Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Loppe efter 24 Maj , 2011, 18:59
-
Jeg har et hold der klækker nu det er engelsk aracuana og faverolles i hovedsag. Jeg har lagt mærke til at der har gået hurtigere fra den første stjerne i ægget viste sig til kyllingen var ude end forrige gang der klækket, det var australorps nogle maraner og nogle wyandotter.
Denne gang startet de på dag 20. - 21. og forrige gang på 18. og 19. MEn de var længre om at komme ud og skallet var og tykkere forrige gang. Nu virker de mere sprøde og om det har noget og bety for hvor hurtig de klækker.
Nogen der har bud på noget??? eller er det bare helt tilfældig ??? ???
-
Uden at kunne sige at jeg er 100 pct sikker, har jeg en fornemmelse af at klækketiden har meget med at gøre om man rammer den optimale fugtighed i maskinen under klækningen.
Er fugtigheden for lav begynder hinderne at tørre ud/størkne, med store problemer for kyllingernes 'udbrud' til følge. Bliver fugtigheden til gengæld for høj risikerer man at kyllingerne i de æg der endnu ikke er begyndt at klække, drukner i ægget.
Noget af en balanceakt.