Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Lone Knap efter 15 August , 2011, 21:52
-
I disse slagtetider skal i da lige have denne super opskrift.
Kog en kylling/ høne/ stor kalkunvinge mør. Kog en portion ris. Når det er koldt = dagen efter lægges de kogte ris i bunden af et ovnfad. Fjerkræet, uden skind og ben, skæres i mundrette stykker og lægges ovenpå. Dæk med flåede bananer. Pisk en masse flødeskum. Til 4-5 personer plejer jeg at bruge ½ l. Smag skummet til med chilli eller carry ketchup og hæld det over bananerne. Dæk det hele med baconskiver og smid det i ovnen til baconen er brun og sprød. Ca ½ time. Serveres med kvarte tomater, peanuts, chutney og brød. Det smager viiiildt godt.
-
har da LIGE nowen kallekun vinger i fryseren ... mon ikke man skulle prøv'de'der! :)
-
Det var da lidt af en opskrift.
-
Flødeskum og bananer til fjerkræ ????
-
Lyder godt nok mystisk. Er ikke helt sikker på at jeg tør prøve den der blanding af det salte og det søde køkken. ;) Men nogen gange bliver man jo overrasket over hvad der smager godt.
-
Ved ikke helt, om jeg ville turde servere det her i huset... Men jeg tror såmænd godt på, at det smager godt :D
-
Jeg synes det lød viildt ulækkert, da jeg første gang hørte det. Opskriften er fra min svenske familie og det SMAGER altså vildt godt.
-
hehehe de svenskere ;)
jeg tænkte at de dersens kallekunvinger så kunne komme ud af fryseren... jeg syns de er så kedelige... men DEN opskrift kunne måske få dem frem :P
-
Grethe: det er mig selv, der har "udvidet" opskriften til kalkunvinger, for jeg kunne els ikke finde andet end suppe at bruge dem til, for de er netop rigtig kedelige. Jeg plejer at bruge en vinge til 2 personer, men så er der også noget at fryse ned til en gang fast food.
-
hehehe... sådan en "tosset opskrift" er sommetider ikke så tosset... :)
-
I disse slagtetider skal i da lige have denne super opskrift.
Kog en kylling/ høne/ stor kalkunvinge mør. Kog en portion ris. Når det er koldt = dagen efter lægges de kogte ris i bunden af et ovnfad. Fjerkræet, uden skind og ben, skæres i mundrette stykker og lægges ovenpå. Dæk med flåede bananer. Pisk en masse flødeskum. Til 4-5 personer plejer jeg at bruge ½ l. Smag skummet til med chilli eller carry ketchup og hæld det over bananerne. Dæk det hele med baconskiver og smid det i ovnen til baconen er brun og sprød. Ca ½ time. Serveres med kvarte tomater, peanuts, chutney og brød. Det smager viiiildt godt.
Hvordan arter flødeskummet sig??? tænker bare at det smelter og bliver til fløde... Kunne man ikke bare hælde piskefløde på?
-
Hej Lærke. Det smelter på en anden måde, når det er pisket først. Men prøv da. Den måde, man laver nye opskrifter på ;)
I maj og juni laver vi tit grønne aspages omviklet med bacon på grillen, og forleden synes min mand det var træls ikke at have flere asparges, så vi prøvede det samme med tynde porrer, og det var suverænt. Man skal lege sig frem med maden, så går det ikke helt galt.
-
Hej Lærke. Det smelter på en anden måde, når det er pisket først. Men prøv da. Den måde, man laver nye opskrifter på ;)
I maj og juni laver vi tit grønne aspages omviklet med bacon på grillen, og forleden synes min mand det var træls ikke at have flere asparges, så vi prøvede det samme med tynde porrer, og det var suverænt. Man skal lege sig frem med maden, så går det ikke helt galt.
Den med bacon er også suveren med 4-5 grønne bønner omrullet af bacon... eller baby majs /o
-
Som ældstesønnen her i huset siger: "Bacon er verdens vigtigste krydderi!" ;D
-
Da jeg kom til linjenerne med "bananer og flødeskum" tænkte jeg straks: Og så noget vanilleis og chokoladesovs :P ;).
Spændende og anderledes opskrift. Hvorfor navnet Flyvende Jacob - ved du det?
-
Arrrh.. Den skal jeg vist lige høre lidt flere bedømmelser af inden jeg printer opskriften ud til lillemor :)
-
Ha ha ja de svensker, de ææælsker også rejesalat på deres hotdog ;D
Men tror på det er godt, skummet bliver vel til en lækker flødesovs ;)
Ja og som barn skar min mor gerne en banan i skiver og blandede med den varme ris............................................. mums det får jeg helt lyst til igen, det er godt nok længe siden /o
-
Som ældstesønnen her i huset siger: "Bacon er verdens vigtigste krydderi!" ;D
Det synes jeg også /o
-
Ja, bacon er en super opfindelse. Meeen... er der nogen der har prøvetden her opskrift??? Vil gerne høre jeres reaktioner. Og Tanja: jeg har lige været i Sverige, og de ved ikke, hvor navnet stammer fra.
-
Og jeg læste og tænkte: Flåede bananer??? Flåede bananer?? Det må være en skrivefejl ??? ::)
Men på den anden side. Tænk på en af 80'ernes hofretter....ris taffel. Der serveres jo også banan til, bare i kold form, så måske kan det her også fungere :P
-
Og jeg ble nesten litt kvalm, bare ved tanken ;D Skal bli spennende å høre hva folk syns!
-
Selvom jeg har "meldt" mig ud af forum, er det vel ingen skade til, at jeg kommer med en kommentar til denne opskrift.
Til jer der tvivler kan jeg bare fortælle at det smager sundsygt godt og er vores ynglingsret herhjemme.
Jeg laver den op en lidt anden måde end Henriette, men smagen er sikkert det samme. Dog vil jeg sige, at jeg vil anbefale at man bruger sød chillisovs i stedet for kethup, da det giver en meget bedre smag. Vi kommer så også rosiner i vores opskrift, og her hælder vi bare fløden over uden af piske den.
Velbekomme...
-
trot også den oprindelig er med chillisovs, men jeg laver selv ketchup, og så smider jeg bare chilli i den
-
Det er IKKE min opskrift. ;) Kan ikke fordrage bananer, så jeg ville aldrig finde på den der blanding. Elsker god mad og er normalt ikke bange for at prøve noget nyt, men den der opskrift tror jeg aldrig jeg kommer til at afprøve. ;D den lyder simpelthen for mystisk til mig. ::)
-
Citat fra Alletiders kogebog:
Lydia 15-8-09 - 2009-08-15 12:56:35
Flyvende Jacob (svensk: Flygande Jacob) er en svensk gryderet baseret på kylling med bananer, peanuts og bacon tilberedt i ovn. Retten blev opfundet af Ove Jacobsson som arbejdede i luftfragtindustrien, derfor navnet. Opskriften blev første gang offenliggjort i bogen Allt om mat i 1976.
-
Hader flymad. Vil næsten hellere undlade at spise. ;D
-
Citat fra Alletiders kogebog:
Lydia 15-8-09 - 2009-08-15 12:56:35
Flyvende Jacob (svensk: Flygande Jacob) er en svensk gryderet baseret på kylling med bananer, peanuts og bacon tilberedt i ovn. Retten blev opfundet af Ove Jacobsson som arbejdede i luftfragtindustrien, derfor navnet. Opskriften blev første gang offenliggjort i bogen Allt om mat i 1976.
Passer ganske godt på hvordan jeg kender til retten. Lærte den af min tidligere nabo, som havde lært den af konen i et vennepar, fra Sverige.
-
Her i huset har vi prøvet 'Flyvende Jacob'.. Mellemste søn, med hang til både bacon og fløde, lavede den.
Jeg synes nu ikke, bananerne 'smelter' ordentligt sammen med resten af ingredienserne.
Så hellere bananer omviklet med tynde skiver bacon og stegt på en pande, til de næsten 'splatter ud'. DET er lækkert til krydrede retter med f.eks. karry/chili og ris til.
-
Hvis det ligger mere end en opskrift på borden her, så er det sket at jeg midt i det hele, er hoppet hen og læse i den forkerte. Men det er dog aldrig lykkes mig at blande hovedretten med desserten, som tydeligvis er det som er sket her ;) Men hvis resultatet er godt så skidt pyt ;D
Må prøve det en dag, elsker at forskrække folk lidt, men hele familien har da lært at kylling i cola faktisk er ret godt :)
-
Jeg har fået den serveret ;D
Smager såmænd ok,meeeen tror aldrig det bliver en livret her i huset ::)
Tine
-
Flødeskum smagt til med sød chili sovs. et godt drys stegt bacon og ristede peanuts ud over semi stegt kylling inden den kommes i ovn er MUMS. Flødeskummet bliver til en rigtig lækker sauce.
Serveres med kogte ris og en salat af ice berg, ananas samt kokosmel
Men jeg kan godt undvære bananerne ;-)