Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: ina..... efter 02 Juli , 2011, 21:52
-
Så er der jordbærkage med flødeskum, og øj øj hvor smager den godt.
-
Hmmmmm...........................
Tror tærtebunden er købt.............. :D
Er SLET ikke misundelig....siger han mens han sidder og spiser jordbær ;D
Henrik
-
WHAUUUU...ser vildt lækkert ud......
-
Jummy...jummy.. /o
-
Kunne man få opskriften??? ;D
-
Ser rigtig lækker ud :)
Jeg har en super opskrift på jordbærtærte med hjemmebagt bund med marcipan osv.....den tager kegler HVER gang!!
Hvis nogen er interesseret kan jeg godt smide opskriften herind??
Knus Karoline (som kun er oppe på denne tid fordi jeg er i nattevagt ;D)
-
Puhh ha.....den ser lækker ud /o
-
Åh Ina dig og din jordbær tærte så tæt på og dog så langt væk :-\
-
Rene' insisterede på at bunden skulle være den købte fordi den er ligesom lagkagebund og ikke så tung og sød som mazerinbund, der ellers var det jeg havde købt ind til ::) Eller også mener han ikke jeg er i stand til at bage den rigtige <:
Bunden kostede 11 kroner, så det kunne vi jo godt prøve.
Der er lagt chokoladeovertræk på bunden, så den ikke suger alt det våde, som vaniliekagecreme, jordbær og ribsgele. Den er stor og der er brugt næsten 2 bakker jordbær.
Det sidste chokolade er brugt til jordbær og pynt.
Der er flødeskum til, og så kan man selv vælge om det er for meget, eller hvor meget /o
Den er smagt, og den var fantastisk, og næste gang kan det godt være jeg bager lagkage bund i stedet for, det var nemlig en god oplevelse der ikke var for sød og tung.
Men Karoline, jeg vil gerne se din opskrift, man kan jo aldrig få for mange af dem.
-
Ser rigtig lækker ud :)
Jeg har en super opskrift på jordbærtærte med hjemmebagt bund med marcipan osv.....den tager kegler HVER gang!!
Hvis nogen er interesseret kan jeg godt smide opskriften herind??
Knus Karoline (som kun er oppe på denne tid fordi jeg er i nattevagt ;D)
Vil meget gerne have opskriften /o
-
OK, her kommer den så:
Mørdej:
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
0,5 æg
Fyld:
75 g smør
75 g sukker
150 g marcipan
0,5 æg
Pynt: 100 g mørk chokolade
Creme:
2,5 dl mælk
0,5 brev kagecreme
2,5 dl piskefløde
500 g friske jordbær.
Smuldr smør i hvedemel og sukker, og saml med æg. Sæt mørdejen i køleskab 1 time.
Fyld: Rør smør og sukker, tilsæt revet marcipan og det halve æg.
Rul mørdejen ud og læg den i en tærteform (ca 23 cm i diameter) læg fyldet på og bag ved 200 grader ca 20 min.
Pynt: Afkøl bunden og pensl den med smeltet chokolade.
Rør mælk og creme-pulver, stil det koldt til det er blevet tykt. Pisk fløden til skum og vend det i cremen. Fordel flødecremen på tærten.
Pynt med jordbær.......og spis ;D
Bunden kan sagtens laves dagen før (så bliver den faktisk bedst). Kan evt også fryses (uden chokolade, creme og jordbær, selvfølgelig ;))
Karoline - som har den "dårlige vane" at bage kage til sine kolleger liiidt "for tit".....men der er ikke nogen der har klaget endnu ??? ;D (og som har nattevagt igen...ZZZzzzZZZzzz)
-
Tak for opskriften, den skal helt sikkert prøves...
Men er der nogen der har en opskrift på det der "ulækre" lag stivnet gelé der ligger på når man køber den hos bageren???
-
Du bruger ribsgele, som du varmer op til flydende form i vandbad, køler det ned, og hælder det på kagen lige inden det stivner, og det gør det hurtigt....
Du kan også hælde det ud på en talerken på bagepapir, og lade det størkne, og så lige fikse det over på kagen i et stykke ;D
-
Du bruger ribsgele, som du varmer op til flydende form i vandbad, køler det ned, og hælder det på kagen lige inden det stivner, og det gør det hurtigt....
Du kan også hælde det ud på en talerken på bagepapir, og lade det størkne, og så lige fikse det over på kagen i et stykke ;D
Tak Ina ;D det var den sidste måde du beskriver.... men syntes bare ikke det fra bageren smager af ribs gelé??? og farven er også lidt mere pink??? jeg har godt set i flere opskrifter at det er det man bruger når man "hjemmelaver"
-
Jeg tror de laver en lidt syrlige gelatine gele med lidt frugtfarve.
Jeg har lavet gele af rababer, men den skal sigtes godt for at blive klar, og den bliver mere pink, så det er også en mulighed.
Jeg tænker nu ikke ribs når jeg spiser min jordbærkage, og jeg synes ikke den gele der er på købekager smager af noget særligt, jeg tænker at det bare er til pynt.
-
Det er heller ikke smagen jeg er vild med for den er ofte lidt kunstig men farven... men man kan vel putte frugtfarve i som du skriver /o