Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: karina dj efter 30 Juli , 2011, 11:03
-
Jeg har i år fået 3 helt hvide skånske blomsterkyllinger. Jeg ved godt de findes, men ikke noget om hvor tit de kommer. Jeg har ikke haft dem de 2 foregående år.
Hvad er jeres erfaring? Kan huske Egon har haft en eller flere osse...
-
Jeg har haft en eller to helt hvide, kan ikke lige huske hvordan det var, men har ihvertfald haft en hvis høne! Sådan som jeg husker det, så skal man så vidt muligt undgå at bruge dem til videre avl, for det er jo ikke sådan at blomsterhøns skal se ud. Hvad det kan skyldes ved jeg faktisk ikke, kan ikke lige komme på noget, men måske nogle gener som i en bestemt kombinationer giver den næsten helt hvide blomsterhøne :)
-
Det er vist noget med at dobbelt anlæg for blå (grå) giver næsten hvide høns. Jeg er ikke inde i genetik, men har læst det her:
http://www.stighanefjord.com/images/Rasram.jpg (http://www.stighanefjord.com/images/Rasram.jpg)
Jeg har aldrig haft hvide blomsterhøns, men på den anden side - så har jeg heller aldrig haft nogle blå. Min stamme laver mange gule høner, de er meget smukke. Til gengæld får jeg næsten aldrig sort-hvide kyllinger, hvilket jeg synes er lidt mystisk.
-
Der var den Louise, det har selvfølgelig nok noget med det at gøre :)
-
Det passer med at det skulle være fra den hane jeg kalder kobbersplash med blå, og en høne nogenlunde ligedan ???
-
Hm.. Ja ihvertfald noget hvor der indgår det blå gen, det behøves heller ikke være fuldt synligt, altså kan det også opstå hvis den blå farve ligger nedarvet i generne ;)
-
Ok, det er et godt bud.
De ser skønne ud i sådan en flok spragleri :D
-
Det er jo derfor vi elsker blomsterhønsene /o Det er bare så spændende at følge sådan en flok kyllinger og se, hvad de udvikler sig til.
-
Faktisk er jeg ked af at må sige deres eksistens er truet på denne matrikel :-\
Jeg har længe været træt af deres temperament, som så lissom blev utroligt stærkt understreget af at min ene hane kastede sig rundt langs vægge og lofter bare man skulle nd og fylde deres foderautomater. Er godt klar over han er et særtilfælde, men stilen har været lidt den der totale panik hvis man kom gående rundt om et hjørne eller i en "smal" passage. Det er høns der gik som kyllinger hos utroligt tillidsfulde skrukmødre, de er blevet håndfodret og det hele.
Det endte med jeg aflivede hystadehanen, og den mere forsigtige solgte jeg...jeg gad ikke avle mere, men ville beholde hønerne så længe de er produktive, fordi de trods alt lægger utroooligt flotte æg!
Jeg har så fået en del kyllinger til slagt i år af de 2 haner jeg havde, og hvad sker der så! Alle har fået samme behandling, de er maskinudrugede, har gået under varmelampe og blev ikke rolige/håndtamme til trods for de var i hænder flere gange dagligt! De ryger videre ud i hønsehuset, hygger sig i haven!
PLUDSELIG er der bare én af hanerne der følger mig overalt!!! :o Han vil nusses, ta's op og gør kur til mine hunde (hvilket den ene dag kostede ham lidt halsfjer da han var noget nærgående...og hunden den stakkel kravlede ind i huset for den havde jo rørt en af hønsene...nåede ikke engang at skælde ud :-[) og så elsker han at sidde på skødet og skal nulres under hageflappen!
Jamen jeg skal jo IKKE!!! ha blomsterhøns mere! BASTA!!!
-
Ja jeg har haft nogle af de hvide. I år endda 2 haner ud af ialt 8 kyllinger, så ualmindelige er de ikke hos mig. Men om det har noget med blå gen at gøre er jeg nu i tvivl om. Jeg har også læst det som du henviser til Louise. Men nu har jeg haft 3 hvide haner og 2 hvide høner og ALDRIG så meget som en blå/grå. Og det undrer mig hvis hvid er blå gen i dobbelt form.
-
Jeg har også fået enkelte hvide, lidt gule kyllinger. Hanen er sølvgrå, måske blålig, og det er en af hønsene også. Hønsene og kyllingerne er meget tillidfulde, og nemme at have med at gøre.
Nu har jeg fået et hold kyllinger, der nedstammer fra nogen genbanker i Sverige. De er mest sorte og brune, og de er slet ikke så tillidsfulde.
-
Og æggene fra dem der nedstammede fra genbankerne var ikke ensfarvede cremefarvede. De var forskellige farver fra helt hvide til mørkebrune, med cremefarvede ind imellem.
-
Jeg kan sagtens følge dig, Karina - og jeg fornemmer at der er mange der har skilt sig af med blomsterhønsene pga. temperamentet. Men det kommer vel meget an på hvad man forventer af sine høns.
Her på matriklen er høns ikke kæledyr, de bliver ikke taget op og nusset, og jeg forventer ikke at de opsøger mig på nogen måde. Så her passer deres temperament meget godt med mine forventninger. Selvfølgelig skal de ind i mellem håndtere - fx tjekkes for utøj, men det gør jeg altid efter sengetid, og så er det aldrig et problem at "plukke" dem ned fra pinden.
For mig er de perfekte høns - gode æg, rimeligt kød, smukke-smukke dyr at se på og så er de sunde og gode til at klare sig selv. Det meste af året går de jo frit og da er mine foderudgifter minimale, det er helt utroligt så meget mad de selv finder. (De har selvfølgelig altid fri adgang til æglægningsfoder).
-
Louise jeg forventer heller ikke af dem at de skal kæles med, for det siger mig ikke så meget ;)
Men når jeg er vant til mine australorps og wyandotters utroligt rolige sind, så bli'r forskellen tydelig når man færdes meget udenfor. Dagligt bli'r jeg ramt af blomsterhøns i panik fordi vi møder hinanden på staldgangen, rundt om hjørnet, i hønsehuset osv...Nogle af mine er osse fra "Sverige" via Lomo, og de er klart de værste. Deres adfærd er alt for "panikagtig" til mit temperament :D
De andre racer (bortset fra araucanaerne) stopper bare op og lader mig passere...ja, ta'r den med ro! ;)
-
De første 2-3 år jeg havde skånske blomsterhøns fik jeg ikke nogen hvide kyllinger. Så blev hanen skiftet ud og så kom der enkelte hvide kyllinger.
Endnu engang er hanen skiftet ud og i år har jeg fået ca. 10 hvide kyllinger ud af ca. 100 kyllinger. Alle år har jeg haft blå/grå høner i flokken og det ene år havde jeg 3 haner gående hvoraf den ene var blå. Dette år fik jeg heller ingen hvide...
Danny
-
Det er lidt skægt Danny, at du har fået 10% hvide i år... for det har jeg osse ;)
-
Jeg har ALDRIG haft hvide blomsterhøns.....!
-
Jeg har først fået dem i år, og jeg går ud fra de er kommet fordi jeg har skiftet hanen ud. Hanen kommer fra dig Lomo, så måske dukker de op hos dig på et tidspunkt osse ;)
-
Kan man måske lokke en af jer til at sætte et billede på af sådan en hvid hane? Og er det godt eller skidt med sådan en i flokken? :)
-
Du har åbenbart fået dyr fra andre end mig, kan jeg regne ud...
Og nej,- det er absolut IKKE ønskeligt med hvide dyr i flokken.
-
Jeg har 3 høner som ikke er fra dig Lomo, de 2 haner samt 4 høner er fra dig.... for mig er det altså ikke et problem der er hvide imellem, men jeg ville naturligvis aldrig bruge dem til avl.
-
http://fjerkrae.dk/cpg1416/displayimage.php?pid=6544#top_display_media
Havde sådan en en gang.. Er det det man betegner som hvide? Havde sidste år en anden hvidlig. ikke med samme aftegninger, men mere guld agtig.
Jeg syntes de var meget flotte. Men desværre det forkerte køn.
-
Hvid er HELT hvid ;)
Tror min den ene har et par enkelte lyse gyldne fjer, ellers er det hvid all over...
I denne flok ser man den ene hvide i baggrunden, og det andet billede er af den hane jeg regner med har givet de hvide gener videre ??? (dog i en meget ung udgave)
-
Ved ikke om det er din hvide med nougatfarve også, der har givet det gen videre?
Mon ikke også de mørke bærer det gen? Havde en sort/brun grønne halefjer og hvide spidser.. Som befrugtede den anden blomsterhønes æg. Fik da en hvid mere, bare mere guld. Fik ikke nogle billeder af ham desværre. Men det var dem, der var mest interessante for dem jeg måske kunne have lokket til at få høns.
Så tror altså ikke det er de "hvide" der bare alene bærer det "gen"
Men skal ikke kunne sige det, for er slet ikke inde i det avl og genetik :D Så tror jeg stopper inden jeg kommer for langt ud, hvor jeg ikke kan bunde..
-
Jeg aner heller ikke et dyt om de gener, men tænkte bare der var mulighed for det idet nogle nævnte blå på blå. Jeg havde nemli 2 høner, nu kun 1, der ligner ham en smule...så de kunne måske ha givet hvid tilsammen. De var/er lyse havde osse grå/blå i sig.
Måske er det svært at se på billedet, men hanen er grå/blå på hals og hoved ;)
-
Den anden hvide som osse ses på billedet med gyldent i er utrolig køn... jeg skal ha' taget et bedre billede af hende /o
-
Der er et par billeder i mit galleri her, og flere billeder i galleriet på min hjemmeside
-
Jeg har ALDRIG haft hvide blomsterhøns.....!
De første hvide kyllinger jeg fik var efter en hane fra dig. Men det er måske noget med et bestemt gen i dobbelt dosis.
Jeg har nu også skrevet sammen med et par stykker fra nogen genbanker i Sverige som også sommetider får helt hvide kyllinger. Så helt ukendt er det altså ikke.
Lige for at få det hele "på det rene" så har jeg heller aldrig avlet videre på de hvide dyr, da jeg heller ikke ønsker disse dyr i flokken.
Dog ved jeg ikke hvad man får ud af dem.
Egon: Var det ikke noget med at du avlede videre på nogle hvide?
Hvad fik du ud af dem?
Danny
-
Jo jeg prøvede med et kuld fra min hvide hane sammen med et par sort/hvide høner, og der kom absolut INGEN hvide i det kuld, så hvordan det arvemæssigt hænger sammen med de hvide ved jeg ikke. Og nu stopper jeg med blomsterhønsene. de 2 sidste haner (hvide) bliver slagtet i løbet af de næste 2 uger. Jeg skal have plads til sorte landhøns.