Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Loppe efter 18 Juni , 2011, 14:53
-
Kan man fryse krydderurter og at de bevarer smagen???
Jeg har en dikd plante og en estragon plante der nart vokser ud af min grøntsagshave :-\
-
Hvis du bare skyller urterne og så dupper dem tørre og putter i en pose kan de fint fryses. Så kan man lige nulre den mængde af de frosne urter ud som man skal bruge. De er fine i en dressing eller i varm mad, men de er lidt slatne hvis de skal bruges "rå".
-
Hvis du har mulighed for at tørre dem, er det bedre. Dels kan de holde sig i flere år, dels er smagen kraftigere end ved frysning.
-
husk at høste om morgenen, da der så er mest kraft og smag i planterne /o
-
Det er også genialt at gemme smagen som kryddersalt. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilke smagsvarianter man kan lave. Jeg lavede selv noget 'Provence-salt' sidste år, og lavede AAAALT for lidt, så jeg skal helt klart have lavet mange blandinger i år!!
http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekopskrifter/ECE160952/krydderurtesalt/
-
Det er nu ikke alle krydderurter der bliver lige gode af at blive tørret. (Dem som er bedst er dem som man alligevel kan klippe af om vinteren, så som timian, rosmarin og salvie som alle er halvbuske). Basilikum, dild og persille som er "bløde i bladene" er bedst frosne eller man kan lave en pesto og fryse.
-
Jeg kan også bedst lide at fryse og bruger samme fremgangsmåde som Henriette /o