg har fået wyandotter i stor her for ca 4 uger siden.
de lægger æg med store blommer og jeg får næsten 1 dagligt fra den ene høne der er gammel nok.
de skulle lægge æg det meste af vinteren også.
mine er bestemt IKKE flyvske. de går pt. bag et hegn på kun en halv meter, og bliver derinde ;)
det er kun midlertidigt da jeg skal have ændret det hegn jeg havde. ellers kommer det op på 1,20 meter.
mine er rolige at omgåes. og kan ihvertfald anbefales. og syntes også størrelsen er passende, hverken for store eller for små.
de store skulle dog ikke skrukke, kun nogle få stammer.
jeg havde tænkt at udruge evt. kyllinger af mine moskusænder. jeg syntes nu det er meget rart de ikke selv skrukker, for ellers så ved jeg jeg vil ende med en masse kyllinger (lige som jeg gør med ænderne) på denne måde kan jeg mere selv styre hvor mange jeg vil have.