Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Lone Knap efter 15 August , 2011, 21:52

Titel: Flyvende Jacob
Indlæg af: Lone Knap efter 15 August , 2011, 21:52
I disse slagtetider skal i da lige have denne super opskrift.
Kog en kylling/ høne/ stor kalkunvinge mør. Kog en portion ris. Når det er koldt = dagen efter lægges de kogte ris i bunden af et ovnfad. Fjerkræet, uden skind og ben, skæres i mundrette stykker og lægges ovenpå. Dæk med flåede bananer. Pisk en masse flødeskum. Til 4-5 personer plejer jeg at bruge ½ l. Smag skummet til med chilli eller carry ketchup og hæld det over bananerne. Dæk det hele med baconskiver og smid det i ovnen til baconen er brun og sprød. Ca ½ time. Serveres med kvarte tomater, peanuts, chutney og brød. Det smager viiiildt godt.
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: G. Lausen efter 15 August , 2011, 21:58
har da LIGE nowen kallekun vinger i fryseren ... mon ikke man skulle prøv'de'der! :)
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Lene Lestat efter 15 August , 2011, 21:59
Det var da lidt af en opskrift.
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Lene Kongstad efter 15 August , 2011, 22:21
Flødeskum og bananer til fjerkræ ????
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Henriette Hall efter 15 August , 2011, 22:22
Lyder godt nok mystisk. Er ikke helt sikker på at jeg tør prøve den der blanding af det salte og det søde køkken. ;) Men nogen gange bliver man jo overrasket over hvad der smager godt.
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Piglet79 efter 15 August , 2011, 22:26
Ved ikke helt, om jeg ville turde servere det her i huset... Men jeg tror såmænd godt på, at det smager godt :D
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Lone Knap efter 15 August , 2011, 22:39
Jeg synes det lød viildt ulækkert, da jeg første gang hørte det. Opskriften er fra min svenske familie og det SMAGER altså vildt godt.
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: G. Lausen efter 15 August , 2011, 22:48
hehehe de svenskere ;)
jeg tænkte at de dersens kallekunvinger så kunne komme ud af fryseren... jeg syns de er så kedelige... men DEN opskrift kunne måske få dem frem :P
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Lone Knap efter 15 August , 2011, 22:55
Grethe: det er mig selv, der har "udvidet" opskriften til kalkunvinger, for jeg kunne els ikke finde andet end suppe at bruge dem til, for de er netop rigtig kedelige. Jeg  plejer at bruge en vinge til 2 personer, men så er der også noget at fryse ned til en gang fast food.
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: G. Lausen efter 15 August , 2011, 23:02
hehehe... sådan en "tosset opskrift" er sommetider ikke så tosset... :)
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: bullstar efter 15 August , 2011, 23:39
I disse slagtetider skal i da lige have denne super opskrift.
Kog en kylling/ høne/ stor kalkunvinge mør. Kog en portion ris. Når det er koldt = dagen efter lægges de kogte ris i bunden af et ovnfad. Fjerkræet, uden skind og ben, skæres i mundrette stykker og lægges ovenpå. Dæk med flåede bananer. Pisk en masse flødeskum. Til 4-5 personer plejer jeg at bruge ½ l. Smag skummet til med chilli eller carry ketchup og hæld det over bananerne. Dæk det hele med baconskiver og smid det i ovnen til baconen er brun og sprød. Ca ½ time. Serveres med kvarte tomater, peanuts, chutney og brød. Det smager viiiildt godt.

Hvordan arter flødeskummet sig??? tænker bare at det smelter og bliver til fløde... Kunne man ikke bare hælde piskefløde på?
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Lone Knap efter 15 August , 2011, 23:45
Hej Lærke. Det smelter på en anden måde, når det er pisket først. Men prøv da. Den måde, man laver nye opskrifter på  ;)
I maj og juni laver vi tit grønne aspages omviklet med bacon på grillen, og forleden synes min mand det var træls ikke at have flere asparges, så vi prøvede det samme med tynde porrer, og det var suverænt. Man skal lege sig frem med maden, så går det ikke helt galt.
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: bullstar efter 16 August , 2011, 00:16
Hej Lærke. Det smelter på en anden måde, når det er pisket først. Men prøv da. Den måde, man laver nye opskrifter på  ;)
I maj og juni laver vi tit grønne aspages omviklet med bacon på grillen, og forleden synes min mand det var træls ikke at have flere asparges, så vi prøvede det samme med tynde porrer, og det var suverænt. Man skal lege sig frem med maden, så går det ikke helt galt.

Den med bacon er også suveren med 4-5 grønne bønner omrullet af bacon... eller baby majs /o
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Henriette Hall efter 16 August , 2011, 00:29
Som ældstesønnen her i huset siger: "Bacon er verdens vigtigste krydderi!"  ;D
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 16 August , 2011, 07:33
Da jeg kom til linjenerne med "bananer og flødeskum" tænkte jeg straks: Og så noget vanilleis og chokoladesovs :P ;).

Spændende og anderledes opskrift. Hvorfor navnet Flyvende Jacob - ved du det?
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: JanR efter 16 August , 2011, 07:36
Arrrh.. Den skal jeg vist lige høre lidt flere bedømmelser af inden jeg printer opskriften ud til lillemor :)
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: C. Kjær efter 16 August , 2011, 10:41
Ha ha ja de svensker, de ææælsker også rejesalat på deres hotdog  ;D

Men tror på det er godt, skummet bliver vel til en lækker flødesovs  ;)
Ja og som barn skar min mor gerne en banan i skiver og blandede med den varme ris............................................. mums det får jeg helt lyst til igen, det er godt nok længe siden  /o
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Louise S. efter 16 August , 2011, 11:39
Som ældstesønnen her i huset siger: "Bacon er verdens vigtigste krydderi!"  ;D

Det synes jeg også  /o
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Lone Knap efter 25 August , 2011, 21:32
Ja, bacon er en super opfindelse. Meeen... er der nogen der har prøvetden her opskrift??? Vil gerne høre jeres reaktioner. Og Tanja: jeg har lige været i Sverige, og de ved ikke, hvor navnet stammer fra.
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Bolding efter 26 August , 2011, 15:43
Og jeg læste og tænkte: Flåede bananer??? Flåede bananer?? Det må være en skrivefejl  ???   ::)
Men på den anden side. Tænk på en af 80'ernes hofretter....ris taffel. Der serveres jo også banan til, bare i kold form, så måske kan det her også fungere  :P
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Echo efter 26 August , 2011, 16:52
Og jeg ble nesten litt kvalm, bare ved tanken ;D Skal bli spennende å høre hva folk syns!
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: lisbethpilkjær efter 26 August , 2011, 17:51
Selvom jeg har "meldt" mig ud af forum, er det vel ingen skade til, at jeg kommer med en kommentar til denne opskrift.
Til jer der tvivler kan jeg bare fortælle at det smager sundsygt godt og er vores ynglingsret herhjemme.
Jeg laver den op en lidt anden måde end Henriette, men smagen er sikkert det samme. Dog vil jeg sige, at jeg vil anbefale at man bruger sød chillisovs i stedet for kethup, da det giver en meget bedre smag. Vi kommer så også rosiner i vores opskrift, og her hælder vi bare fløden over uden af piske den.
Velbekomme...
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Lone Knap efter 16 Februar , 2012, 22:52
trot også den oprindelig er med chillisovs, men jeg laver selv ketchup, og så smider jeg bare chilli i den
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Henriette Hall efter 16 Februar , 2012, 23:11
Det er IKKE min opskrift.  ;) Kan ikke fordrage bananer, så jeg ville aldrig finde på den der blanding. Elsker god mad og er normalt ikke bange for at prøve noget nyt, men den der opskrift tror jeg aldrig jeg kommer til at afprøve.  ;D den lyder simpelthen for mystisk til mig.  ::)
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: claus74 efter 18 Februar , 2012, 23:24
Citat fra Alletiders kogebog:

Lydia 15-8-09  -  2009-08-15 12:56:35
Flyvende Jacob (svensk: Flygande Jacob) er en svensk gryderet baseret på kylling med bananer, peanuts og bacon tilberedt i ovn. Retten blev opfundet af Ove Jacobsson som arbejdede i luftfragtindustrien, derfor navnet. Opskriften blev første gang offenliggjort i bogen Allt om mat i 1976.
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: pilegaarden efter 18 Februar , 2012, 23:29
Hader flymad. Vil næsten hellere undlade at spise.  ;D
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: lisbethpilkjær efter 19 Februar , 2012, 07:43
Citat fra Alletiders kogebog:

Lydia 15-8-09  -  2009-08-15 12:56:35
Flyvende Jacob (svensk: Flygande Jacob) er en svensk gryderet baseret på kylling med bananer, peanuts og bacon tilberedt i ovn. Retten blev opfundet af Ove Jacobsson som arbejdede i luftfragtindustrien, derfor navnet. Opskriften blev første gang offenliggjort i bogen Allt om mat i 1976.

Passer ganske godt på hvordan jeg kender til retten. Lærte den af min tidligere nabo, som havde lært den af konen i et vennepar, fra Sverige.
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Lone efter 27 Februar , 2012, 10:05
Her i huset har vi prøvet 'Flyvende Jacob'.. Mellemste søn, med hang til både bacon og fløde, lavede den.
Jeg synes nu ikke, bananerne 'smelter' ordentligt sammen med resten af ingredienserne.
Så hellere bananer omviklet med tynde skiver bacon og stegt på en pande, til de næsten 'splatter ud'. DET er lækkert til krydrede retter med f.eks. karry/chili og ris til.
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Hiltunen efter 27 Februar , 2012, 12:25
Hvis det ligger mere end en opskrift på borden her, så er det sket at jeg midt i det hele, er hoppet hen og læse i den forkerte. Men det er dog aldrig lykkes mig at blande hovedretten med desserten, som tydeligvis er det som er sket her ;) Men hvis resultatet er godt så skidt pyt ;D
Må prøve det en dag, elsker at forskrække folk lidt, men hele familien har da lært at kylling i cola faktisk er ret godt :)
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Tskoglund efter 21 Maj , 2012, 06:35
Jeg har fået den serveret ;D

Smager såmænd ok,meeeen tror aldrig det bliver en livret her i huset ::)

Tine
Titel: Sv: Flyvende Jacob
Indlæg af: Louise W.D efter 28 Juni , 2012, 15:03
Flødeskum smagt til med sød chili sovs. et godt drys stegt bacon og ristede peanuts ud over semi stegt kylling inden den kommes i ovn er MUMS. Flødeskummet bliver til en rigtig lækker sauce.

Serveres med kogte ris og en salat af ice berg, ananas  samt kokosmel
Men jeg kan godt undvære bananerne ;-)