Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Lykkers efter 27 Maj , 2011, 12:48
-
Jeg ved ikke om det er fordi jeg er vant til købeæg (dog ikke buræg), men jeg synes vores hjemmelavede æg smager lidt sjovt.
Jeg har to Islandske høner og to Vorwerk høner.
Jeg synes faktisk de smager lidt af klor eller jod og min mand synes de smager af opvaskemiddel. Børnene er heller ikke så vilde med dem.
Æggene fra Vorwerk'erne smager mest af ovenstående, fra de islandske smager æggene næsten "normalt".
De dufter skønt af æg og ikke andet. De har en virkelig smuk mørkegul blomme.
Alle fire høns går sammen og får det samme at spise (husholdningsrester, korn, majs, grønt og hvad de selv finder).
Det skal lige siges, at mine Vorwerk allerede ar æglæggende da jeg købte dem og de har smagt sjovt fra dag ét. Af mine islandske er det kun den ene som lægger æg.
Er det bare os, som er vant til smagløse æg?
-
smagen på æg er ret afhængig af hvad hønsene fodres med. F.eks. kan fiskerester give bismag ret hurtigt. Jeg har ALDRIG oplevet at æggene smager som du beskriver. Vasker i æggene, når I har hentet dem ind?
-
Samme her, mine æg smager af noget, men ikke nogen former for kemikalier..
Smager jeres vand i vandhanen eventuelt meget klorholdigt? - bliver der benytter kemikalier i jeres drikkevand? (som jeg formoder i giver jeres høns)
-
Jeg genkender heller ikke jeres beskrivelse. Vores æg smager lækkert, en helt ubeskrivelig smag, som kun findes hos "hjemmelavede" æg, ikke engang de økologiske kan være med.
-
Jeg har oplevet det enkelte gange at æggene smager parfumeret på den trælse måde, har ikke selv lokaliseret hvor det kan komme fra. Har nogengange mistænkt den skål jeg opbevarede dem i...
Men ellers ikke noget jeg døjer med normalt!
-
Her er sakset fra en debat om drikkevand i London: Da vi var derovre for nogle år siden, fik vi at vide, at man gerne måtte drikke vandet, men at det kunne smage af klor - og det gjorde det også skal jeg love for. Selv kogte æg og the på hotellet smagte af klor.
Så det er ikke fordi du bliver syg af det men fordi de renser det med klor som kan give bismag alt efter hvor i London du er. Det var kun på hotellet vi kunne smage det - på restauranter etc. smagte kogte ting fint.
-
Vores æg smager da også bare GODT /o. Vi har altid fået begejstrede tilbagemeldinger når folk får æg/æggekage/andre kager med hjemmelagte æg (de får jo naturligvis ikke en bakke med hjem - det er jo ulovligt). Lægger jeres fire høner æggene samme sted eller kan det være dér, der er noget der smager igennem? En tidligere nabo havde problemet da han havde malet hønsehuset indvendigt - og æggene smagte af maling.
-
Nu ved jeg ikke, om Vorwerk er en af de racer som har problemer. Men ved nogle racer, specielt RIR (Rhode Island Red) kan raps i foderet give en bismag. Så prøv at give foder UDEN raps som det første og se om det evt. forsvinder så
-
Hvis jeg skal være helt ærlig, så spiser jeg faktisk aldrig en æggemad *r. Jeg synes æggene smager meget af.....æg :-\ Jeg bruger mine æg, til at bage og lave mad af, der er de helt fine. Jeg bager byens mest gule boller :) Og andre synes æggene bare er gode med masser af smag,... og ja, det er de jo <D... Fyldt med smag ;)
-
Jeg har et par gange oplevet at mine maranæg har smagt af noget i retningen af sæbe... Eller i hvert fald så parfumeret, at jeg har ladet mit blødkogte æg stå. Jeg har aldrig fundet ud af hvorfor sæbesmagen er kommet, men det er som sagt også kun sket et par gange.
Jeg har en enkelt vorwerk høne, og hendes æg smager ganske dejlige :D.
-
Hvis jeg skal være helt ærlig, så spiser jeg faktisk aldrig en æggemad *r. Jeg synes æggene smager meget af.....æg :-\ Jeg bruger mine æg, til at bage og lave mad af, der er de helt fine. Jeg bager byens mest gule boller :) Og andre synes æggene bare er gode med masser af smag,... og ja, det er de jo <D... Fyldt med smag ;)
Putter du æg i dine boller? Eller bruger du dem bare til at pensle med?
-
@Christina. Jeg bruger en opskrift, hvor der skal 2 æg i dejen (sammen med andre ting) /o
-
Man kan sagtens smide et par æg i sin normale bolle/brød-dej, og så bare supplere op med lidt mere mel. Smager fint.
-
Jeg har læst et sted at brød bagt med hvedemel bliver mere fryseegnet når man bruger æg i dejen. Jeg bager også altid boller med to æg i 5 dl vand, virker til familiens fulde tilfredshed :)
-
@ Bitten
Må vi lige se et ordentligt billede af den vuffelivov du har på din avatar. Den ligner da noget jeg kender. :D