Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: P. Jakobsen efter 10 Juli , 2011, 16:22
-
Har simpelthen alt for mange æg, og da man jo hverken må forære eller sælge /s, så er det ret svært at nå at få brugt dem allesammen.
Syntes æggekagen er ved at blive noget trist. Og når man googler mad med æg, eller æggeretter.. Så er det æggekage eller frikadeller. Og man bruger jo ikke 20 æg på det.
Det er synd, da det er en god og sund nærringskilde. Herinde er der heller ikke mange opskrifter *r Vi burde da få lidt fut i det herinde :)
Nå men, er som sagt ved at køre lidt træt i det. Da jeg ikke har så meget fantasi.
Fandt en anderledes opskrift ved et tilfælde. Og overraskende smagte den faktisk godt.
Æg i chilisauce
Man skal bruge til 4 pers.
8 hårdkogte æg
4 chilipebrer (efter smag)
4 små løg (1 bdt. forårsløg)
4 fed hvidløg (brugte 2)
1 spsk. maizena
1 spsk honning
1 ds. usødet kokosmælk (400 ml)
Olie
salt og peber.
Kog æggene og læg dem i koldt vand. Pil og skær dem i halve
Snit chili i fine strimler. Snitt løgene og pres hvidløgsfeddene
Opvarm olien i wok og lad løg og chilipeber snurre i olien under omrøring i ca 2 min.
Maizena opløses i kokomælken og dette tilsættes retten, Lad det hele koge op og tilsæt så honning og hvidløgsfed. Saucen koges ind til det halve (gjorde jeg ikke) Og læg så de hårdkogte æg ned i. Kom låg på og varm det op i ca 2 min. Smag så til med salt og peber.
Retten skal vist serveres som den er.. Men jeg kogte nogle ris og ristede lidt grøntsager som tilbehør.
Men andre der har lidt andre opskrifter?
Og ikke ret gerne Balut æg ;D Har hørt om det, og når selv min egen papsvigermor (phillipiner) går uden om dem. Kan nok allernådigst være med på 100års æg. (har dog ikke smagt dem endnu)
-
Hej Pernelle
Spændene opskrift du viser. Den skal da helt sikkert prøves! Mine yndlingsopskrifter med mange æg er spansk tortilla og briochebrød.
Her er en tråd til opskrifter med mange æg :): http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=18555.0
-
Vores yndlingsopskrift er blevet Lone Landmands opskrift på Flan.
Den finder man her: http://lonelandmand.brandbygegaard.dk/#category0.0
-
Vi har endnu ikke så mange æg, men her et en yndlingsopskrift:
(bl.a. fra min Nigella Lawson periode):
Grønne æg med skinke (skinken kan erstattes m ost, en fyldig salat eller hvad du lige har lyst til):
Ialt 5 styks, så plejer ofte at lave dobbelt:
75 g grøn pesto, 1 æg, 75 g mel, 1½ dl mælk, 5 store tynde skiver skinke, olie
Blend eller pisk pesto, æg, mel og mælk sammen.
Smør en pande med olie (el hæld en smule rapsolie på panden), bag 1 dl dej pr gang, det fordeles hurtigt, bages v middelvarme.
De færdigbagte pandekager lægges sammen med skinke eller ost og holdes lune i ovnen v 50 grader.
-
Ja de fylder godt de dejlige æg.
Her bliver der bagt, i går feks brunsviger - 4æg, eller hvad med pandekager - 6-8 æg.
De hårdkogt spist på brød eller hakket og lavet til æggesalat.
Eller så bliver der lavet tærte til middags/aftensmad fyld efter ønske eller havd man nu lige har, også bliver der hældt 4-5 letpisket æg over + 1 æg til tærtedejen /o
Noget jeg endnu ikke har smagt er solæg. Har 10 stående i saltlage som venter på snart at blive smagt :D
Desuden er vi stor fan af de blødkogte 8) med 4 som får 2 hver både lørdag og søndag, ja så hjælper det også ;D
-
Det var god feedback :-* Så er der da lidt at vælge i mellem ;D Og ikke alt ligner æggekage..
Så at gå igang Pernelle.
Hende Lone Landmand hun har da en vidunderlig blog.. Man kan undres lidt hun ikke er højere rangerende i forhold til andre madblogs. ::) Den må jeg lige have under favoritterne
Jeg ville lidt ønske der kom lidt flere opskrifter her på forum :) I ka´ sgu noget i kære husmødrer..
*p
-
Bag en masse brød til fryseren... det bliver man glad for til vinter /o
-
;D Har ikke så stor en fryser.. Eller også er den for fuld.
-
Frosne-æg-i-fryseren-fylder-ikke-så-meget.Jeg-fryser-mine-ned-i-poser--med-4-stks-i-hver....så-har-jeg-æg-til-vinter-når-mine-høns-går-på-vinterferie.
-
fryser dem ned?? Hvorledes?
-
Frosne-æg-i-fryseren-fylder-ikke-så-meget.Jeg-fryser-mine-ned-i-poser--med-4-stks-i-hver....så-har-jeg-æg-til-vinter-når-mine-høns-går-på-vinterferie.
Fortæl, fortæl. de kan vel ikke buges til spejlæg når de har været frosset vel???
-
De-kan-bruges-til-bagværk-og-andre-ting-hvor-æggene-alligevel-skal-pladres-i.
Jeg-har-valgt-at-slå-4-æg-ud-i-hver-frysepose-det-er-det-antal-der-passer-bedst-til-de-opskrifter-jeg-følger.
man-kan-jo-også-lave-forskellige-poser-med-forskellig-antal----men-nu-slumper-jeg-en-hel-del-når-jeg-laver-mad.
Jeg-mener-at-fire-af-mine-æg-også-godt-kan-bruges-som-3-store-eller-5-små.Skal-jeg-bruge-5/6æg-så-tager-jeg-bare-2-poser-eller-ændrer-mængderne-i-opskriften-så-den-passer-til-antallet-af-en-eller-2-poser.
Ganske-simpelt.
-
Øh Søs. Hvorfor er der bindestreg mellem hvert eneste ord i dine indlæg for tiden?
-
Fordi-min-mellemrumstast-er-i-udu!
Men%alternativer&findes/da....Syns#bare¤lizzom=bindestreg?fungerer>>bedst
;D
-
;D ;D ;D
Ok. Jeg er bare så nysgerrig at jeg spørger om ALT. ;)
-
jeg synes tærter af alle afskygninger er lækkre..og der skal gerne bruges nogle æg til :-) især brocoli tærte
-
Søs har du fået krummer under mellemrumstasten, så find en der har en trykluft ting, ikke skrue helt op, så blæser tasten af :o men ellers plejer det at hjælpe /o
-
Frosne-æg-i-fryseren-fylder-ikke-så-meget.Jeg-fryser-mine-ned-i-poser--med-4-stks-i-hver....så-har-jeg-æg-til-vinter-når-mine-høns-går-på-vinterferie.
Ja jeg det har jeg også lige læst i min "den grønne syltebog" der står noget om frysning..... af æg også 8) Ja jeg har så kun haft den bog i 3-4 år ::)
Men hvad er det man siger, bedre sent, end aldrig ;D
Der står følgende.
Æggene slås ud, deles i hvide og blomme eller piskes let sammen.
Æggeblomme eller æggemasse skal tilsættes lidt salt eller 1 spsk sukker for at bevare den rigtige konsistens. Der beregnes ½ tsk salt eller 1 spsk. sukker til 5 hele æg eller 5 blommer.
Æggehvider fryses uden tilsætning og kan piskes stive efter optøning.
Holdbarhed ca. 6 mdr. for blomme og blanding af blomme og hvide. Ca. 8 mdr. for hvide.
-
Pandekager fra frk Jensens kogebog, 1996 udgave
4 portioner, omkr 16-17 pandekager
4 dl mel, 1/2 tsk salt, 2 tsk sukker, 1 tsk kardemomme
3-4 æg, 4-5 dl mælk, 3 spsk neutral olie
Det tørre og det våde blandes hver for sig, vent m olien. Den piskede ægge-mælke masse tilsættes langsomt til melblandingen. Pisk godt mens dejen stadig er tyk. Tilslut tilsættes olien. Dejen skal hvile 1/2 time.
Bages v middelvarme, m lidt olie på panden. Jeg plejer at vende dem ligeså snart de er størknede på overfladen, og ligeledes meget kort bagning på den anden side, så de er fint lysebrune. Holdes varme i ovnen v 50 til 100 grader.
Mere mælk gør pandekagerne mere bløde, og jeg synes de bliver tørre hvis jeg ikke bruger en lille smule olie på panden til hver pandekage.
God fornøjelse! ;)
-
Jeg lager ofte egge/rekesalat. Koker 6-8 egg og skreller ca en kilo reker. Kutter opp eggene to ganger (ene gangen på tvers) med eggedeleren og blander egg og reker sammen med nok majones og litt fløte til at det blir salat. Pleier å ha oppi løk eller presset hvitløk også. Bruker pepper også, noen ganger litt dill. Deilig!